Geteste producten Lippen Make-up Make-up Make-up Zon Special

Getest lipstick en pencils Aveda, Max Factor, Bourjois, Bobbi Brown

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Kim test nieuwe lente lipkleuren. Welke verdient een plekje in haar handtas?

Sfeerbeeld Lipsticks KimGetest lipstick van Aveda, Max Factor, Bourjois en Bobbi Brown

Voor deze lente zijn er weer diverse prachtige kleuren lipstick uitgebracht. Opvallend rood, fuchsia en zelfs transparant. Maar nog leuker, we zien naast de aloude lipstick ook een opleving van het potlood. Lekker dik, om je complete lippen mee in te vullen.  Welke wordt de favoriet in mijn handtas?

Aveda SheerAveda Sheer Nourish Mint Mineral Lip Color (Peony 936)

Claims:

 • Vult geleidelijk zonder te irriteren
 • Verzacht fijne lijntjes
 • Hydrateert
 • Bevat verkwikkende biologische groene munt en vanille aroma
 • De nieuwe verpakking vermindert het restafval met 33%

Allereerst de verpakking… die oogt niet bepaald chique. Dat is jammer. Ik weet als vormgever dat je met gerecycled materiaal ook prachtige producten kunt maken; dit had niet gehoeven in deze prijsklasse.

Aveda Sheer Peony KimDe producten van Aveda zijn gebaseerd op natuurlijke en biologische ingrediënten. Als vegetariër en liefhebber van alles wat maar geitenwollensokkerig aandoet, ben ik toch nog wel wat sceptisch over ‘groene make-up’. Want ja, hoe kun je met geperste munt en vanille nu een draagbare lippenstift maken?

Bij het opbrengen merk ik dat de stick de kleur stroef aanbrengt en na één laagje ben je niet klaar. Trek er maar gerust meerdere laagjes voor uit om je lippen een mooie kleur te geven.

De rode kleur van de stick is ook niet de kleur die je op je lippen krijgt. Aveda omschrijft het zelf als een soft shimmering golden pink. Zo licht dus.

Ik zie helaas lijntjes in mijn lippen ook niet vervagen (zoals Aveda belooft); daarvoor zit er te weinig gloss in het product dat de lijntjes zou kunnen opvullen. Het is een matte glans, het metallic is wat mij betreft iets te overheersend. Verder houd ik persoonlijk niet van smaakjes. De munt mag van mij in de thee blijven, niet op mijn lippen.

Kortom: deze lipstick vind ik niet voldoen aan de gestelde claims en komt niet in mijn tas.

Je shopt de Mineral Lip Color hier.

Max Factor Voluptuous RedMax Factor Intensifying Balm (Voluptuous Red 25)

Na de lipstick van Aveda ben ik benieuwd naar het nieuwtje van Max Factor. Ik ben altijd wel gesteld op de make-up van Max Factor, met name de lipproducten.

Claims:

 • Vochtinbrengende en verzorgende lipstick
 • Verbetert de conditie van de lippen in zeven dagen

Deze lipstick bestaat voor 60% uit een verzorgend elixir dat is samengesteld uit actieve ingrediënten, zoals aloë vera en shea boter, avocado en anti-oxidanten uit witte thee.

Max FactorDe verpakking vind ik een beetje retro aan doen, slank, edgy en verder eenvoudig. Door het slanke halsje is de stick makkelijk aan te brengen, lekker handzaam, daar houden we van!

Max Factor zegt dat het een combinatie van lippenbalm en lippenstift is, met een subtiele glans. En jawel, wat een zalige lippenstift. Wil je een subtiele semi-transparante glans voor overdag, breng één laagje aan. Duik je een restaurantje in, trek er dan drie lagen overheen en je vermoeide gezicht van een dagje hard werken is in de verste verte niet meer te zien.

Een mooie glans, licht zoetig smaakje (dat is niet onprettig dit keer!) en heerlijk zacht. Plakt niet, blijft mooi lang zitten, geeft niet af. Ik heb deze lipstick de laatste paar weken erg veel gedragen en inderdaad: het is een blijvertje, geen vellen aan mijn lippen te bekennen, zoals bij een eerdere test gebeurde. Een zeer hydraterende lipstick die je lippen absoluut verzorgen en eigenlijk wel bij iedere outfit en haarkleur past.

Je shopt de Intensifying Balm hier.

