En we geven je tips voor Dry Touch producten!

01:11 - 00:42
luistertijd 01:11 - leestijd 00:42

Eigenlijk had ik er nooit zo bij stil gestaan, I took it for granted: zonnebrandcreme was nu eenmaal vet, en je deed het er maar mee. Oppassen met je kleding en altijd geplak met zand en zo. Maar nu weet ik waarom het zo vet was!

Het waarom…

Producten die zo vettig aanvoelen zijn producten waarin de synthetische uv absorberende filters zitten. Die lossen namelijk alleen op in vet. Anders krijg je die filters niet over je huid uitgesmeerd.  Daarnaast is het ook nodig, die vettigheid, om de filters bij zweet en na contact met water niet meteen van je huid te zien glijden. Zo worden zo een beetje meer waterproof.

De oplossing: dry touch!

Gelukkig is de industrie druk bezig geweest om dit probleem te ondervangen. Deze zomer zien we volop nieuwe formules met een zg. ‘ dry touch’. Ze voelen veel droger aan op je huid, niet meer zo vet.

Shopping!

Kijk eens bij merken als La Roche Posay (shop hier met korting), Avene, (shop met korting) Vichy (shop met korting) en Eucerin (shop met korting)!

Lees ook