Fijn om te weten welke producten favoriet zijn bij kappers!

04:24 - 02:38
luistertijd 04:24 - leestijd 02:38

De beste haarstyling producten tijdens Fashion Week 2015

De Fashion Week van Amsterdam voor lente/zomer 2016 zit er alweer op! Tien dagen verzamelde modeminnend Nederland zit in de hoofdstad voor prachtige couture shows van de Nederlandse topontwerpers. Bij deze waanzinnige collecties horen natuurlijk even zo indrukwekkende haarstijlen.

Waar werkten de haarstylisten het liefst mee?

Op de blog van L’Oréal Paris Professionnel, officiële partner van de MBFWA, onthulde de chef de cabines (kappers) hun favoriete stylingproducten die ze voor de catwalk looks gebruikten. Beautyjournaal verzamelde ze van zes topkappers!

Tecni.ART Liss Control

Favoriet van kapper: Corina Alkemade
Gespot bij: Franzel Amsterdam

“Deze blijft voor mij op nummer één staan, omdat je het haar er heel mooi glanzend mee krijgt, terwijl het niet vet wordt. Ik gebruik het product voor het föhnen in de lengten en punten van het haar.”

De styleproducten zijn gebruikt om de unisekslook te creëeren, waar het thema ‘gabber meets Marokko’ was.

Beste shopdeal: klik hier.

 

Tecni.ART Beach Waves (Wild Stylers-lijn) en Extreme Splash (Wet Domination-lijn)

Favoriet van kapper: Tim Kruik
Gespot bij: Susana Bettencourt

“We hebben het haar van alle modellen in strengen naar achteren gewerkt, waardoor het textuur kreeg. Dit met behulp van twee Tecni.ART-producten: Beach Waves uit de Wild Stylers-serie en Extreme Splash uit de Wet Domination-lijn.”

Met een grove kam is het haar toen eerst helemaal geborstelden via de spiegel werden de strengen in een mooie vorm gecreëerd. Met behulp van boucléclipjes werden deze strengen uit elkaar gehouden, terwijl ze opdroogden. Het resultaat: net alsof de modellen uit het zwembad kwamen en hun handen door het haar hebben gehaald.

Beste shopdeal: klik hier.

 

Alles van de Hollywood Waves-lijn van Tecni.ART

Favoriet van kapper: Tommy Hagen
Gespot bij: Spijkers & Spijkers

Kapper Tommy Hager heeft alle producten van de Hollywood Waves-collectie door elkaar gebruikt. “Een werkwijze die ik te gek vindt. Dit creëert echt een statement-look: die smalle gezichtjes onder dat krullende haar maakt het speciaal en zorgt voor een mooie eenheid.”

De haarstijlen komen bekend voor… ze zijn geïnspireerd door de jaren ’80 filmklassiekers Blue Velvet en Flashdance.

Beste shopdeal: klik hier.

 

Tecni.ART Pli, Fix Design en droogpoeder

Favoriet van kapper: Berni Ottjes
Gespot bij: Tony Cohen

“Door de combinatie van Pli, Fix Design en een droogpoeder krijgt het haar iets weerbarstigs,” verklaart Chef de cabine Berni Ottjes. Dat stak een mooi contrast met de kleding op de catwalk. Asymmetrie was bij deze zomercollectie van Tony Cohen namelijk het thema: met schuin aflopende zomen en diagonale patroondelen. De kleurschakeringen van warmte tinten goud keerden in de make-up terug op de lippen. Samen met de kapsels gaf het de gehele looks een edgy, grungy vibe.

Beste shopdeal: klik hier.

 

Tecni.ART Hair Touch Up

Favoriet van kapper: Leander Grotenhuis
Gespot bij: Jonathan Christopher

Dit product is gemaakt op een uitgroei te verbloemen. Jonathan legt uit: “Verder was er vandaag een model wiens haar twee weken geleden spierwit was geblondeerd, en dat paste nu net niet in het plaatje. Met Hair Touch Up, een uitwasbare spray waarmee je tijdelijk een uitgroei kunt wegwerken, heb ik zijn aanzet donkerder gemaakt. De punten heb ik wit gelaten, waardoor je wel diepte in het haar kreeg en ook een beetje dat rauwe, olieachtige effect. Op zo’n moment wordt er echt een beroep gedaan op je creativiteit en productkennis, dat geeft wel een kick!”

Beste shopdeal: klik hier.

 

Tecni.ART Extreme Splash en Shower Shine

Favoriet van kapper: Sandra Versloot
Gespot bij: Modeontwerper Judith van Vliet en schoenenontwerper Chris van den Elzen

Voor de sticky, wet look van de losse plukken op de gezichten van de modellen was de Extreme Splash uit de Wet Domination-serie gebruikt. De glansspray Shower Shine was heel geschikt voor de staarten, die best losjes moeten blijven. “Door losse plukjes op het gezicht te plakken, krijgt de look een extra fragiel effect,” aldus Sandra Versloot.

Beste shopdeal: klik hier.

Lees ook