Met lakjes van o.a. Chanel, Dior, Essie, Sally Hansen en M.A.C.

03:39 - 02:11
luistertijd 03:39 - leestijd 02:11
Beautyjournalist Emma Wagenaar

De tijd dat er slechts keus is uit een type nude nagellakkleur is voorbij. En dat is maar goed ook concludeert beauty journalist Emma Wagenaar. Het one size (shade) fits all principe gaat hier niet op. De juiste nude kleur laat je handen namelijk jonger, eleganter en gepolijster lijken. Dit zijn de mooiste nude lakjes voor jouw huidskleur.

Lichte huidskleur: sheer pink

Met een porseleinen huidskleur ga je het best voor een roze naturel tint. Dit omdat de koele ondertoon ervan je huid het mooist flatteert. Zorg dat je lak niet te opaque wordt (niet meer dan twee dunne laagjes) zodat je natuurlijke nagel nog een beetje zichtbaar blijft. Heb je veel roodheid in de huid van je handen, dan werkt een zachte crèmekleur met een gelige ondertoon heel goed neutraliserend.

Van links naar rechts: Sally Hansen, Chanel, Clinique

Shoptip:

Medium huidskleur: rosy beige

De nude kleur voor de medium huidskleur is een rozig beige. De huid kan soms wat grauw lijken door de groenige aderen en deze tint heeft een verhelderend effect. Zo lijken je handen direct jonger. Is zo’n zacht roze niet je ding? Ga dan voor een hele bleke taupe. Blijf vooral weg van gelige nudes, omdat deze het gelige in de huid juist accentueren.

Van links naar rechts: Butter London, Dior, M.A.C.

Shoptip:

Olijfkleurige huid: creamy beige

Beige klinkt misschien saai, maar voor de mediterrane huid heeft het een magisch effect. Deze bleke kleur laat je teint – dankzij het contrast met de van nature licht gebronsde huid – extra glowen. In de zomer mag je beige een vleugje perzik hebben zodat je golden tan nog gouder lijkt.

Van links naar rechts: Essie, O.P.I., Caption

Shoptip:

Donkere huidskleur

Voor de donkere huidskleur geldt dat alles wat lijkt op of vernoemd is naar heerlijkheden als fudge, mocha, chocolade of koffie een match is. Maar let wel op dat de kleur een frisse (roze) ondertoon heeft. Greige varianten maken juist dof en bleek. Zorg altijd voor een strakke opaque finish voor een extra elegant en vinger verlengend effect. Gebruik de kleur van je foundation gerust als leidraad.

Van links naar rechts: Collistar, CND, ArtDeco

Shoptip:

 

Ook leuk: de perfecte lipstick bij je getinte huid

Lees ook