Tessa wil haar bruine kleurtje nog even vasthouden

04:18 - 02:34
luistertijd 04:18 - leestijd 02:34

We hebben de langste dag inmiddels weer achter de rug. Gelukkig is het nog steeds volop zomer, maar wie weet hoe lang dat nog duurt… Om nog wat langer van de bruine kleur op mijn benen te kunnen genieten, ook na de zomer lijkt mij The Body Shop Honey Bronze Tinted Leg Mist een ideaal product. Als de bruine kleur van de zon straks langzaam van mijn benen verdwijnt, gebruik ik dit product om toch nog een jurkje te kunnen dragen op een zwoele nazomeravond. Ook is dit product natuurlijk ideaal om in het voorjaar te gebruiken als je benen nog geen zonlicht hebben gezien. Eens kijken of mijn benen inderdaad een mooi bruine kleur krijgen.

TessaEen veelbelovende naam

De Honey Bronze Tinted Leg Mist zit in een bruine transparante spuitflacon. De gouden letters op de flacon maken dit flesje extra chique. Ik verwacht een mist als ik de op de sprayknop druk, maar dat is helaas niet het geval. Het is een dun straaltje. Bij een mist verwacht ik toch echt wel iets meer; de Tinted Leg Mist doet op dat vlak zijn naam geen eer aan.

Colorants

De ingrediënten CI 15510/Orange 4, CI 19140/Yellow 5, CI 17200/Red 33, CI 42090/Blue 1 zorgen voor de verkleuring; dit zijn zogenaamde ‘colorants’. De Honey Bronze Tinted Leg Mist is een make up-product en officieel geen zelfbruiner. Zie het maar als een foundation die je op je benen sprayt.

De verzorgende ingrediënten zijn Sheka-honing (vandaar de naam Honey Bronze), Butylene Glycol en Glycerin. Het product bevat geen ‘omstreden’ ingrediënten of conserveringsmiddelen, wat ik persoonlijk erg fijn vind.

Honey Bronze Commercial

We hebben het al vaker gezegd bij BeautyJournaal: Fake it ’til you make it!

Het gebruik

De allereerste keer dat ik de Tinted Leg Mist gebruikte, sprayde ik het direct op mijn benen, aangezien ik een mist verwachtte. Dat had ik beter niet kunnen doen, want door het dunne straaltje belandde het product niet alleen op mijn benen, maar ook op de vloer. Omdat de vloeistof bruin van kleur is, geeft dat direct vlekken. Gelukkig kreeg ik mijn vloer schoon.

Honey Bronze Tinted Leg Mist Voor en Na

Links zonder Tinted Leg Mist, rechts mét.

Maar aangezien een gewaarschuwd mens voor twee telt, heb ik daarna voor de zekerheid de Tinted Leg Mist eerst in mijn hand gespoten en vervolgens op mijn benen uitgesmeerd. De Tinted Leg Mist smeert makkelijk uit en geeft inderdaad een mooie, gelijkmatige gebronsde kleur aan mijn benen (… maar helaas ook aan mijn handen).

De kleur is heel subtiel en niet zo bruin als ik had verwacht als je kijkt naar de donkere kleur van de vloeistof. Ook de geur is heel subtiel en doet mij denken aan een zonne-olie. Een erg fijne geur die het vakantiegevoel weer een beetje oproept.

Makkelijk afwasbaar… dat heeft voor- en nadelen!

Gelukkig was je de Tinted Leg Mist na het aanbrengen makkelijk van je handen af; de claim dat het product afwasbaar is, klopt dus zeker. Je moet het product daarom niet gebruiken vlak voordat je een zwembad in duikt, want dan is het direct weer van je benen af.

Het prettige aan dit product is dat het niet afgeeft op je kleding en dat je benen de hele dag gekleurd blijven (mits je het zwembad vermijdt). Het product bevat geen olie, waardoor je geen glimmende benen hebt na gebruik, maar juist een mooi mat resultaat.

Eindoordeel

Een perfect product om te gebruiken na je zomervakantie, als de bruine kleur langzaam van je benen verdwijnt. Of juist na de winter als je benen nog geen zonlicht hebben gezien, want als je benen te bruin zijn, zal het effect niet zo goed te zien zijn. Voor mij dus het ideale product tijdens de nazomer en vlak na de winter.

The Body Shop Honey Bronze Range SS15

De Honey Bronze lijn heeft nog veel meer heerlijke producten voor een zomerse look.

 

Lees ook