Met shoptips in verschillende prijscategorieën

07:54 - 04:44
luistertijd 07:54 - leestijd 04:44

Zoals je weet is exfoliatie het verwijderen van dode huidcellen. Je lichaam doet dit zelf, door oude, beschadigde en vervuilde huidcellen van zich af te stoten om de dieperliggende huidcellen een plaats te geven. Het aantal huidcellen dat vanzelf wordt vervangen verschilt per persoon, maar bij de meeste mensen vernieuwt de huid zich elke vier weken. Huidcellen van kinderen en jongeren vernieuwen zich sneller dan de huidcellen van ouderen. Dat zie je aan de huid in de vorm van lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes.

Onze celdeling vertraagt

Je zou dus kunnen beargumenteren dat deze tekenen van het ouder worden niet alleen veroorzaakt zijn door het simpele feit dat onze huid langer bestaat, en er dus ouder uitziet, maar dat ze mede worden veroorzaakt door het feit dat onze celdeling zich langzaam maar zeker gaat vertragen nadat we de volwassen leeftijd hebben bereikt. Wat hieruit voortvloeit is de volgende stelling: wanneer onze celdeling nog net zo snel zou verlopen als toen we een kind waren, zouden we onze echte leeftijd niet gereflecteerd zien in de spiegel. Wijze(re) ogen zouden ons aanstaren te midden van een egaal en rimpelloos gezicht.

De voordelen van exfoliatie

Voel je hem al aankomen? Als we de celdeling een handje kunnen helpen, zal onze huid er jonger uitzien! Daarom is de term exfoliatie in beautyland een echt buzz woord aan het worden. De voordelen op een rij:

Je kent het gevoel van een gescrubde huid wel: een levendige huid met een natuurlijk blosje op de wangen en een frisse teint, alsof we net voor de open haard warme chocolademelk hebben gedronken na een koele winterwandeling. Flink exfoliëren geeft dit effect ook, en doet nog veel meer goeds voor je huid. Ik, Eva – de oprichter van FreshWater Valley, ging graag voor jou op de foto na de populaire Buf-Puf te hebben gebruikt op mijn gezicht. Fresh-faced, maar wel met onze Wet’nWild Lipstick in de kleur Cherry Picking.

Exfoliatie kan op grofweg 4 manieren:       

  1. Met zuurtjes zoals salycilzuur, glycolzuur en AHA’s;
  2. Met retinol (ook wel retinoids of retin-A, allemaal afgeleid van vitamine A), de enige soort crème waarvan bewezen is dat hij de huidstructuur verjongt. Als je nog geen retinol gebruikt: voeg hem dan onmiddellijk toe aan je dagelijkse avondroutine, want dat scheelt later 10-20 jaar in je uitstraling, zoals keer op keer blijkt uit klinische studies en onze eigen ervaring;
  3. Met bolletjes: scrubs en peelings met zand-achtige korrels;
  4. Met apparaatjes en verschillende typen sponsjes.

Ondanks dat zuurtjes (1.) en retinol (2.) bij het FreshWater Team een vast onderdeel van onze beautyroutine uitmaken, hebben we hiervan nog geen producten in het assortiment. Waar we in specialiseren is nummer 3 en 4 van het bovenstaande rijtje. En we hebben voor ieder budget de beste thuisspa producten in huis. Lees gauw verder!

Goede opties rond de €10:

De Buf-Puf: Deze in de VS ontzettend populaire scrub sponzen halen dode huidcellen effectief weg met als resultaat een mooiere huid. Supermodel Miranda Kerr staat erom bekend dagelijks de Buf-Puf te gebruiken en dat is te zien! In Nederland zijn ze nog minder bekend, maar daar begint nu al verandering in te komen.

Fabrikant 3M maakt voor het gezicht een zachtere spons voor de gevoelige huid, en een stevigere spons voor de normale-gecombineerde huid. Die laatste is tevens geschikt voor een vette huid met acne. Bij acne is exfoliatie ontzettend belangrijk, want dode huidcellen raken verstopt in de porie, en sluiten de porie af, waardoor talg in de huid zich geen weg uit de porie weet te vinden en een mee-eter of zelfs een puist ontstaat.

