Berry, nude en rode lipsticks voor de donkere huid

02:45 - 01:39
luistertijd 02:45 - leestijd 01:39

Er is een super chique liptint voor iedere mood en outfit, maar ook voor iedere huidskleur. Dit zijn de perfecte nude, rood en berry-tint voor de mediterrane tot donkere huid.

Berry

Een diepe bessenkleurige lip is een gedurfde look, maar ook meteen een van de meest onderschatte kleuren aller tijden. Hij flatteert namelijk bijna iedereen en is heel veelzijdig. Een donkere wijntint met een bruine ondertoon staat het mooist bij een medium teint en een diepe paarsrood is perfect voor hele donkere types.

Mediterrane huidskleur:

Smashbox Lip LacquerDonkere huidskleur:

TIP

Breng een berry-kleur aan met een creamy lipstick(pen) zonder een matching lipliner eronder. Zo is het moderner en minder formeel.

Nude

Sleutel tot een perfecte nude lip is een balans tussen een natuurlijke ‘naakte’ lip en de volledig kleurloze lip. De beste kleur voor een subtiel contrast is er een die net een tint donkerder is dan je natuurlijke lipkleur. Perzik-beige flatteert de medium huidskleur en sparkling koperbrons doet dat voor de donkerdere huid.

 

Mediterrane huidskleur:

Collistar lipstickDonkere huidskleur:

TIP

Dep voor het aanbrengen van nude lipstick eerst een dun laagje vloeibare foundation over je lippen om je natuurlijke kleur te neutraliseren.

Rood

Rode lipstick is een classic: krachtig en vrouwelijk. Gelukkig komt rood er in allerlei soorten en maten, zodat er een perfecte roodtint is voor iedereen. Je kunt hem heel opaque aanbrengen of al deppend zoals een lip stain. Voor een medium huidskleur is helder rood de beste keus en tomatenrood (vleugje oranje) is dé kleur voor donkere huidtinten.

Mediterrane huidskleur:

M.A.C. lipstick Saigon Summer

Donkere huidskleur:

TIP

Omlijn je lippen met een waxig lipliner in dezelfde kleur als je lipstick. Dit zorgt voor een strakke en gepolijste lip-do en voorkomt dat de kleur gaat ‘bloeden’.

 

 

Lees ook