Deze mascara’s zijn ware beautytreatments voor de wimpers.

07:39 - 04:35
luistertijd 07:39 - leestijd 04:35

Ze zijn niet alleen een verlengstuk van de bijna perfecte huid, die andere herfst- en wintertrend, de nieuwste generatie mascara’s doet meer dan alleen krullen, verlengen en kleuren. Conditioning mascara’s verzorgen tot in de puntjes en laten je wimpers zelfs groeien. Beautyjournalist Enith Oostlander doet verslag.

Mascaratrend

Niet alleen voor deze winter, ook bij de zomermodellen zagen we prachtig gesepareerde wimpers met zwarte mascara op de bovenste én onderste rij. Als een verleidelijke waaier horen ze te blinken op een gezonde, glanzende en geëgaliseerde gezichtshuid. Hoe zwarter, hoe beter. Maar terwijl de mascara’s van vandaag de dag krul creëren, voor volume of voor lengte zorgen, kan de moderne mascara méér.

Mascara + 

De nieuwste generatie is make-up en wimperverzorging tegelijk en moet je zien als ware beautytreatments voor de wimpers. De formules bevatten niet alleen basisingrediënten als pigment, bijen- of carnaubawas en argan- of eucalyptusolie om de wimpers donkerder en opvallender te maken, hun tweede functie is het gezond houden, verzachten, laten groeien en hydrateren van de haartjes door middel van gezonde (natuurlijke) extracten en gepatenteerde energieconcentraten.

De nieuwste conditioning mascara’s

  1. LashControl – Pink Squeeze: Lengthening & Conditioning

Product: Een klassieke zwarte mascara met proteïnen en botanische extracten, zoals ginkgo biloba, kamille, aloë vera, keratine, vitamine E en ginseng. De basis van bijenwas helpt wimperhaartjes gehydrateerd te houden. De formule zorgt dus voor gezonde en stevige wimpers, is parabenenvrij en voorkomt irritatie. Het knijpsysteem, ook wel squeeze-control genoemd, helpt klontjes op je borsteltje en vroegtijdige uitdroging van je mascara voorkomen. Met het flexibele tussenstuk kom je met je borsteltje in alle hoekjes, waardoor je je mascara optimaal gebruikt.

Conclusie: Ik ben dol op natuurlijke make-upproducten, dus start met deze. Deze mascara breng je met het harige borsteltje heel fijn aan. Voor een natuurlijke look knijp je dus flink, voor een meer dramatische look knijp je zachter of helemaal niet. Je kunt dus zelf bepalen of je veel of weinig mascara op je borsteltje wilt hebben. Ik kies voor de gulden middenweg. Mijn wimperharen zijn lekker zwart, maar voelen zo zacht aan dat het net lijkt alsof ik helemaal niets op heb. Knijp je het borsteltje in de houder schoon, dan kun je ‘m vervolgens ook als wimper- of wenkbrauwkam gebruiken. Handig!

De mascara is hier verkrijgbaar.

2. Zelens – Flirt Mascara

Product: De speciaal vormgegeven borstel verlengt, geeft meer volume en isoleert de wimpers met een prachtig zwart laagje. Een baanbrekende formule met maar liefst tweeëntwintig actieve ingrediënten die je wimpers in twee weken verlengen (bewezen met 25%). Bevat een uniek peptidecomplex die de groei van wimpers helpt bevorderen en ze kan verlengen, verdikken en scheiden. De high tech-formule conditioneert en definieert voor vollere, dikkere wimpers. En is bovendien waterbestendig.

Conclusie: Deze mascara doet zijn leuke naam eer aan. De borstel en formule werken perfect samen en geven de ogen een prachtige, opvallende look zonder de wimpers aan te tasten. Mijn wimpers wijzen flink omhoog en als ik na een paar dagen vluchtig in de spiegel kijk denk ik toch al iets op te kunnen merken. Ik kan niet zeggen dat mijn wimpers echt langer en voller zijn, maar ik zie wel degelijk iets ‘anders’ in mijn gezicht. Een veelbelovend vooruitzicht, want ik ben nog geen volle twee weken bezig.

Hier online te koop.

