Handig: het polsbandje vertelt wanneer de sun lotion is uitgewerkt!

04:50 - 02:54
luistertijd 04:50 - leestijd 02:54

Mijn lichte huid heeft goede bescherming nodig in de zon. Ik smeer daarom meestal met een hoge factor. Dit is erg belangrijk, want de zonkracht kan soms best hoog zijn, terwijl je dit niet doorhebt. Ik gebruik nooit een langdurige zonbescherming, omdat ik ook dol ben op het water en dan moet ik toch wel opnieuw smeren daarna.

Kruidvat Solait Long Lasting Sun Lotion SPF30 en Smartsun UV Indicator

Kruidvat UV Indicator CoderingToen ik Kruidvat Solait Long Lasting Sun Lotion SPF30 opgestuurd kreeg, was ik toch wel nieuwsgierig, want een product dat tot 10 uur lang bescherming geeft, is natuurlijk ideaal. Prima voor een middagje op het terras of op het Noord-Hollandse strand, want daar ga ik toch de zee niet in. Tegelijk met de sun Lotion ben ik de Kruidvat Solait Smartsun UV Indicator gaan gebruiken. Een polsbandje dat aangeeft wanneer je weer moet (bij)smeren. Als het bandje oranje kleurt, moet je opnieuw smeren en als hij roze kleurt moet je zelfs uit de zon blijven.

Verpakking

De Solait Long Lasting Sun Lotion SPF30 zit in een handige tube met flipdop. Op de omverpakking staat een tabel met daarop informatie over hoe lang je met een bepaald huidtype bij een zonkracht 7-8 in de zon kunt blijven totdat je weer opnieuw moet smeren. Ik heb huidtype 2 (bleke huid, blond haar, sproeten en bruint langzaam) en dat zou volgens de tabel betekenen dat ik met SPF 30 5 tot 7 uur in de zon mag zitten.

Kruidvat UV Indicator bandjesHet polsbandje is lichtgeel van kleur en er staat een hoorntje van een telefoon op afgebeeld waarbij je een telefoonnummer kunt schrijven als je het bandje bij je kind(je) om doet. Tevens staat er Kruidvat Solait op. Het is niet een al te flatteus polsbandje. Het polsbandje is groot genoeg, dus zelfs als je polsen iets steviger zijn, past het ook. Voor de wat smallere polsen kan je een stuk van het bandje afknippen.

De zon verschijnt en de test begint!

Als het bandje wordt blootgesteld aan een bepaalde hoeveelheid UV-straling, verkleurt het bandje oranje en moet je opnieuw smeren, aldus Kruidvat.

De Solait Long Lasting Sun Lotion SPF30 is crèmekleurig, smeert makkelijk uit en het trekt inderdaad snel in. Ook plakt het niet, hetgeen ik erg fijn vind, zeker als ik op het strand lig. Omdat de sun lotion geen parfum bevat, heeft het niet de welbekende zonnebrandgeur. Dat mis ik wel een beetje, want het dat doet mij echt denken aan de zomer en aan vakantie.

Nu al?!

Na een uur in de zon begint het bandje licht oranje te kleuren. Nu al? Ik zou volgens de claim van de sun lotion toch minstens 7 uur in de zon moeten kunnen zitten? Op de verpakking is de kleur oranje duidelijk donkerder, dus ik wacht nog even met opnieuw smeren. Als het bandje niet donkerder kleurt, besluit ik toch om weer te smeren. Beter maar het zekere voor het onzekere nemen…

Het bandje kleurt weer geel als ik het opnieuw insmeer. Ik kan weer veilig de zon in. En wederom kleurt het bandje na een uur weer langzaam oranje. Het bandje werkt dus echt goed, alleen de long lasting zonnebrandcrème maakt zijn claim bij lange na niet waar. Volgens de tabel op de verpakking zou ik er met mijn huidtype zeker 5 tot 7 uur mee in de zon kunnen zitten zonder opnieuw te smeren.

Wel oranje, maar geen roze

Als het bandje roze kleurt, moet je de zon vermijden. Dat is bij mij gelukkig niet gebeurd, dus misschien dat de long lasting sun lotion toch zijn werk nog deed.

Conclusie

tessa-straalt-450x450In combinatie met het bandje klopt het niet; het bandje haalt de claim van de sun lotion onderuit. Jammer, want het klonk wel veelbelovend…. Een long lasting product waarmee je maar één of maximaal twee keer per dag hoeft te smeren. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik op het heetst van de dag in de zon zat, dus dan zal de werking korter zijn dan 5 tot 7 uur, maar 1 uur vind ik wel aan de korte kant, zeker gelet op de veelbelovende claim. Tegelijkertijd ben ik erg te spreken over het Smartsun UV Indicator polsbandje. Hiermee heb ik in ieder geval zonnebrand kunnen voorkomen.

Voortaan gebruik ik liever weer mijn eigen zonnebrand met de lekkere geur, want dat geeft mij echt een vakantiegevoel. Ook maar eens testen met het polsbandje erbij…

 

Lees ook