BeautyJournaal’s Shop Redactie favorieten
Dermasence BarrioPro gezichtsemulsie
Philosophy Time in a bottle
Vitamine C, oxideert snel en verliest dan zijn werking en wordt zelf een vrij radicaal. Stabiliteit van vitamine C staat daarom altijd ter discussie. Philosophy heeft hier iets voor bedacht, Time in a bottle, een serum dat je zelf vers mengt. In het pakket zit een basisserum en een klein flesje met het activator serum, vitamine C. Dat voeg je bij de basis, even schudden en je hebt je verse vitamine C serum. Dit concept is vrij nieuw, maar Philosophy is niet de enige. Ook bij kunst K voeg je zelf de vitamines toe. Deze uitvindingen maken me altijd nieuwsgierig.
Time in a bottle
Het basisserum bestaat uit een siliconenmengsel met allerlei plant- en fruitextracten. Om er een paar te noemen: groene thee, koffiebonen, beukennoten, engelwortel, zure sinaasappel, plankton en granaatappel. Daarnaast zit er een heel scala aan hydraterende en verzorgende stoffen in.
Het basisserum bevat ook een DNA renewal complex dat het zelfherstellend vermogen van de huid stimuleert. Mogelijk is dit complex de cocktail van plantextracten.
Het activator serum is vitamine C derivaat opgelost in butylene glycol. Gemengd met het basis serum geeft dit een concentratie van 3-4 %.
Vormgeving
De fles is eenvoudig strak zwart-wit, zoals alle verpakkingen van Philosophy, met leuke ‘filosofiosche‘ spreuken op de verpakking. Aan de zijkant kun je zien hoeveel er nog in de flacon zit. Erg handig.
Het gebruik
Ik gebruik twee pompjes voor gezicht en decolleté. Ik neem
altijd mijn decolleté mee! Het smeert goed uit en heeft een hydraterende werking. Ik kan het goed met andere producten combineren. Het serum is niet vet en licht geparfumeerd.
Gerti concludeert:
Beiden (egalere teint, minder rimpels) kan ik niet echt waarnemen. Maar ik moet daarbij opmerken dat mijn huid in goede conditie is en dat ik altijd een vitamine C serum gebruik. Dit serum zal niet opeens meer doen dan mijn andere serums.
Op vakantie werden pigmentvlekjes, ondanks spf en dit serum, zichtbaarder. Dat is op zich normaal, maar dit serum hield het niet tegen. Daarnaast is het de vraag of 4% vitamine C genoeg is. Cosmetisch deskundigen zeggen tegenwoordig dat vitamine C pas vanaf 10% goed werkzaam is op de huid. Maar goed, we hebben ook geleerd dat je niet naar één enkel ingrediënt kijken, maar naar het geheel.
Philosophy meet pigment met behulp van polariserend licht. Dat kan ik natuurlijk niet. Ik kan alleen oordelen of dit serum mijn huid in goede conditie houdt. En dat doet het.
Wellicht dat het effect op een jonge huid anders is, of op een huid waarop voor het eerst vitamine C gebruikt wordt.
Meer weten over dit onderwerp?
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
6 reacties
Nee Corine, ik heb het turbo booster c powder zelf nooit gebruikt. Lees er wel vaak over. Volgens mij de moeite waard om te proberen.
Bedankt voor je reactie, Gerti. Het turbo booster c powder ken ik niet. Klinkt goed, overigens! Heb jij daar zelf ervaring mee?
Hoi Corine. Ja, je mengt het kleine flesje in een keer met het basis serum. Philosophy heeft ook los vitamine C poeder waarna je elke dag een beetje door je crème mengt, turbo booster c powder. Dan heb je dus dagelijks een ‘vers mengsel’.
Als ik het goed begrijp, meng je de hele inhoud van het kleine flesjes in 1x met het basisserum? Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je dagelijks 1 dosis kunt mengen, zodat het serum tot de laatste druppel stabiel blijft…
Tine, helemaal geen stomme vraag. Ik moest het opzoeken: http://www.opticien.nl/polarisatie-2/: “Gepolariseerd licht ontstaat ook door reflectie van licht indien dit valt op een glad transparant oppervlak zoals glas of water. Lichtstralen breken als zij op een doorschijnend materiaal vallen. Deze breking noemen we refractie. Valt het licht in onder een bepaalde hoek, dan wordt de lichtbundel in twee delen gesplitst. Een deel van het licht breekt normaal. Het andere deel reflecteert op het grensvlak en geeft een spiegeling, die slechts in één richting trilt. De trilrichting van dit gepolariseerde licht loopt evenwijdig met het spiegelende oppervlak. Het is niet mogelijk om door deze spiegeling heen te kijken.”
Overigens is mij ook niet duidelijk hoe Philosophy dit doet.
waarschijnlijk een stomme vraag, maar ik stel ze toch : wat is “polariserend licht”?