Bourjois Pinking of itBourjois Color Boost Glossy Finish Lipstick (Pinking of it)

Ik verheug me dit product want ik ben dol op potlood-lipsticks…

Claims:

 • Intense kleur met een doorschijnende en glossy finish
 • Een nauwelijks voelbare textuur, dankzij een niet-plakkerige formule
 • De lippen voelen zacht en soepel aan
 • Verrijkt met zijde-extract
 • Hydraterend tot 10 uur
 • Het potlood hoeft niet geslepen te worden

BourjoisNou eens kijken of ik ook zo ga watertanden van deze populaire stick… Deze lippenstift in de vorm van een dik potlood is namelijk erg populair geworden de laatste tijd. De prijzen zijn om van te smullen en je lippen worden er simpelweg knapper van.

Ik heb zelf legio van deze handzame potloden die je als een lippenstift op je lippen aanbrengt. Ze liggen lekker in de hand en kleurt je lippen in een handomdraai in.

Ook deze van Bourjois: wat een zalige vrolijke kleur. Er zit wel een klein beetje een zoetige c.q. chemische smaak aan, maar niet erg aanwezig. Na één laagje heb je al een mooie dekking met subtiele glans. Je lippen glijden makkelijk over elkaar, het product is niet plakkerig. Aan de onderkant van de stick kun je draaien zodat de stick omhoog komt – net als een lippenstift – zodat slijpen niet nodig is. En jawel, deze lipstick blijft inderdaad een eeuwigheid zitten. Perfect voor een avondje uit!

Je shopt de Color Boost Lipstick hier.

Bobbi Brown Rose BrownBobbi Brown Art Stick (Rose Brown)

Claims:

 • Lipstick meets lipliner
 • Brengt moeiteloos aan
 • On-the-go verpakking
 • Voelt comfortabel aan

Toen ik deze prachtige gloednieuwe Art Stick ontving om te testen kon ik wel een gat in de lucht springen. Als er iets is wat een investering waard is, is het de make-up van Bobbi Brown wel.

Bobbi Brown KimTja, wat zal ik zeggen? Na het testen heb ik alleen maar lovende woorden over dit product. De stick ziet er professioneel uit, maar is verder eenvoudig in gebruik en zeer handzaam. Ik houd zelf van deze zeer fijne lipsticks in de vorm van een potlood, omdat je ze zo makkelijk ‘stuurt’ op je lippen en je op die manier je lippen perfect kunt inkleuren.

Eenmaal aangebracht heeft de Art Stick een prachtige matte finish, voelt verzorgend en een klein beetje glad aan. Het pigment zorgt er ook voor dat het product mooi dekt en zeer lang blijft zitten. Om de grote, brede punt te slijpen, wordt er een speciale puntenslijper bijgeleverd.

De Art Stick hoort in de tas van de moderne stijlvolle vrouw die graag investeert in een mooi product, waarmee ze gezien mag worden. Voor mij is deze geweldige Art Stick toch de echte topper van dit voorjaar.

Je shopt de Art Stick hier.

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

5 reacties

 • Goedemiddag,

  Waar kan ik een goede lipstick aanschaffen voor de getinte huid. Ik had laatst een rode lipstick gehaald en mijn lippen kreeg na een half uur allergische reactie op. Dit is het bewijs dat er een stof in zit wat niet goed voor mijn lippen was.
  Ook had ik een koperkleur lippenstift gebruikt, maar door mijn huidskleur was dit minder te zien.

  Groetjes,
  Y.S

 • haha ja en laat ik nou net niet gecharmeerd zijn van houtgrepen, daarvoor koop je geen make-up als niet-professional. Zeker niet een stick van boven de €20,- dan verwacht je toch wel meer dan een low-budget.

 • Het is jammer ja. ik vind aveda lipsticks over het algemeen voor mij persoonlijk ook te droog.organic merken zouden zich best meer mogen profileren met goed gepigmenteerde make-up in fijne substanties. ik heb laatst een highlighter van het merk Ila uitgeprobeerd. ook organic. ook zo’n heel droge substantie eigenlijk niet goed aan te brengen, maar als ik het tussen mijn vingers verwarm en dan over mijn wangen strijk, lukt het wel en is het effect ook prachtig, een mooie sunkissed glow. (kleur sway). echt mooi hoor het effect, mits je houtgrepen uithaalt;-) http://iliabeauty.com/collections/illuminators

 • dan is het toch een wat andere samenstelling tov de niet-groene make-up die wel goed smeerbaar is en de kleur wel van je lippen afknalt. Misschien lang niet alle groene make-up, het is uiteraard ook per persoon verschillend welke eisen je stelt aan make-up. In ieder geval viel deze voor mij tegen ten opzichte van de andere mooie sticks!

 • Beste kim, een lipstick bestaat hoofdzakelijk uit wassen. Dus om antwoord te geven op jouw vraag hoe je uit geperste mint en vanille lipstick kan maken? Dat kan niet. Deze stoffen zijn louter toegevoegd voor geur en smaak.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.