Hij is zacht, niet vet en geeft een heerlijk huidgevoel…

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Estee Lauder Resilience Lift oil-free spf 15

Een jaar of tien geleden heb ik vrij trouw Estee Lauder gebruikt. Ik was vooral verzot op de serums, die gaven (en geven nog steeds) een heerlijk zachte huid. Ik ben ermee gestopt omdat ik de nieuwe crèmes te geparfumeerd vond. Nu is er Resilience Lift oil-free spf 15, firming face and neck cream. Een dagcrème die niet alleen olievrij, maar ook parfumvrij is. Helaas wordt hij zo niet gepositioneerd. Dat is jammer, omdat steeds meer mensen onder invloed van Paula Begoun (internationaal) en Jetske Ultee (nationaal) naar parfumvrije producten vragen.

Resilience Lift oil free heeft een spf 15 en ik gebruik hem dan ook uitsluitend overdag. Ik combineer hem met een vitamine C serum en Brightening Treatment (beiden van Paula’s Choice).  ’s Avonds gebruik ik de reguliere Resilience Lift Night in combinatie met Dior One Essential en hetzelfde Brightening serum – van Paula’s Choice.

Het gebruik

Allereerst de geur. De oil free dagcreme heeft een aangename geur, licht chemisch of kruidig. Subtiel. Het zijn de ingrediënten die je ruikt. Dit is geen romige, zalfachtige crème. Hij is zacht, niet vet en geeft een heerlijk huidgevoel. De crème geeft ook een mooie finish. Niet mat, niet glimmend. Ideaal voor de gecombineerde huid. Ik gebruik een dagcrème royaal omdat ik een zo hoog mogelijke zonnebescherming  wil. Dan moet je dik smeren. Toch trekt de crème snel in en laat geen laagje achter. Het is een prima basis voor foundation.

De ingrediënten

Resilience Lift oil free dagcreme bevat het Photo-Activated Lift Complex van Estée Lauder, een complex van  planktonextract dat reageert op het licht, een mineraal (Malachiet) en mimosaextract, dat de huid helpt haar collageen- en elastineproductie te verhogen.

 61Het resultaat

De geur van deze dagcrème vind ik erg prettig. Ook over het resultaat ben ik erg tevreden. Een mooie rustige huid, niet glimmend, niet vet, niet droog.

De nachtcrème Resilience Lift Night vind ik nog steeds te geparfumeerd, te bloemig. Omdat ik beide crèmes gebruikt heb, valt de bloemige geur van de nachtcreme nog meer op. Advies aan Estee Lauder, breng meer parfumvrije crèmes op de markt!

Ondanks dat de geteste crème olievrij is, hydrateert hij mijn normaal-gemengde huid voldoende. De finish is mat met een glow. Precies waar ik van houd. Ik kan niet echt zeggen dat mijn huid meer gelift is, maar hij ziet er wel stevig uit. En ik durf oprecht te zeggen dat ik er een jongere uitstraling van krijg :).  Resilience Lift oil-free spf 15 is een fijne crème!

 

Lees ook