Nieuw haar, nieuwe huid, nieuwe wimpers, sunkissed look – voor je Valentijn!

08:00 - 04:48
luistertijd 08:00 - leestijd 04:48
Enith Oostlander

Snelle Valentijn beauty touch ups!

We hebben het al druk genoeg, dus een uitgebreide kappers- of schoonheidsbehandeling is een luxe. Dat doe je niet zomaar. Maar om er na een drukke werkweek op Valentijnsdag toch patent bij te zitten plan je tussen de bedrijven door gewoon een (ver)korte treatment in.

 

10 MIN.: Jonger in tien minuten
Met Guinot vliesmasker

Schoonheidssalon Beautes de la Nature

Wat: Brad Pitt weet in Nederland de weg naar het juiste adres te vinden. Bij salon Beautés de la Nature in de Huidenstraat van Amsterdam boekte hij een hydradermiebehandeling van Guinot, zodat hij er de volgende dag op camera, tijdens de opnames van Ocean Eleven, jonger en stralender uitzag. Hetzelfde verjongde resultaat bereik je thuis binnen tien minuten met het nieuwe Masque Eclat Lifting van Guinot. Het vliesmasker bevat namelijk glansversterkende werkstoffen die de huid in no time verstevigen en verjongen.

Resultaat: Dit masker is ideaal voor een avondje uit. Wanneer je wilt stralen leg je het vliesmasker met werkstoffen op je gereinigde gezicht en ga je even liggen. Druk het vliesje overal stevig op de huid. Bij contact met de huid worden de werkstoffen meteen afgegeven. En dat voel je! Het gaat tintelen en prikken, dus er gebeurt echt wat. Na tien minuten inwerken haal je het vlies van je gezicht af en masseer je het restant met cirkelvormige bewegingen in de huid. Dan kijk je, en zie je daadwerkelijk resultaat. Wow!

Waar: Bij de Guinot salon
Prijs: De vliesmaskers zijn per 4 verpakt voor € 39,65.

 

10 MIN.: Een stralende persoonlijkheid
Met Glamglow mudmask at home

Wat: GlamGlow is ontwikkeld als een behind-the-scenes-geheim in Amerika. Het Tingling & Exfoliating Mud Mask wordt bij DreamWorks, Disney, NBC en Universal backstage al jaren gebruikt. Het masker bevat namelijk Franse modder, groene thee en mineralen die de collageenproductie stimuleren en een driedaagse glow achterlaten.

Resultaat: Ik had er een hard hoofd in, maar ik ben fan van dit product. Ik ben dol op natuurlijke producten, dus een moddermasker, inclusief theeblaadjes smeer ik met genoegen op mijn gezicht. En ik vind het fijn als ik ook voel dat het iets doet. Terwijl de modder droogt op mijn gezicht verga ik wel van de pijn. Het lijkt alsof er met naalden in mijn huid wordt geprikt. Maar voor een goed doel heb ik veel over. En het is de prikkelende pijn zeker waard. Mijn huid is zacht, gehydrateerd en stráááált. Een geweldig masker.

Waar: Bij Douglas. Naast deze YouthMud is er ook een PowerMud, SuperMud, ThirstyMud en EyeMud verkrijgbaar. Shop hier.
Prijs: € 49,95,

20 MIN.: Holiday effect
De perfecte selftan shower

Wat: Wil je binnen enkele minuten slanker lijken of durf je je bleke lijf gewoonweg nog niet bloot te geven, stap dan net als menig voetbalvrouw en voetballer de spraytancabine van de dichtstbijzijnde salon binnen. Terwijl jij in (of zonder) je slip met je armen wijd in de cabine staat, vernevelt de schoonheidsspecialiste met behulp van een compressor een zelfbruinende lotion op je huid. De bruine teint blijft, afhankelijk van je huidtype en verzorging, maar liefst 5 tot 10 dagen zitten.

Resultaat: Wat een fantastisch moment als je de cabine uit stapt en in de spiegel kijkt. Het is net alsof je twee weken met vakantie bent geweest naar een zonnig oord. Gek wat een bruiner tintje tegelijkertijd met je geest kan doen. Je voelt je stukken beter, slanker, zekerder en energieker.

Waar: De Sunjunkie Spraytanning bij MJ Amsterdam duurt 20 minuten.
Prijs: Face & decolleté € 25, legs € 25, full body € 35.

