Mooimakers, anti-wallen wonders en gladstrijkers voor in de zon

05:13 - 03:08
luistertijd 05:13 - leestijd 03:08

De nieuwe generatie zonnecrèmes beschermen je huid niet alleen tegen de schadelijke UV-stralen, ze helpen ook bestaande zonneschade te verminderen, verbloemen donkere wallen, dammen een acne-uitbraak in en nog veel meer…

De technologie achter zonbescherming heeft de afgelopen jaren een ware vlucht genomen. Noem het gerust ‘de gouden eeuw van zonbescherming’. De jaren dat we moesten smeren met dikke, kleffe formules zijn voorbij. Tegenwoordig is er keus uit een heel scala geweldige lichtgewicht zonnecrèmes die de huid niet verstoppen of irriteren, maar juist echt mooier maken.

In dit artikel zet beautyjournalist Emma Wagenaar de top 10 huid verbeterende zonbeschermers voor je op een rij.

De dark spot corrector

Dr. Dennis Gross Skincare Dark Spot Sun Defence Broad Spectrum SPF50

Deze zonnecrème zonder chemische filters duldt geen pigmentvlekken. Niet de aanwezigheid ervan, of het ontstaan ervan. De hydraterende, anti-aging formule beschermt de gezichtshuid tegen photo-aging, terwijl ingrediënten als melatonine, Vitamine C en E ook bestaande hyperpigmentatie, fijne lijntjes en rimpels aanpakken.

Shop Dennis Gross Skincare

De mooimaker

Collistar Magica CC Stick SPF 30

Deels serum, CC Cream en zonnecrème; deze superheld is een echte multitasker. De pigmenten geven net genoeg dekking tegen imperfecties, zoals vlekjes, donkere kringen, littekens en haarvaatjes (foundation overbodig). Daarnaast beschermt de stick bovendien tegen UVA, UVB en infrarode stralen. Vitamine E en ole-oyl tyrosine biedt doelgerichte verzorging en bescherming tegen vrije radicalen.

Shop deze mooimaker hier online

De antioxidanten bom

The Body Shop Vitamin C Daily Moisturizer SPF 30

UV-filters zijn natuurlijk een must bij het beschermen tegen de zon, maar antioxidanten worden als een steeds belangrijkere factor gezien in het voorkomen van photo-aging. Deze moisturizer heeft het beste van beide werelden en combineert UV-bescherming met een Vitamine C uit de camu camu bes (20x krachtiger dan sinaasappel) zodat vrije radicalen geen kans krijgen.

Shop deze moisturizer bomvol antioxidanten

 

De perfecte basis

Murad Invisiblur Perfecting Shield SPF 50

Dit primer-achtige huidverzorgingsproduct heeft een onzichtbare anti-zonnebrandtextuur die de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen gaat, plus de huid een gelijkmatige en gladde finish geeft. Zo creëer je de ideale basis voor een flawless make-up applicatie. Ook heel goed met een liquid foundation te mengen voor een tailor made CC cream.

Shop Dr. Murad

Het anti-wallen wonder

Kiehl’s Clearly Corrective Dark Circle Perfector SPF 30

Voor diegenen die geen dag zonder hun dierbare concealer kunnen, is deze verhelderende en beschermende oogcrème een onmisbare nieuwe beauty-vriend. Zoethoutextract zorgt dat de bloedcirculatie weer een boost krijgt, terwijl cafeïne en Vitamine C puffiness en hyperpigmentatie aanpakken. Omdat hij parfum- en parabeenvrij is, ook erg mild voor de ogen.

Shop dit anti-wallen wonder

De haar- en hoofdhuidbooster

Nioxin Scalp 4 Treatment SPF 15 Sunscreen

Je kent het wel: heb je je huid de hele dag volgens een militair regime ingesmeerd, ben je je hoofdhuid vergeten… Voorkom een pijnlijk hoofd met deze multifunctionele leave-in treatment speciaal voor fijn haar. Antioxidanten en botanische extracten zorgen voor meer volume in het haar en een frisse hoofdhuid, terwijl SPF 15 de hoofdhuid beschermt tegen de zon.

Shop deze booster voor je hoofdhuid

 

 

Het gladstrijkertje

RoC Soleil-Protect Anti-Wrinkle Smoothing Fluid SPF 50+

Deze anti-aging zonnecrème is zo licht als een moisturizer, trekt snel in en laat geen witte waas achter. Terwijl je huid beschermt is tegen de zon, zorgt extra hyaluronzuur er voor dat rimpels van binnenuit worden glad gestreken. Rimpels en fijne lijntjes verminderen zichtbaar en nieuwe worden voorkomen.

Shop dit fijne gladstrijkertje

 

De huid kalmeerder

Neoderma Blue Blood Sun Cream SPF 30

Deze sterke, beschermende zonnecrème is verrijkt met krachtige antioxidanten en anti-inflammatoire ingrediënten, zoals vitamine E en avocado-olie om de huid te kalmeren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Transparant, maar ook verkrijgbaar met een beetje kleur. Ideaal als de huid al iets te veel zon heeft gehad.

Shop dit fijne kalmerende product hier.

De urban hero

Clarins UV Plus Anti-Pollution Day Screen Multi Protection SPF 50

De zon, UV-stralen… maar wie of wat beschermt je huid tegen stedelijke vervuiling zoals uitlaatgassen? Ook milieuvervuiling (lees het artikel van Monique) veroorzaakt vrije radicalen en in combinatie met UV zijn deze nog schadelijker. Deze ‘urban sunscreen’ helpt de tekenen van vroegtijdige huidveroudering en het verlies van helderheid door milieuvervuiling te bestrijden.

Shop de urban hero hier.

De acne-vechter

Eucerin Sun Oil Control Sun Gel-Crème SPF 50

Het vinden van de juiste zonbescherming voor de acnegevoelige huid kan inderdaad lastig zijn, maar het is geen reden om deze hele belangrijke huidbeschermer links te laten liggen. Zon stimuleert namelijk de productie van talg. Deze innovatieve oil control zonnecrème reguleert de talgproductie en de dry touch textuur zorgt voor een onmiddellijke en langdurige matte finish zodat de huid niet gaat glimmen.

Shop dit fijne product hier.

 

Lees ook