Heel goed dat deze iconische schoenpoets altijd in het assortiment is gebleven

03:10 - 01:53
luistertijd 03:10 - leestijd 01:53

Lancaster Tan Deepener spf 30
monique 3In de jaren tachtig noemden we dit oneerbiedig ‘schoenpoets’ en het was voorbehouden aan zeer doorgewinterde zon liefhebbers die ook steevast bruiner dan bruin wilden worden. Met deze Lancaster pasta lukte dat gegarandeerd. Ik kan het niet meer recupereren, maar ik hoor nu dat er toen geen spf in zat, maar vooral veel baksel. Het rook natuurlijk heerlijk, dat weet ik wel. Het was luxe, een beetje yuppie-achtig.

Anno 2015 mag je alleen nog verantwoord zonnen en dus heeft de beroemde Tan Deepener inmiddels een spf 30. Maar wees niet bevreesd, want het is nog altijd schoenpoets! In positieve zin.

Iconisch product

Lancaster spreekt van een iconisch product, getint – inderdaad nog altijd roodbruin, en vervat in een compacte gel-olie. Breng het aan op je lichaam en je glanst heerlijk in de zon, bovendienlancaster tan deepener spf 30 ziet je witte huid er meteen iets gekleurder uit. Ik wil niet zeggen zonniger, want naar mijn idee heeft de roodbruine pasta op een witte huid nog niet echt een karamelkleurig effect, eerder transparant met een hint van iets roodbruin, waar je het net iets dikker hebt laten zitten.

Aan de pasta…

Ik wilde dit product in een opwelling testen. Ik wist niet wat ik van een pasta moest verwachten. Smeert dat lekker uit? Gaat het niet plakken of kleven, of afgeven? Beschermt het goed? Is het niet te vet?

Lekker voor de ledematen

Het is inderdaad een stevige pasta die wat uitsmeerkracht vereist. Daarom vond ik het vooral lekker aanbrengen op onderbenen en armen, de hardere lichaamsdelen. Omdat de ledematen ook wat droger zijn, vond ik de lichte vettigheid wel lekker. De hechting is ook goed, zelfs na vele uren zit het nog op je huid, en moet je het er echt afschrobben als je een delicaat kledingstuk aan wilt.

cote d azurNiet verbrand

Het was wat plakkerig, maar dat kon mij op de ledematen niet deren. Ik ben ook absoluut niet verbrand in de Zuidfranse felle voorjaarszon. Uitstekende bescherming.

Bruine-deeltjes-versneller

En wat mij nog het meest verbaasde, maar dat geldt ook voor de Droge Olie die ik mee had, en de aftersun die je onder de douche op moest doen en weer afspoelen: je wordt echt sneller bruin Lancaster.

Wat een heerlijkheid als je toch maar een paar dagen van de Mediterrane zon kunt genieten. Je komt getinter terug dan je voor mogelijk hield;-)

Bescherming op drie niveaus

De Tan Deepener bevat zowel uva als uvb bescherming (het filtersysteem is Tinosorb) en ook speciale, en inmiddels ook door wetenschappers veel geprezen infrarood bescherming. Lancaster is daarmee een koploper op zongebied – de eerste die hier in 2012 al mee kwam. Bravo! Lees mijn artikel hier nog maar eens.

Tan Deepener is nog altijd die lekkere gulle schoenpoets voor wie poepbruin wil worden en zo glad als een aaltje wil stoven. Maar nu wel met hele veilige bescherming eraan toegevoegd.

Lees ook