Vitamine C serum dat je zelf mengt, maar is het sterk genoeg?

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Philosophy Time in a bottlegertiPhilosophy Time in a bottle

Vitamine C, oxideert snel en verliest dan zijn werking en wordt zelf een vrij radicaal. Stabiliteit van vitamine C staat daarom altijd ter discussie. Philosophy heeft hier iets voor bedacht, Time in a bottle, een serum dat je zelf vers mengt. In het pakket zit een basisserum en een klein flesje met het activator serum, vitamine C. Dat voeg je bij de basis, even schudden en je hebt je verse vitamine C serum. Dit concept is vrij nieuw, maar Philosophy is niet de enige. Ook bij kunst K voeg je zelf de vitamines toe. Deze uitvindingen maken me altijd nieuwsgierig.

Time in a bottle

Het basisserum bestaat uit een siliconenmengsel met allerlei plant- en fruitextracten. Om er een paar te noemen: groene thee, koffiebonen, beukennoten, engelwortel, zure sinaasappel, plankton en granaatappel. Daarnaast zit er een heel scala aan hydraterende en verzorgende stoffen in.

Het basisserum bevat ook een DNA renewal complex dat het zelfherstellend vermogen van de huid stimuleert. Mogelijk is dit complex de cocktail van plantextracten.

Het activator serum is vitamine C derivaat opgelost in butylene glycol. Gemengd met het basis serum geeft dit een concentratie van 3-4 %.

Vormgeving

De fles is eenvoudig strak zwart-wit, zoals alle verpakkingen van Philosophy, met leuke ‘filosofiosche‘ spreuken op de verpakking. Aan de zijkant kun je zien hoeveel er nog in de flacon zit. Erg handig.

Het gebruik

Philosopy Time in a bottle mengen

Ik gebruik twee pompjes voor gezicht en decolleté. Ik neem

altijd  mijn decolleté mee! Het smeert goed uit en heeft een hydraterende werking. Ik kan het goed met andere producten combineren. Het serum is niet vet en licht geparfumeerd.

Gerti concludeert:

Beiden (egalere teint, minder rimpels) kan ik niet echt waarnemen. Maar ik moet daarbij opmerken dat mijn  huid in goede conditie is en dat ik altijd een vitamine C serum gebruik. Dit serum zal niet opeens meer doen dan mijn andere serums.

Op vakantie werden pigmentvlekjes, ondanks spf en dit serum, zichtbaarder. Dat is op zich normaal, maar dit serum hield het niet tegen. Daarnaast is het de vraag of 4% vitamine C genoeg is. Cosmetisch deskundigen zeggen tegenwoordig dat vitamine C pas vanaf 10% goed werkzaam is op de huid. Maar goed, we hebben ook geleerd dat je niet naar één enkel ingrediënt kijken, maar naar het geheel.

Philosophy meet pigment met behulp van polariserend licht. Dat kan ik natuurlijk niet. Ik kan alleen oordelen of dit serum mijn huid in goede conditie houdt. En dat doet het.

Wellicht dat het effect op een jonge huid anders is, of op een huid waarop voor het eerst vitamine C gebruikt wordt.

Lees ook