Komt Tessa eindelijk van die vervelende zweertjes in de mond af?

03:50 - 02:18
luistertijd 03:50 - leestijd 02:18

tessa-straalt-450x450De één erft de blonde krullen van haar vader, de ander de blauwe ogen van haar moeder en ik … ik erfde de aften (zweertjes in de mond) van mijn opa. Het is wetenschappelijk nog niet bewezen dat aften erfelijk zijn, maar het vermoeden is er. Mijn opa had er vaak last van, dus ik houd er sterk rekening mee dat ik er daarom ook erg vatbaar voor ben. Het heeft een generatie overgeslagen, want mijn moeder heeft er bijna nooit last van.

Pijn als ik tomaten eet

Helaas steken de aften te pas en te onpas op en soms kan dat best gevoelig zijn en pijn doen. Vooral als ik tomaten eet, dan springen de tranen in mijn ogen. Bepaalde voedingsmiddelen zoals o.a. tomaat, chocola, aardbei en ananas lokken aften uit. Laat ik hier nou net zo gek op zijn. Ik wist ook niet dat deze voedingsmiddelen aften veroorzaken.

Gebruik: een afdekkend gelaagje

De doorzichtige gel heeft een mint-achtige maar ook licht bittere smaak.  Je smeert de gel met een wattenstaafje of met je vinger op de aft, zodat er een beschermend laagje over het wondje komt te liggen. Dit laagje dekt daarmee in het wondje blootliggende zenuwuiteinden af, zodat deze niet meer kunnen worden geprikkeld. Omdat het wondje is afgedekt, vermindert de kans op infectie en krijgt het wondje de bescherming om te helen. Het vormt een barrière tegen voedsel en prikkelende dranken. Je smeert de aft 3 tot 10 keer per dag in tot de symptomen verdwenen zijn.

lactona-aften-care-plus-review

Ingrediënten

Aqua, Glycerin, Silica, PVP, Laureth-9, Magnesium, Chloride, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Cellulose Gum, Xanthan Gum, Aroma (Flavor), Bisabolol, Sorbic Acid, Ocimum Basilicum (Basil) Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Lavandula Hubrida (Lavandin)Oil en Sodium Hyalronate.

Tessa concludeert:

Ik gebruik de gel 3 keer per dag na de maaltijd en masseer het zachtjes in op de aft. De smaak is in het begin even wennen en ik heb het idee dat ik de crème eerder doorslik, dan dat het op de aft blijft zitten.

De aft wordt minder gevoelig

De gel prikt niet wat erg fijn is, want het is toch een open wondje. Na 2 dagen merk ik verschil. De aft is minder gevoelig en wordt kleiner. Normaal zitten ze er zeker een week, maar nu is de aft binnen 5 dagen verdwenen. Ik heb nog nooit andere producten gebruikt om aften te verminderen, dus een vergelijking met andere producten heb ik niet. Ik ben wel eens bij de huisarts geweest en daar werd geadviseerd om kamillethee te drinken.

Het is niet mijn favoriete smaak, dus ik liet het er maar bij. Na het gebruik van Aften CarePlus had ik spijt dat ik niet eerder een product geprobeerd heb.

Stress en voeding

Het ontstaan van mijn aften komt gelukkig niet door de genoemde voedingsmiddelen, maar stress en het niet voldoende binnenkrijgen van vitamines zijn eerder de oorzaken. Gelukkig maar, want dan kan ik met een gerust hart chocolade, aardbeien en ananas blijven eten.

Tevreden

Soms heb je van die weken dat er weinig groente op het menu staat. Grote kans dat ik de week erna een aft heb. Ook als ik veel stress op het werk heb merk ik dat ik sneller last van aften heb. Ik moet hier dus echt op letten om aften te voorkomen. Ik zal de gel zeker blijven gebruiken, want pijn in je mond is niet fijn en met deze gel wordt het snel verminderd. De gel krijgt van mij een dikke 8.

Lees ook