Gezonde beach-blosjes met de mooiste blushers. Love it!

04:26 - 02:39
luistertijd 04:26 - leestijd 02:39

Een wandeling door het bos, een dagje strand of een stukje joggen op een zonnige dag… Je krijgt er zulke leuke blosjes van op je wangen. Een blush is daarom een echte must voor een zongekuste make-uplook.

Shimmerama

Een sunkissed look draait een en al om shimmers. De reflecterende deeltjes vangen als het ware het licht op de huid, laten je huid stralen en geven je een instant zonnegloed.

The Body Shop Honey Bronze 01 of 02

In bronzers zitten shimmers, maar ook in blushers zie je ze. Zoals bij de Highlight Domes van The Body Shop. Deze schattige highlighters van Honey Bronze-lijn zijn heel geschikt als je niet van een heftige blush houdt. Deze ‘domes’ zijn héél licht en natuurlijk gepigmenteerd, maar het geeft wel een mooi shimmer-effect dat goed te zien is. Dus: wel glans, maar geen kleurexplosie.

Nummer 02 gebruik je als een (lichte) shimmer blush en nummer 01 kun je aanvullend aanbrengen als een heel subtiele highlighter met een beetje bronze.

**Shop The Body Shop Honey Bronze 01 of 02 hier online.

Dior Nude Tan Tie Dye Edition in 001 Pink Sunrise of 002 Coral Sunset

De trendy Tie Dye-collectie van Dior bracht ook twee fijne blushers mee. Deze bestaan uit vier verschillende tinten die met elkaar versmelten en geven een stralend zongekuste complexie. Er zijn twee Nude Tan blushers: de ene in oranje en rood-tinten en de ander in roze en paars-tinten. O, wat zien ze er verrukkelijk zoet en zonnig uit deze blushers. De sunset-tinten zijn gemáákt voor een sunkissed look. Strijk met een kabuki kwast over de gedeelten van het gezicht waar wil dat de zon je ‘gekust’ heeft.

**Shop Dior Nude Tan Tie Dye Edition in 001 Pink Sunrise of 002 Coral Sunset hier online.

Chanel Harmonie Poudres Belle Mine Marinière in 01 (rechts) en 02 (links)

Chanel gaat meer voor natural beauty en brengt nieuwe matte blushers uit. Even zo prachtig zijn de poederdoosjes uit de nieuwe Les Beiges-collectie. Het modehuis brengt twee blushers uit met elk twee tinten in een poederdoos.

Deze blushers van Chanel zijn niet alleen een prachtige kleur, maar het is nog intens verzorgend ook. De poeder bevat UVA- en UVB-filters met SPF15/PA++ bescherming. Daarnaast biedt het een kalmerende en beschermende werking op het gelaat dankzij plantaardige cellen van de katoenbloem en de witte roos. Oók bevat het Sheaboter en derivaat van vitamine E om de huid zo lang mogelijk te hydrateren. Enfin. Perfectie in een poederdoosje.

**Shop hier Les Beiges van Chanel online.

Blush tips van Chanel: breng de lichtste tint onder de wenkbrauwen, bovenop de jukbeenderen en boven de cupidoboog van de lippen om het gezicht te laten stralen. De donkerste tint gebruik je om schaduwen te creëren op het voorhoofd en langs de zijden van het gezicht. Tot slot veeg je de kwast over het gehele palette voor een mooie finish.

Douglas Blush 1 Rosé Rabbit

Een pittig felle roze tint voor een girly effect. De cream blush is gemakkelijk aan te brengen: beweeg het product in cirkelvormige bewegingen aan op de gewenste plekken en blend uit met je vingers. Breng het geheel in harmonie door een bronzer erbij te dragen.

**Shop Douglas Blush 1 Rosé Rabbit hier online. 

Waar breng je de blush aan?

Het doel van blush is eigenlijk om je gezicht weer kleur en vorm te geven nadat je je gezicht egaal hebt gemaakt met foundation. Anders gezegd ben je zonder blush een ‘vlak’ canvas.

Wist je dat je heel veel kanten op kan met een blush? Houd niet op bij de appeltjes van je wangen, want de vuistregel is dat je blush aanbrengt waar het zonlicht van nature op de huid valt. Dus ook over je neusbrug, kin, jukbeenderen en eventueel je voorhoofd.

TIP: Even geen blusher bij de hand? Een roze/rode lippenstift does the trick! Breng de lipstick met kloppende bewegingen aan en blend met je vingers.

In deze video vertelt make-up artist Nicola Haste van Pixiwoo waar je blusher aanbrengt en hoe.

Lees ook