Bij acne spelen tevens bacteriën een rol, en daar heeft 3M een ander type Buf-Puf voor, namelijk Buf-Puf Singles. Dat zijn kleinere sponsjes die je na 1 keer gebruiken wegwerpt, zodat je dezelfde bacteriën niet weer op de huid aanbrengt wanneer de acne net aan het helen is.

De Buf-Puf is tevens erg effectief tegen dermatitis, dat vaak op de armen voorkomt: die kleine rode, ruwe bultjes, je kent ze misschien? Met dagelijks gebruik van de Buf-Puf zijn ze binnen 1 week 90% verdwenen.

Je zult niet geloven hoe babyzacht en stralend de huid is na het gebruik van deze badkamerwondertjes! Alle typen Buf-Puf, waaronder de heerlijke spons voor een diepe scrubbeurt onder de douche voor het gehele lichaam, vind je hier. Nu geen €12 maar slechts €8 als tijdelijke introductieprijs. Bestel nu en profiteer van de korting, of lees verder en bekijk de andere opties voor een exfoliatie van de huid.

Goede opties vanaf €30

Als je van peelings houdt, dan is de Magnesium Crystal Resurfacing Polish mogelijk je nieuwe favoriet. De scrubcrème biedt een veilig alternatief voor microderabrasiebehandelingen. De formule combineert de mineralen van de Dode Zee met de voordelen van microdermabrasie, en is bij het FreshWater Team niet weg te denken uit de beautyroutine. De bolletjes zijn klein maar ruw, zodat de korrels dode huidcellen moeiteloos verwijderen. Zo bereik je professioneel resultaat zonder een kostbaar bezoek aan de schoonheidsspecialiste. En een mooiere, frissere huid is reeds zichtbaar na de eerste behandeling!

Hij kost € 29,95 en gaat lang mee. Je koopt dit product hier online.

Gebruik je liever een apparaatje voor exfoliatie, lees dan hier over de voordelen van het Neutrogena Microdermabrasion System. Ook dit is een thuisspa optie voor exfoliatie, en wel een diepe exfoliatie die veel weg heeft van de populaire microdermabrasiebehandelingen in de salon.

Combineren? En hoe vaak dan?

Hoe vaak je exfolieert hangt helemaal van je huid af. Sommige dames van het FreshWater Team hebben een vette huid met vaak kans op onzuiverheden, en die exfolieren elke dag, anders zien ze de acne vanzelf terugkomen. Hun huid heeft exfoliatie hard nodig om gaaf en mooi te blijven.

Dermatologen raden in het algemeen aan om ongeveer 2/3 keer per week te exfolieren, om de huid een handje te helpen met de celdeling. Vaker exfolieren zou voor een normale huid niet nodig zijn, en soms zelfs nadelig. Maar dat merk je vanzelf aan een een prikkerige gevoel en rode kleur; dat is een teken dat je gas terug moet nemen met het boenen! Welke vorm van exfoliatie je ook kiest, je huid zal je dankbaar zijn. En je kunt natuurlijk gerust verschillende producten afwisselen of combineren.

Meer informatie over exfoliëren

Alle exfoliatie methoden die het FreshWater Team voor je heeft geselecteerd en naar Nederland gehaald, vind je hier. Kom ook eens kijken naar onze andere thuisspa apparaten uit de VS, zoals die voor permanent ontharen (iluminageTouch), microneedling (Scientia Derma Roller), rimpelbehandeling met de collageen bank (Quasar Pure Rayz) en acnebehandeling met blauw licht (Quasar Clear Rayz).

Liever eerst kennis maken via Youtube? Kijk dan eens op ons eigen kanaal met tips & tricks voor een optimale huidverzorging, met al het nieuwste op beautygebied uit Amerika (Nederlands gesproken).

Tot zien in onze webwinkel, hartelijke groetjes van Eva!

Deze informatie behoort tot het merkendossier van FreshWater Valley en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook