Lavendel en violet tinten – speel met kleur, hoe subtiel dan ook!

02:49 - 01:41
luistertijd 02:49 - leestijd 01:41

Gedurfd en toch stijlvol. Dat zijn de nieuwe haarlooks lente 2015 van Kimm Koffijberg, Global Color Director voor Keune en tevens eigenaar van salon Koffijberg Hairdressers in Amsterdam. De nieuwe collectie voor voorjaar/zomer 2015 heet, heel toepasselijk, ‘Classy Progessive’.

Persoonlijkheid en natuurlijke valling

Persoonlijkheid en de natuurlijke valling en structuur van het haar zijn in deze nieuwe collectie het belangrijkste uitgangspunt voor de vorm van de kapsels. Ook kunnen delen van het gezicht worden benadrukt of juist verborgen voor een krachtige uitstraling. Zo versterkt Kimm bijvoorbeeld een vierkante kaaklijn door het knippen van een rechthoekige pony en door het overige haar recht te laten vallen. Of ze knipt zijkanten kort en houdt de bovenpartijen lang.

Gedurfde kleuren, maar toch zacht en subtiel

De collectie wordt gekenmerkt door toepassing van gedurfde kleuren en kleurtechnieken. We zien veel pastelkleuren, groentinten, violetten en lavendelkleuren. Kimm legt uit: “Ook de classy vrouw wil spelen met gedurfde kleuren. Kleuren zijn zacht maar duidelijk aanwezig, subtiel en toch expressief.” Kijk ook nog eens naar deze film die BeautyJournaal’s Monique maakte over de toepassing van rozenhout achtige tinten in haar vergrijzende haar.

Kapsels die je thuis na kunt maken

Je kent het vast wel… na een bezoekje aan de kapper zit je haar schitterend gestyled, maar na de eerste keer wassen heb je zelf niet de handigheid of bedrevenheid om die nieuwe coupe na te maken. Daarom gaat Kimm bij de totstandkoming van de coupes uit van wat haar klanten willen en kunnen met hun haar. Doordat de natuurlijke valling een belangrijk uitgangspunt is, kan je ook met een gerust hart een hand door je haar halen.

Maak je look compleet met bijpassende kleding en make-up

Bij de Classy Progressive kapsels van Kimm past een gedurfde en toch vrouwelijk outfit. Denk aan gladde en glanzende stoffen, veel zwart-wit, met aandacht voor structuur en vorm. Je maakt deze look compleet met een natuurlijke make-up met zachte pastelkleuren en veel glans.

Als er nu ook nog een minder ijzige Koning Winter-achtergrond was gekozen, had het lentegevoel wellicht nog meer tot leven kunnen komen. Dus dit begrijpen we even niet. Afgezien van het feit dat de achtergrond natuurlijk wel de kapsels helder naarvoren laat komen. Ik houd mijn jas nog even aan, hoewel ik hem nu al liever uit doe;-)

Wie is Kimm Koffijberg?

Kimm heeft de afgelopen jaren regelmatig haar- en stylingtips gegeven voor BeautyJournaal. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je krullen maakt in steil haar? Of hoe je je haar het beste beschermt in de zon?

Je vindt de artikelen hier.

Lees ook