Voor 50+, met een droge huid, pigmentvlekjes en gebrek aan volume

05:28 - 03:17
luistertijd 05:28 - leestijd 03:17

Clarins? Ik “kende” het alleen van een prachtig violet waterproof eyeliner potlood en een superfijn long-lasting lipstick kleur 250 en daar hield het mee op. Clarins heeft ook gezichtsverzorgende lijnen voor elke leeftijdscategorie van de vrouw en nu kreeg ik de mogelijkheid om de lijn voor 50+ te testen, een lijn voor de erg droge huid die tevens zorgt voor volume.

plants-clarins

Clarins Super Restorative Day- and Nightcream

Clarins Haute Exigence Jour ét Nuit worden geleverd in chique, rode potten met een zilver/wit deksel die ik zo op het oog moeilijk uit elkaar kan houden. Maar wat opvalt is, dat op het deksel bij de dagcrème de merknaam in rood is gedrukt en bij de nachtcrème de naam in blauw op het deksel staat vermeld. Handig!

In de gebruiksaanwijzing staat, dat zowel de dag- als de nachtcrème op de huid van het gezicht en de hals moet worden aangebracht ná gebruik van het Supra Sérum. Over reiniging wordt, helaas, niets gezegd terwijl dit zó belangrijk is. Mij is ooit geleerd, dat “zélfs een dure crème niet werkt als de huid niet goed gereinigd is.” Heel leuk zijn de video’s waar je de Clarins-methode leert hoe je het beste de crèmes aan kunt brengen.

Clarins Jour (de dagcreme)clarins_super_restorative_day_cream_for_very_dry_skin_50ml

Claim: een liftende, verhelderende verzorging voor de zeer droge huid als gevolg van het nadelige effect van hormonale veranderingen. De huid krijgt een fijnere structuur, straalt weer waardoor ik mij ook beter ga voelen… Het werkt gladmakend, gaat het verlies van stevigheid tegen, werkt vochtverzorgend en vermindert zelfs de diepste rimpeltjes. Pigmentvlekken worden voorkomen door een vitamine C-derivaat die de melanineproductie beperkt.

Clarins Jour ingrediënten (hier vind je alle 194 plantaardige Clarins ingrediënten op alfabet): Deze staan niet vermeld in de bijsluiter, niet op de pot en ook niet op de doos. De crème is vrij nieuw en met wat zoeken op het worldwideweb vind ik op de Franse Clarins website, onderstaande 5 ingrediënten : – Harungana, is een bouwstof wat de opperhuid hersteld door collagene vezels  te stimuleren – Roos, geurstof – Mango, rijk aan vetzuren, beschermt tegen uitdroging, voedt en geeft een comfortabel gevoel – Karite/sheabutter, is rijk aan isoflavonen, herstelt en beschermd de huid en bevat vitamine A, D, E en F! – Hyaluronic acid.

Clarins Jour ervaring: omdat de crème in een pot zit, gebruik ik een spateltje. De crème is roze en ruikt naar roos. De crème voelt lekker “vochtig” aan, smeert prima uit en laat een mooie teint achter.

Mijn Clarins Jour conclusie: de crème alleen is, helaas, niet hydraterend genoeg voor mijn droge huid. In de middag gaat mijn huid trekken. In de bijsluiter staat dan ook dat het Supra Serum wordt aanbevolen voor gebruik. De eerste 2 weken smeer ik ’s middags wat crème de jour bij. Nadeel van het natuurlijke parfum (roos) in de crème is ook, dat deze onprettig gaat ruiken op mijn gezicht. Omdat het trekkerige gevoel aanhoudt, ga ik mijn eigen serum van Estée smeren en dat werkt. Zonder serum ervaar ik wél een gezonde teint maar naar verloop van een aantal uren ziet de huid er zonder serum toch weer droog uit.

Clarins Nuit (de nachtcreme)clarins restorative night dry skin

Claim: dat het de huid op alle niveaus verstevigt, de huid lift en verslapping tegen gaat. Ook gaat het de vorming van pigmentvlekken tegen en geeft het een egale teint.

Clarins Nuit ingrediënten: ook deze staan níet vermeld op pot of verpakking maar op de Franse Clarins website vind ik o.a.: – Harungana, bevordert de collageensynthese – Roos – Mango – Karitéboter – Ginkgo Biloba, een sterk anti-oxidant en een rijke bron van flavonen. Het beschermt de cel tegen veroudering en heeft een anti-bacteriële werking – Hyaluronic acid

Clarins Nuit ervaring: ook deze crème haal ik met mijn spateltje uit de luxe pot. De creme is wit van kleur, voelt lobbig aan, smeert heerlijk uit, blijft licht vettig en ruikt weer naar roos.

Mijn Clarins Nuit conclusie: deze volle crème is een weldaad voor mijn huid. Wat ik op de dag te kort kwam werd ’s avonds weer prima aangevuld! Mijn Estée serum had ik níet nodig! ’s Ochtends ziet mijn huid er goed gevoed uit.

Anja Anja concludeert: 

Van Clarins mocht ik ook de  BB-cream testen (lees hier). Bij gebruik van de BB heb ik geen moment een trekkerig gevoel gehad terwijl ik dat bij deze crème de jour wel heb ervaren. De nachtcrème is een topper en zou ik in de herfst en winter prima overdag kunnen smeren.

Na het verwijderen van mijn pigmentvlekken met laser ben ik doorgegaan met het smeren van deze beide creams. Er zijn géén pigmentvlekken ontstaan! En of ik me “beter” voelde? Nee, ik zat al prima in mijn vel.

Note: de cremes zijn er voor verschillende huidtypen – ook voor ‘all skintypes’.

Lees ook