Doorstaat dit product een doorsnee dag van Gerti?

04:36 - 02:45
luistertijd 04:36 - leestijd 02:45

Dior Bronze Crème Protectrice Sublimante SPF 30

Strand of stad, we kunnen niet zonder zonbescherming naar buiten als we veroudering van de huid tegen willen houden. Ik test Dior Bronze Crème Protectrice Sublimante SPF 30.

Ik heb geen zonvakantie gepland, dus ik test hoe deze zonbescherming zich houdt onder ‘normale’ Nederlandse omstandigheden; naar mijn werk met make up, dagje shoppen, een wandeling, werken in de tuin.

Ingrediënten: filters en anti-oxidanten

De belangrijkste gebruikte zonnefilters in Dior Bronze zijn Tinosorb S en Tinosorb M. Deze filters beschermen zowel tegen UVA als UVB. De andere filters in deze crème beschermen alleen tegen UVB.

Tinosorb S is een hybride SPF met chemische en fysische zonnefilters; het absorbeert respectievelijk weerkaatst UV stralen. Tinosorb M is fotostabiel, dat betekent dat het filter vrij lang zijn werk doet, doordat het niet door zonlicht wordt afgebroken. Ook al is Tinosorb M fotostabiel, als je transpireert, zwemt of veel aan je gezicht zit, is het toch raadzaam regelmatig opnieuw te smeren!

Zomer Sfeerbeeld Review Gerti

Na een duik in de zee is opnieuw insmeren aan te bevelen.

Ondanks de claim van bescherming tegen vrije radicalen, kom ik geen anti-oxidanten op de INCI-lijst tegen. Die zou je wel verwachten bij een dergelijke claim. Wel zie ik allerlei verzorgende en hydraterende stoffen. Dat is fijn!

Bloemen

Als ik de tube open, komt een hevige bloemengeur me tegemoet. Alsof ik op een zwoele zomeravond een jasmijntuin betreed. Ik begrijp dat deze zwoele geuren met de zomer geassocieerd worden, maar ’s ochtends om zeven uur, als ik net wakker ben, is dat voor mij echt te veel. Maar mijn collega tester Sabine is fan, dus dit is heel persoonlijk. Gelukkig trekt de geur snel weg.

Het gebruik

Dior Bronze SPF 30 zit in een royale tube van 50 ml. Het is een vrij dikke, stugge crème. Als dit maar geen gigantisch glimhoofd geeft, daar gruw ik van met een verleden van pukkels en een vette huid. Monique schreef al eerder, dat veel zonnebrand crèmes vettig aan kunnen voelen.

Gelukkig laat deze crème van Dior zich makkelijk verdelen. Helaas glimt mijn hoofd, maar tot mijn verbazing is dat na een kwartiertje weggetrokken. Ik moet wel dun smeren, anders blijft de crème als een laagje op mijn huid liggen. Dat betekent dat ik de bescherming van SPF 30 waarschijnlijk niet haal. Hiervoor zou ik alleen voor mijn gezicht al tenminste 2 ml moeten gebruiken en bij dun smeren kom je daar niet aan.

Dior Bronze Gerti

Van links naar rechts: een dikke dot Dior Bronze, licht uitgesmeerd en volledig uitgesmeerd.

Na het aanbrengen, zie ik geen bruine kleur ontstaan. Het product is dan weliswaar geen zelfbruiner, maar de claim van een ‘onmiddellijke bruine kleur’ houdt wat mij betreft niet stand.

Dior Bronze op een doorsnee dag

De crème doorstaat een doorsnee dag met gemak. Mijn gezicht blijft redelijk mat met een lichte glans. Laten we het ‘glow’ noemen, dat past bij de zomer. Ook tijdens een dagje shoppen blijf ik goed beschermd. Make-up is geen probleem. Zelfs foundation blijft goed zitten in combinatie met Dior Bronze, zonder te rullen.

Helaas, als ik een ochtend in de volle zon in de tuin werk en transpireer, voel ik me plakkerig en heb ik het gevoel dat ik onder de crème ga zweten. Ik heb als test ook mijn armen ingesmeerd. Tuinaarde blijft plakken op mijn armen. Nee, ik voel me niet echt prettig, maar… verbranden doe ik niet!

GertiConclusie

Overeind blijft zeker de claim van bescherming tegen UVA en UVB. Ik verbrand niet en ook de in het product gebruikte zonnefilters onderbouwen dit.

Het is echter geen crème om tijdens een doorsnee werkdag elke twee uur opnieuw aan te brengen. Daarvoor is hij te dik en te stug. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dat toch al nooit doe.

Als je echt actief bent, vind ik Dior Bronze wat minder geschikt, omdat je er dan onder gaat zweten, waardoor het vet en plakkerig voelt. Maar voor een normale dag, of tijdens een dagje strand, is deze crème prima geschikt. Voor Dior fans.

Lees ook