30 MIN: Bindweefselmassage
Zwellingen weg, wat rest is een frisse glow en een gelifte huid

Wat: Bij de Soap Treatment Store kun je altijd terecht voor snelle beautysolvers. Boek een ini-mini -mani (€ 25) wanneer je je nagels gevijld en gelakt wilt hebben. En ben je bang dat er een moment komt dat je je schoenen uit moet trekken dan kun je ook meteen plaats nemen aan de voetenbar. Voor de vermoeide gezichtshuid die een flinke oppepper nodig heeft is er de Rock & Roll Your Skin Facial. Deze intensieve bindweefselmassage zorgt voor een kickstart van de collageenproductie, verbetert de huidstructuur en is een ware lift- en firmbehandeling voor de gezichtshuid.

Resultaat: Deze facial begint met een intensieve fruitzuurpeeling. Op mijn schone huidlaag wordt met de vingers flink geklopt, gerold en geknepen. Ik hou ervan. De huid wordt warm en je voelt dat het bloed weer gaat stromen. Na zo’n behandeling heeft je huid weer een gezonde rozige kleur en blaakt het van gezondheid. Daar kun je mee voor de dag komen.

Waar: Soap Treatment Store Amsterdam-Centrum of natuurlijk bij de geweldige hannah huidcoaches – zie hier de salonlocator! Lees hier meer over bindweefselmassage.
Prijs: 30 min. € 50 (bij Soap).

60 MIN.: Hello lashes!
Wimpertjes waar je onberispelijk mee wakker wordt

Wat: Voor een groots wow-effect heb je een uurtje nodig. Een uurtje? Niet schrikken, want het is tevens zestig minuten totally ontspannen. Je legt je lijf op een schoonheidsspecialistenstoel en geniet een uur lang van het gefröbel aan je wimpers. Je wimpers worden namelijk haartje voor haartje verlengt met synthetische wimperextensions. De schoonheidsspecialiste plakt een strookje

Enith krijgt wimperextensions

extensions op haar hand, doet het potje lijm als een ring om haar vinger en bevestigt met een tangetje elk afzonderlijke extension op je natuurlijke wimper.

Resultaat: Het resultaat mag er wezen. Ook al vind ik het vervelend dat ik niet meer even lekker in mijn ogen kan wrijven na een dag achter de computer, met de prachtig gekrulde wimpers die bijna tot mijn wenkbrauwen reiken krijg ik een hoop complimenten. Drie weken lang hoef ik geen mascara te dragen. En dat scheelt tijd. Maar ook retehandig wanneer je aan het daten bent of met vakantie gaat. Wil je wel mascara over je wimperextensions? Breng er dan één op waterbasis aan, want een gewone mascara bevat oliën die de lijm van de extensions op kunnen lossen.

Waar: Ik laat dit bij beautysalon MJ Amsterdam op IJburg doen, maar de aanbieders van wimperextensions rijzen als paddenstoelen uit de grond. Ook in veel kapsalons wordt het gedaan.

Prijs: € 75. Opvulling tussen 3 à 4 weken: € 38,50.

100 MIN.: Volume voor het leven, nu ja…bijna dan…
Vul je haar bij met lookalike haar

Wat: Ben je onzeker over je haar? Denk dan eens aan een aantal hairextensions. Je hoeft echt niet meteen vijftig verlengende haarstukken aan je lokken te laten bevestigen, want je kunt ook de helft bestellen. Gewoon voor wat volume bovenop. En het is ook weleens leuk om met een extra lange of brede vlecht voor de dag te komen. Je kunt bij hairextensions kiezen voor lengte of volume.

Resultaat: Ik wil met mijn extensions meer volume. Ik wil mijn krullen er graag zo vol mogelijk uit laten zien. Bovendien is mijn haar zó fijn dat het ter hoogte van mijn schouders slijt en dus nooit van mijn leven lang zal worden. Een beetje meer lengte kan dus ook geen kwaad. En dat is gelukt. Ik ben een heel ander persoon. Met veel meer haar. En lang haar ook. Voor het eerst in mijn leven voel ik haar in mijn nek.

Waar: Beauty by Roos
Prijs: 25 x extensions van Hairloxx is € 87,50.

Lees ook