Na bodylotion nu ook aftersun voor onder de douche

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

Ik ben dol op de zon, maar soms gaat het toch net iets te hard waardoor ik aan het eind van de dag een gevoelige huid heb. Gelukkig bestaat er aftersun om dat brandende gevoel iets weg te nemen. Tegenwoordig heb je niet alleen aftersun die je na het douchen kunt aanbrengen, maar ook aftersun voor onder de douche. Ik heb de Kruidvat In Shower Aftersun Lotion getest om te kijken of die zijn werk goed doet.

Herkenbare fles

De Kruidvat In Shower Aftersun Lotion zit in een aquakleurige fles. Zo eentje die meestal voor aftersuns wordt gebruikt. Goed herkenbaar dus en niet te verwarren met een zonbeschermingsproduct. De fles heeft een handige flipflop dop, wat fijn is onder de douche zodat je niet met natte handen een draaidop hoeft open te draaien. De aftersun zelf is wit van kleur en doet mij denken aan zonnebrandmelk. De geur is fris en licht bloemig.

Kruidvat In Shower Aftersun Textuur

Ingrediënten

De  aftersun lotion van Kruidvat bevat onder meer panthenol, komkommerextract en moringa olie. Panthenol verzorgt de huid en heeft een hydraterende werking. Komkommerextract zorgt voor het frisse gevoel. De moringa olie heeft een verzorgende en verzachtende werking. Erg fijn allemaal, want je hoeft na gebruik geen aparte bodylotion meer te gebruiken door deze heerlijke ingrediënten.

Het gebruik

Eerst reinig ik mijn huid voordat ik de aftersun aanbreng. Ik stap wel onder de douche vandaan als ik de lotion op mijn huid aanbreng; anders verdwijnt die direct weer in het doucheputje. De lotion smeert makkelijk uit. Ik moet wel even wennen aan de kleur, want het voelt voor mij niet natuurlijk om een witte lotion, die vooral doet denken aan zonnebrandcrème, tijdens het douchen aan te brengen. De lotion spoelt zo van je huid af, dus pas wel op voor een gladde douchevloer!

Zacht en fris

Mijn huid voelt na gebruik zacht en fris aan, bijna tintelend. Dit frisse gevoel houdt zeker een paar uur aan. Ik mis wel de echte verkoelende werking, zoals ik die gewend ben van een ‘normale’ aftersun. Mocht je huid echt verbrand zijn, dan is de Kruidvat In Shower Aftersun Lotion waarschijnlijk niet verkoelend genoeg.

De hydratatie is goed, want mijn huid voelt na het douchen niet trekkerig. Ik hoef inderdaad geen aftersun of bodylotion meer te gebruiken en ik kan direct mijn kleding aantrekken, want er blijft geen plakkerig laagje achter. 

tessa-straalt-450x450Conclusie

Een ideaal product voor hydratatie en verfrissing op een warme zomerdag. In geval van écht verbranden geef ik toch de voorkeur aan een ‘normale’ aftersun die meer verkoeling geeft.

Dit product past uitstekend in de Solait lijn van Kruidvat, waarvan ik onlangs de Solait Long Lasting Sun Lotion SPF 30 en Solait Smartsun UV indicator heb mogen testen. Hier lees je mijn review over deze producten.

 

Lees ook