Krijgt Rona een natuurlijke mooie teint?

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

SwissCare Selftanner

In gedachten hoor ik al dat lezers zich afvragen waarom ik een selftanner test doe. Het klopt dat ik nooit wit ben, ook niet in de winter. Maar mijn gezicht kan wel een beetje een grauwe tint krijgen, dat is één. Twee is dat ik niet makkelijk op mijn buik kan liggen en daardoor is de achterkant van mijn lichaam beduidend lichter dan de voorkant. Dat is echt een raar gezicht en ik ga eens kijken of ik daar verbetering in aan kan brengen.

DHA en Erytrulose zijn gebruikelijke werkstoffen in een selftanner. Aan deze stoffen heeft SwissCare+ echter MelanoBronze toegevoegd. Aminozuren en Monnikspeper zijn hier ingrediënten van die de productie van natuurlijk melanine in de huid stimuleren. MelanoBronze heeft een drievoudige werking: Het zorgt ervoor dat de huid sneller bruin wordt onder invloed van UV, het zorgt voor een bruinere teint van de huid en het heeft ook een zelf bruinend-effect. In de media-uitingen wordt verwezen naar vijf klinisch bewezen technologieën, dat zijn de volgende:

  1. PhytoCellTecTM Solar Vitis = Geavanceerde stamcel technologie
  2. AquaCacteen = zeer effectieve hydratatie
  3. MelanoBronze = langdurige bruiningscomplex
  4. CM- Glucan Granulate = immuun-verbetering
  5. RonaCare® Ectoin = instandhouding van het vochtbalans en de bescherming van de huid

Het product heeft een anti-aging werking, verhoogt de UV-tolerantie van de huid, remt de DNA-schade in de stamcellen van de huid en zorgt voor directe en langdurige hydratatie. Dit zegt SwissCare er zelf over in het merkendossier op Beautyjournaal.

In de Suncare zit o.a. ook RonaCare®Ectoin, in mijn uitgebreide review over deze lijn vertel ik er meer over, lees het hier.

Naamloos-1kopie[1]

Deze selftanner komt in twee varianten, één voor de lichte en één voor de donkere huid. Het verschil tussen die twee zit in de concentratie van de werkstoffen die zorgen voor de kleuring van de huid. Zoals gebruikelijk is het advies om eerst te scrubben, zuinig aan te brengen op gewrichtszones en niet op de voetzolen, handpalmen en haargrens. Na het gelijkmatig met ronddraaiende bewegingen aanbrengen, de handen goed wassen. Effect is zichtbaar na 2 á 3 uur.

Het leek me een goed idee om eerst de lichte variant te proberen op mijn gezicht. Allereerst ben ik verrast door de aangename geur. De structuur van de crème is heel prettig voor het doel, tussen een dikke lait en een dunne crème. Het smeert makkelijk uit en trekt redelijk snel in. Mijn huid voelt zeer gehydrateerd. Zoals ik gewend ben van selftanners zie ik –op mijn iets getinte huid- een gloed, maar ook niet meer dan dat. Te weinig om al die moeite te doen denk ik dan steeds weer. Hoe anders is dat als ik de volgende keer de donkere variant gebruik! Nu heb ik  echt een kleurtje alsof ik in de zon heb gezeten, kijk now you’re talking! Het volgende project is de achterkant van mijn benen, die absurd bleek afsteken bij de voorkant. Ik smeer alleen de achterkant in en laat het een beetje vervloeien met de bruine voorkant. Ik had geen idee hoe dat uit zou pakken maar het resultaat is top; ik doe nog een laagje en nog een laagje en heb dan weer min of meer egale benen (zo bruin als mijn benen aan de voorkant zijn gaat een selftanner natuurlijk nooit bewerkstelligen). Jeetje, wat goed zeg!

ronaRona concludeert:

Een heel fijne selftanner met benefits. Want behalve dat begeerde kleurtje voel je echt aan je huid (en je ziet het ook) dat er nog extra werk gedaan wordt. De geur vind ik ook een pré want zo’n smerig chemisch luchtje geeft me altijd een unheimisch gevoel van ‘wat smeer ik nu toch op mijn vel’. Een flinke 150 ml tube waar je even mee vooruit kan en het is zuinig in gebruik. En prettig dat het zowel voor gezicht als lichaam geschikt is.

Verder bemerkte ik ook dat na gebruik van de selftanner het nazomerzonnetje inderdaad een nog intenser kleurresultaat gaf. Ik gebruik het nu twee keer per week en dat is voldoende voor een mooie teint. Al met al is dit een product dat ik blijf gebruiken. Zeker als ik in de winter zo’n ongezellig grauw koppie krijg is dit een goede, makkelijke en prettige optie.

Meer informatie over Swisscare vind je op hun website, en in het merkdossier op BeautyJournaal.

 

Lees ook