Het verwijderen van nagellak was nog nooit zo eenvoudig!

01:45 - 01:03
luistertijd 01:45 - leestijd 01:03

Safe Nails afwasbare nagellak: Het verwijderen van nagellak was nog nooit zo eenvoudig! Gewoon je handen wassen met water en zeep…hoe geinig is dat.

Een Franse moeder ontwikkelde recent een nagellak die oplosbaar is in water, zodat haar dochtertjes voortaan hun nagels kunnen lakken zonder blootgesteld te worden aan schadelijke of giftige stoffen. Daarbij liet ze niet alleen het bekende ‘toxic trio’ of de ‘big 3’ (formaldehyde, dibutylftalaat en tolueen) achterwege, maar schrapte ook parabenen en kamfer van de ingrediëntenlijst.

Zo ontstond een kindvriendelijke productlijn, genaamd Snails, die uit slechts drie ingrediënten bestaat: water, acrylpolymeren en natuurlijke kleurstoffen. Doordat de nagellak oplost in water, heb je zelfs geen nagellakremover meer nodig.

In aanvulling op de kinderlijn is eveneens een 100% natuurlijke nagellaklijn ontwikkeld voor moeders in blijde verwachting: S’N’B for Moms-to-Be. Ditmaal geen prinsessenkleurtjes, zoals je die bij Snails wel vindt, maar een chique en volwassen kleurenpalet.

Populair in het Midden-Oosten

De S’N’B for Moms-to-Be nagellak blijkt enorm populair te zijn in het Midden-Oosten. Niet zozeer omdat hier veel ‘moms-to-be’ rondlopen, maar vooral omdat de nagellak zo eenvoudig te verwijderen valt. Nilo Haq, hoofdredacteur van de Saoedische website Saudi Beauty, legt uit: “Omdat de nagellak binnen enkele minuten kan worden afgewassen met zeep en water, gebruiken moslimdames deze graag voor een avondje uit of een speciale gelegenheid. Om de volgende dag weer snel af te wassen alvorens naar de moskee te gaan.”

De nagellakken van Safe Nails zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel in diverse andere Europese landen (voor wie binnenkort op zakenreis of voorjaarsvakantie gaat). Meer informatie vind je hier.

Lees ook