Alsof je met stoffen werkt, alles is geruwd

01:56 - 01:10
luistertijd 01:56 - leestijd 01:10

Haartrends 2015

http://youtu.be/eqRaGeh6oBk?list=UUNVO80OXDb-a8EkiRnfNSUg

De trends veranderen, het wordt minder gecoiffeerd, meer streetstyle, maar wel natuurlijk met een artistieke twist, zodat de hand van de topstylist nog te herkennen is. Maar glamour-glamour is nu wel uit.

Minder gepolijst, meer structuur

Er is opvallend veel structuur in het haar te zien. Alsof het om stoffen gaat, gebreid en volumineus. Poezelig, harig, soms zelfs pluizig. Als het er maar ‘ organic’  uit ziet. Maar ook met kekke ogenschijnlijk spontaan geplaatste gekleurde haarstrengen. Hiervoor is Instamatic heel populair. Bekijk hier nog eens een film die ik maakte met Mark van Westerop over deze tinten in mijn haar.

Multiculti invloeden

Er wordt ook meer rekening gehouden met multiculturele invloeden. We zien speelse interpretaties op curls en waves terug in black hair met een olieachtige textuur, maar ook Aziatische knotjes die er met een speciale vouwtechniek ingedraaid zijn. Houdt hierbij ook indachtig dat black hair van nature al meer structuur heeft.

Het is dus niet geheel onlogisch, met het oog op de economische ontwikkelingen en groeikansen voor bedrijven in emerging markets, dat men hier ook meer rekening mee gaat houden bij het bepalen van haartrends.

Love….de knoopjes

Eyecatcher dit seizoen vind ik het schapenkopje, met de miniscuul ingedraaide strengetjes haar verworden tot knoopjes. Echt een megaklus, en dan moet alles ook nog vastgezet worden met draadjes. Prachtig effect op de catwalk.

Getipte stylingproducten zijn:

SHOP Wella haarstylingproducten hier online.

Lees ook