Over zwart leer en zachte bloemen

03:15 - 01:57
luistertijd 03:15 - leestijd 01:57

De rock & roll van Burberry

Backstage. De hitte verheft zich. Zwoel en intiem. Sensueel fruit, seringen en amberachtig hout pulseren op haar huid.

Dat is de slogan die Burberry gebruikt bij de lancering van haar nieuwe geur Burberry Brit Rhythm Floral. Burberry haalde zijn inspiratie uit de muziekscene. Rhythm Floral speelt zich ‘backstage’ bij een concert af. Backstage… dat is toch altijd met groupies en drank, drugs, seks en rock & roll?

Zwart leer en zachte bloemen

Burberry geeft er natuurlijk wel een bravere draai aan. Het parfum heeft een bijpassende kleding- en accessoirelijn met stoere zwarte lederen items, als een leren broek en grove motorrijlaarsen. En daar hebben ze dit parfum bij bedacht. Een zachte bloemige geur, die eerder lief dan rock & roll te noemen is. Ik hou wel van zo’n contrast, maar logisch is het niet.

Sfeerbeeld Burberry Brit Rhythm Floral

Verbleekte zus?

En mag ik misschien ook nog even mopperen over het feit dat het parfum uiterlijk haast een kopie is van de eerste Brit Rhythm? Hetzelfde flesje, hetzelfde doosje, hetzelfde Burberry- ruitjespatroontje, dezelfde kleur… Of nee, toch niet. Deze Floral eau de toilette is uitgevoerd in een verbleekte pastelroze tint, haast niet te onderscheiden van de witte verschijning van haar oudere zus. Pastelroze, ook al zo’n stoere kleur….

Fruity floral

Maar genoeg gezeurd, want over de inhoud van het flesje ben ik gelukkig beter te spreken.  Rhythm Floral opent heel fruitig, met boomgaardfruit en frissere citroen en sinaasappel.  Ik ruik een combinatie van peer en zoete appeltjes, maar echt fris is ze in het begin niet. Het is wel een jeugdige geur. Net een tikkie zoetig, maar niet te ‘eetbaar’.

Al snel komen de bloemen op. Lotus, jasmijn en vooral seringen zitten in deze geur, aldus Burberry. Heel eerlijk gezegd ruik ik dat allemaal niet. Ik ruik een onbestemd bosje bloemen. Geen enkele bloem heeft de overhand, maar in combinatie met het zoete fruit is het een prettig geheel.

Elegant en krachtig

Ondanks het fruit ruikt Rhythm Floral totaal niet tienerachtig. Dat komt door de krachtige houtnoten in de basis van de geur. Samen met een vleugje amber en musk zorgt het hout ervoor dat Rhythm Floral geen onbestemd bloemig ding wordt, maar diepgang krijgt. Ook voorkomt het dat de geur te zoet wordt. Ze doet me een beetje denken aan geuren als Chanel Chance Eau Tendre (lees hier meer) en Stella Mc Cartney L.I.L.Y. Rhythm Floral heeft zo’n zelfde volwassen en elegant karakter.

Profielfoto CindyAltijd goed

Ach, dan is de campagne misschien niet helemaal te volgen. Uiteindelijk draait het om de geur en daar is helemaal niets mis mee. Zacht, lieflijk, bloemig en vooruit… toch met een edgy randje. Backstage bij Taylor Swift, dat is misschien een goede setting. Het is in ieder geval een geur die altijd kan. Zo eentje waar je blind naar pakt als je het ’s ochtends even niet weet. Of ’s avonds, voordat je naar een concert gaat….

Lees ook