Een zeer goed beschermende BB cream je huid echt opfleurt

05:52 - 03:31
luistertijd 05:52 - leestijd 03:31

Anja test: Clarins BB Skin Perfecting Cream SPF25

Clarins heeft een lijn voor  50+vrouwen. Aangezien ik in die doelgroep val, was ik reuze nieuwsgierig naar deze producten. Omdat ik weinig gebruik maak van make-up voor mijn gezicht, heb ik o.a. voor deze BB cream gekozen.

Op Beautyjournaal heeft Monique in 2011 al een uitgebreid artikel aan BB-creams gewijd. De BB is nu eigenlijk niet meer weg te denken uit onze make-up stash. In de periode 2011 heb ik zelf twee BB’s gekocht en daar zit er 1 bij waar ik wel blij van werd. Ik was dus reuze benieuwd naar deze van Clarins.

Kies je kleur

Via de kleurenkaart op de website van Clarins heb ik mijn kleur bepaald. Ik koos de mediumkleur omdat ik toch wel enigszins een getinte huidskleur heb en mijn minerale foundation ook de kleur Anja testte Neuro Cellular douchemilk van Dr. Babormedium is.  Toen ik na een paar dagen mijn prachtige pakket ontving -het was een feestje om de doos uit te pakken- schrok ik wel van de kleur! De medium kleur was zo donker, dat het wel leek of ik de Dark kleur opgestuurd had gekregen. Vervolgens contact gezocht met de tussenpersoon van Clarins waar ik mijn “probleem” kon voorleggen.

Deze dame stuurde mij een nieuwe tube op in de kleur Light. Wat ik echt heel fijn vond aan dit telefonisch contact was, dat mij ook werd gevraagd hóe ik de BB wilde gaan gebruiken. Toen ik had uitgelegd dat ik deze over een dagcrème wilde gebruiken i.v.m. de SPF,  werd mij verteld dat het mogelijk is, maar dat ik deze BB óók afzonderlijk zou kunnen gebruiken omdat deze crème ook als verzorgingsproduct kan worden ingezet zónder een dagcrème. En op deze manier heb ik deze cream dan ook getest.

Clarins SkinPerfecting BBCream

Van links naar rechts: light, medium, dark.

Van links naar rechts: light, medium, dark.

Miracle Complexion Sponge

De Clarins Skin Perfecting Cream met SPF25 wordt geleverd in een luxe uitziende, rode tube met licht goudkleurige dop. Er zit een plakkertje op het gaatje dat je voor het eerste gebruik moet verwijderen. Door de “grootte” van het gaatje kun je er prima mee doseren! De cream ruikt erg aangenaam en dit geeft al een luxe gevoel!

In het verleden is mij geleerd dat je een foundation e.d. prima met een kwast aan kunt brengen maar met wat zoeken op het web heb ik er voor gekozen om dit met een speciale spons te doen, de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Op dit filmpje kun je zien hoe je o.a. een BB aan kunt brengen met behulp van dit sponsje. Deze spons heb ik dan ook via internet gekocht.

Het gebruik

Na het reinigen van mijn huid doseer ik een kleine hoeveelheid 3-in-1-crème op een schoteltje waarna ik met deppende beweging het product opneem op mijn Miracle sponsje. De ietwat dunnige substantie wordt prima opgenomen door de spons. Vervolgens breng ik de cream op mijn gezicht aan zoals op het filmpje wordt voorgedaan. De creme wordt zeer makkelijk uitgesmeerd op mijn gezicht, je hebt er weinig van nodig om een voor mij prachtig resultaat te bereiken,  je ziet dat de kleur versmelt met je eigen huidskleur. Met behulp van de Miracle Sponge kun je ook op moeilijk bereikbare plekjes komen, ooghoeken en de haargrens, waardoor de gezichtshuid er egaal gekleurd uitziet! Prachtig.

Links zonder BB cream, Rechts met BB cream

Links zonder BB cream, Rechts met BB cream. Note:er zit een gele vlek bovenin, maar dat komt door een Botox prik die ik nog niet zo lang daarvoor gehad had.

Mijn ervaring

Na het aanbrengen en drogen van deze BB, verschijnt er een mooi egaal, mat getint gezicht. De huid voelt satijnzacht, poederig, aan. Doordat deze cream sodium hyaluronate bevat, worden fijne lijntjes opgevult waardoor ze minder opvallen. De cream haalt  inderdaad wat roodhuid uit mijn gezicht en mijn lichte pigmentvlekken lijken nóg iets lichter.

Bij mijn linkeroog had ik nog een gele plek als gevolg van een botoxprik, deze wordt níet gecamoufleerd. Van het door de miezerregen lopen, tja de hond móet uitgelaten worden, wordt deze cream eigenlijk nóg mooier! De regen krijgt geen vat op mijn “make-up”. Het afschminken kost wat tijd, de creme is wat moeilijk te verwijderen. Daaruit blijkt, dat de creme zich zeer goed hecht aan de huid. Een prima beschermer dus tegen uv- en vervuilende stoffen in de lucht.

anja bb cream clarins

Het resultaat

Anja concludeert:

Een hele fijne, gekleurde dagcrème! Ik heb een week achtereen alleen deze crème gesmeerd zonder aparte dagcrème. Geen móment een trekkerig gevoel gehad! De cream draagt heel comfortabel waardoor ik niet het gevoel had er té opgedirkt bij te lopen. Wanneer ik de Clarins vergelijk met mijn “eigen” BB?

Míjn BB camoufleert nét iets meer maar ziet er iets onnatuurlijker uit na gebruik. Bij Clarins voel je dat het óók een verzorgende werking heeft, terwijl ik mijn “eigen”, favoriete  BB over een dagcrème gebruik. Clarins ruikt heerlijk wat een extra gevoel van luxe geeft. Doordat het zo makkelijk uitsmeert heb je er weinig van nodig voor een mooi resultaat!

Clarins BB cream is favoriet bij onze vrouwen, want Rona testte hem ook al in 2013:-)

Lees ook