Schoon en groen, maar ook warm en romig....

03:36 - 02:09
luistertijd 03:36 - leestijd 02:09

Als ik heel eerlijk ben, hebben de geuren van Annayake mij nooit erg aangesproken. Ik ken niemand die een geur van Annayake draagt en ik hoor er ook nooit iemand over. Ik zie de geuren in de parfumerie staan, heb er misschien wel eens vluchtig aan gesnuffeld, maar er is geen geur van dit huis blijven hangen.

Japanse diepgang in een inktfles

Tot… ik Annayake Shiroï in handen kreeg. Shiroï is samen met de herengeur Kuroï een parfumduo geïnspireerd op Aziatische filosofie: yin yang, zwart en wit, hij en zij. Shiroï zou de vrouwelijke energie uitbeelden en zit in een strakke spierwitte inktfles met zwarte kalligrafie erop. Een hele gave verpakking, maar ook het sapje in de fles is meer dan de moeite waard.

Sfeerbeeld Annayake

Japanse diepgang in een inktfles: zwart voor de herengeur, wit voor de damesgeur.

Wit is niet altijd gewoon wit

Shiroï ruikt net zoals ze eruit ziet: wit. Om precies te zijn naar lelietjes-van-dalen, gardenia en oranjebloesem. Tenminste, dat denk ik te ruiken, want Annayake zelf houdt het bij de vage term ‘witte bloemen’ en dat dekt inderdaad de lading. Maar wat Shiroï onderscheidt van al die andere witte bloemengeuren is het bijzondere karakter. Want met witte bloemen kun je alle kanten uit. Meestal kiest een witte bloemengeur een kant: warm en zwoel, of juist fris en zepig. Shiroï kiest daarentegen geen kant.

Schoon overhemd

Als we kijken naar de geurnoten, dan opent Shiroï met mandarijn en oranjebloesem. Dit geeft meteen een zepige frisse geur. Clean als een knisperend wit overhemd. Daarna volgt het hart van de geur met tropische ylang-ylang, meiroos en de ‘witte bloemen’. Shiroï ruikt het eerste half uur vrij schoon en wordt steeds bloemiger.

Een beetje vreemd… maar wel lekker

Hoe langer ik de geur draag, des te meer ze opwarmt. Er komt uiteindelijk wat zoetig hout bij en een babypoederige musk. Hierdoor krijgt Shiroï een onderlaag die me doet denken aan Narciso. Maar opvallender is een zachte groene geur, iets stroefs en bijna rubberigs. Het lijkt op de geur van bladgroen, alsof de witte bloemen met stelen en al in het flesje zijn gepropt. Dat groene waasje maakt Shiroï een beetje vreemd… maar wel lekker. En het zorgt er voor dat dit geen plakkerige witte bloemenbom wordt.

Profielfoto CindyKrachtige vrouwelijke energie

Shiroï is verder erg goed waarneembaar en blijft lekker lang hangen. Dat zou je niet verwachten van een geur geïnspireerd op het Verre Oosten, waar ze dol zijn op transparante en zachte geuren.  Wees dus voorzichtig met sprayen, want juist vanwege het bijzondere karakter kan de geur anders in de weg gaan zitten. Shiroï is subtiel aangebracht op haar best.

Ik ben niet persé een liefhebber van bloemige geuren, maar voor Shiroï maak ik graag een uitzondering. Shiroï ruikt schoon, groen en zepig, maar tegelijkertijd ook warm en romig. Die combinatie is niet alledaags. Als ik even terugkom op de Japanse filosofie over de vrouwelijke energie, dan bevalt Shiroï me wel. Shiroï heeft de touwtjes in handen en maakt een subtiel statement. Girl Power!

Als je dus op zoek bent naar een eigenzinnige geur die je zowel overdag als ’s avonds zou kunnen dragen, dan is Shiroï echt een geur om te proberen.

Lees ook