Lipgloss lente 2015, maar voldoen ze aan de anti-plak-eisen van Kim

02:42 - 01:37
luistertijd 02:42 - leestijd 01:37

Ik heb twee nieuwe lipgloss producten van Lancôme en Chanel getest uit de voorjaarscollectie van 2015. Ik ben dol op lipgloss, dus deze test is zeker aan mij besteed. Een goede lipgloss is wat mij betreft niet te stroperig en brengt makkelijk aan. En zit idealiter in een knoeivrije verpakking, zodat het geen rommeltje wordt in mijn handtas.

Ik ben benieuwd of de nieuwe producten van Chanel en Lancôme aan mijn wensen voldoen.

Chanel Gloss

Chanel Rouge Allure Gloss (kleur nr.15 Sensible)

Over het prachtige omhulsel valt geen verkeerd woord te zeggen. Het kleurpigment is ook absoluut veelbelovend. De glans is overduidelijk aanwezig; je lippen lijken absoluut vele malen voller en ook niet onbelangrijk: de gloss blijft toch zeker een aantal uurtjes netjes zitten zonder dat je tanden dezelfde kleur meedragen.

Productfoto Chanel Lipgloss

 

Maar…..soms krijg ik bijna het idee dat er Pritt lijm in zit. Als je je lippen even niet beweegt, zitten ze daarna goed op elkaar geplakt. Het aanbrengen van de gloss gaat ook wat stroef, de substantie is licht stroperig. Na een aantal dagen gebruik, ervaar ik toch meer droogte dan ik verwachtte. Er ontstaan kleine velletjes. Helaas, dit is hem voor mij niet.

Je shopt deze Chanel gloss hier.

 

Lancome Gloss

Lancôme Liplover (kleur nr. 400 Rose Monceau)

De verpakking, ziet er wederom – zoals we van Lancôme gewend zijn – prachtig uit. Het stevig aandraaien van de dop om knoeiprobleempjes te voorkomen is dit keer niet nodig. Lancôme heeft namelijk bedacht dat als je de dop 1x draait, de dop netjes klikt en vastzit. Perfect voor deze sloddervos. De applicator is lang, soepel en zacht; brengt de gloss makkelijk aan en verdeelt hem mooi over de lippen. De kleur is transparant met een lieve zachtroze gloed, die je lippen absoluut mooier en voller maakt.

Productfoto Lancome LipglossHelaas is ook deze substantie voor mij net iets te plakkerig, het voelt wat dikkig aan op je lippen (toch dat balsem-gevoel) en blijft niet erg lang zitten. Daarnaast heeft deze lipgloss een framboos-achtige smaak, wat ik niet lekker vind.

Qua kleur, effect op de lippen en aanbrengtechniek vind ik hem mooi, en de klikdop is heel prettig. Al met al een fijne lipgloss, met een paar kleine minpuntjes. Echter, als je houdt van lipgloss met een smaakje en het niet erg vindt de gloss wat vaker opnieuw aan te moeten brengen, dan is deze voedende gloss echt iets voor jou.

Je shopt deze Lancome gloss hier.

Lees ook