Ideale make-up on the go

03:39 - 02:11
luistertijd 03:39 - leestijd 02:11

De Amerikaanse make-upartist Susan Posnick ontwikkelt haar eigen minerale make-up, die zacht is voor de huid en fijne, natuurlijke pigmenten heeft. Wat vindt het BeautyJournaal team ervan?

Yvonne: ‘Zachte make-up voor, vriendelijk voor je huid’

Zij testte Colorflo Mineral Foundation kleur M7 en lipstick Coloressential kleur Dubai

Het was even wennen aan de Colorflo: een foundation in poedervorm die er op de huid meer als een finishing poeder uit ziet. En ik moest flink schudden en aftikken om er wat uit te krijgen op de kwast die eraan vast zit. Maar is het er eenmaal uit dan is het een makkelijk poeder dat je snel even aanbrengt. Hoe dik of dekkend je hem wilt hebben, hangt er van af hoe vaak je hem over de huid haalt. Omdat het mineraal poeder is heeft het ook een uv-bescherming. Hoe dikker je hem aanbrengt, hoe beter je ook beschermd bent, en hoe beter hij oneffenheden camoufleert zoals roodheid.

De Coloressential lipstick voelt fijn zacht aan op de lippen. De kleur is fraai zacht beige/peach. Het is een volle lipstick, maar hij loopt niet uit in liplijntjes. Na anderhalf uur is de kleur wel op. De huls heeft een magnetisch kliksysteem, hij zal dus niet gaan zwerven in je tas. Ik vind deze lipstick een aanrader.

Shop Susan Posnick producten hier online.

 

Tessa: This makes beauty so simple!

Zij testte ColorMe blush kleur Lotus en Brush On Block

ColorMe blush zit in een klein rond potje met op de deksel een spiegel. De poeder komt uit een reservoir in een poederpuff terecht. Je kunt hem all over je gezicht gebruiken. Als je me schudt zie je de poeder langzaam in de puff terechtkomen. De kleur is redelijk naturel, ik zie alleen een glinstering op mijn huid, en die houdt ook de hele dag.

Brush On Block is een gezichtspoeder en zonnefilter (spf 30) in een. Het is een snelle en effectieve manier om er lekker fris en goed beschermt uit te zien. De poeder heeft dezelfde kleur als mijn huid en legt een matte laag op mijn gezicht. Het hoge filter vind ik fijn, dan hoef ik geen dagcreme met spf te gebruiken. Ideaal voor de vakantie, ook omdat je huid niet viezig en vet wordt, en je handen blijven ook schoon. Het is ook nog eens waterproof. Wel regelmatig bijpoederen natuurlijk.

Shop Susan Posnick producten hier online.

 

 

Sabine: Huidvriendelijke “on the go” make up

Zij testte ColorCorrect en ColorEyedefine oogschaduw en liner

Het ColorCorrect potlood smeert makkelijk uit en doet wat het beloofd. Camoufleren en high-lighten, met als eind resultaat een prachtige basis voor mijn foundation. Het is goed te doseren, trekt niet in je rimpels, blijft goed zitten en past in het kleinste tasje.

Het ColorDefine oogpotlood met eyeliner en oogschaduw is ook zo handig. De eyeliner is scherp genoeg voor een strakke lijn, de kleur is intens. Ik heb gekozen voor een turkooize eyeliner en een topaz oogschaduw. De oogschaduw brengt ook makkelijk aan. Maar is het lang genoeg houdbaar? De eyeliner wel, de oogschaduw helaas niet. Hij loopt uit in de oogplooi. Er moet echt een primer onder. Ook de kleurintensiteit vervaagd helaas. Het zijn heerlijke zachte, huidvriendelijke producten, maar een touch up gedurende de dag is wel nodig.

Shop Susan Posnick producten hier online.

Lees ook