  1. Rimmel London – Wonder’full Mascara

Product: Deze wimperverwennende formule bevat Marokkaanse arganolie en creëert dus niet alleen weelderige, volle wimpers, maar zorgt tevens dat de wimpers gladgestreken, gedefinieerd, flexibel, zacht en niet zwaar aanvoelen. Met het ultra-flexibele borsteltje kun je zelfs de allerkleinste haartjes in de hoekjes aanzetten.

Conclusie: Ik vind het een fijne mascara, want hij laat de wimpers er lekker waaierig uitzien. Wel is het borsteltje en de formule iets te hard naar mijn zin. Bij olie denk ik meer aan een zachte, smeuïge sensatie. Voordeel is wel dat je de mascara vederlicht tot nauwelijks aanvoelt.

Je koopt deze mascara hier.

 

4. Pupa – Pupalash Mascara Energizer

Product: De mascara belooft extra volume, krul, lengte en een zwarte oogopslag, maar op langere termijn zorgt hij bovendien voor langere wimpers, dankzij het energieconcentraat. De mascara belooft na dertig dagen gebruik één millimeter langere wimpers.

Conclusie: Deze mascara is inderdaad lekker zwart. Alleen blijf ik haartjes separeren, omdat ze aan elkaar blijven plakken. Voordeel is wel dat ik er inmiddels drie lagen op heb zitten. En dat is nodig, want met één laagje vallen ze niet echt op. Het resultaat: zacht aanvoelende, wapperende hertenwimpers waar je zelf ook energie van krijgt. Mijn blik is open en enthousiast en ik stap vol energie de deur uit. Of ze daadwerkelijk ook maar één millimeter langer zijn geworden kan ik niet bevestigen, maar wat maakt het uit. Deze mascara maakt je gelukkig.

Hier verkrijgbaar.

  1. Paula’s Choice – Megalength Lash-Extending Mascara 

Product: De nieuwe Megalength Lash-Extending Mascara  van Paula’s Choice geeft wimpers opvallend veel extra lengte en dito volume. De formule bevat onder andere carnauba- en bijenwas, verzorgende olijfolie, de vitamines B5, C en E en collageen, om de wimpers zowel zachter als sterker te maken. De samenstelling is honderd procent vrij van geurstoffen.

Conclusie: Het borsteltje met verschillende diktes (!) scheidt de wimpers goed en voorziet ook de kleine haartjes van mascara. Daarnaast voelt de mascara lekker licht aan. Door de zachtheid van mijn wimperharen voelt deze mascara heel naturel en gezond aan. Terwijl je tegelijkertijd mooi gesepareerde, opvallende wimpers ziet. Fijn!

Hier online verkrijgbaar.

Fake it till you make it

Met valse wimpers kun je meer dan je denkt. Je hoeft ze natuurlijk niet als een hele waaier op te plakken, maar je kunt er ook gedeeltes uit knippen. Draag bijvoorbeeld langere wimperharen in het midden van je wimpers (zie foto natural face with mascara.1) of in de buitenste ooghoeken wanneer je een speciale gelegenheid hebt. Ook kun je de nepwimpers korter knippen. Zo worden je wimpers juist lekker vol.

Je kunt nepwimpers op schone, maar ook op opgemaakte ogen plakken. Pak ze vast bij het wimperrandje en niet aan de wimpers. Trek een lijntje lijm op een schoteltje of stukje papier en dip het wimperrandje er voorzichtig in door het met een pincet vast te houden.

Laat het een paar seconden aan de lucht drogen en plak de wimpers op je wimperrand. Begin in je binnenste ooghoek en druk de wimper voorzichtig vast daar waar het eerste haartje van je eigen wimper te zien is. Volg de lijn van je wimper richting de buitenhoek. Druk de wimpers voorzichtig aan met een wattenstaafje en maak vervolgens je ogen op zoals je gewend bent. Een kohlpotlood camoufleert eventuele lijmresten.

Verwijder de wimpers door ze met een pincet voorzichtig los te trekken. Je kunt ze tevens verwijderen en schoonmaken met een oogmake-up remover. Laat ze drogen en gebruik ze gewoon nog een keer.

Tip!

Donker gekleurde wimpers worden nog opvallender wanneer je je mond met een natuurlijk beigeroze lipstick stift.

Lees ook