Dit keer met o.a. een heerlijk parfum van Bvlgari en een oogschaduwpalet van Urban Decay

08:24 - 05:02
luistertijd 08:24 - leestijd 05:02

De testpanel favorieten oktober 2014

Rona:

Mijn maandfavoriet is de Facewash & Cleansingtonic van SwissCare. Om mijn gezicht te reinigen gaat mijn voorkeur uit naar een product dat vuil en make-up verwijdert in combinatie met water, dat voelt zo lekker fris. Ik was dus benieuwd naar deze olievrije ‘anti-aging’ facewash met scrubeffect die ook nog eens stimulerend werkt op de celvernieuwing. De zeepvrije gel bevat o.a. een plantaardig extract van natuurlijke proteïne uit honing en aminozuren dat zorgt voor de afbraak van dode huidcellen en voor een goede vochtbalans.

De cleansingtonic ondersteunt de pH-waarde van de huid. Met Perfection Peptide P3, Biometrische Tripeptide en Aloë Vera stimuleert het daarnaast de aanmaak van nieuwe cellen, verwijdert de laatste restjes vuil en geeft een lichte scrub. Revitaliseert en verzacht.

Ik vind dit duo heel prettig in gebruik. Mijn huid is fris maar vooral heel schoon wat goed te zien is aan mijn (grove) poriën. Ik ervaar geen trekkerig gevoel wat bij andere ‘splashes’ soms wel het geval is. Het voelt comfortabel en zacht terwijl mijn huid grondig schoon wordt.

De facewash is een gel die enigszins romig aanvoelt, prettig geurt en makkelijk verdeelt over de vochtige huid. De cleaningtonic geeft een licht prikkelend effect wat mij het gevoel geeft dat er echt iets gebeurt. Dag na dag zie ik mijn huid opfrissen en –diep- schoon worden wat ook te zien is aan de teint. Een heel fijne combinatie is dit voor mij. Als je niet zo van de facewash bent is de zachte cleansingmilk een goede keus. Leer in het merkendossier meer over Swisscare. Wat het merk zelf schrijft over de reinigingsproducten hier en hier.”

Shop producten van Swisscare hier online.

Tessa:

“Mijn favoriet van deze maand is de Herôme glas vijl. In de winter wil je natuurlijk ook gladde voeten hebben en daar zorgt deze vijl uitstekend voor. De vijl heeft twee zijdes. De grove zijde vijlt de eeltplekken weg en de fijne zijde polijst je voeten waardoor ze weer heerlijk zacht aanvoelen. De vijl ligt lekker in de hand en is onslijtbaar waardoor je er lekker lang mee kunt doen. De vijl is geschikt voor alle huidtypes. Na gebruik smeer ik een voetencrème van Boots op mijn voeten voor een nog zachter resultaat. Deze voetencrème was in oktober 2013 mijn favoriet. Lees er hier meer over.”

De Herôme glas vijl koop je hier voor maar € 19,95.

 

Anja:

“Deze maand is mijn favoriet het oogschaduwpalet van Urban Decay. De Naked Basics. Dit palet bevat 6 matte eyeshadows, waar kleur Crave als zwarte eyeliner gebruikt kan worden. Met dit palet kun je erg mooie creaties maken. Wanneer je kijkt naar dit filmpje van Yvonne,  kun je al aardige inspiratie op doen van hóe je oogschaduw aan kunt brengen. Wanneer je naar dit filmpje van Liselotte van Saarloos kijkt die bij Monique de nude look aanbrengt, weet je meteen wat je met dit Urban Decay paletje kunt doen. Omdat oogschaduw met een shimmer in mijn ‘oudere’ oogleden ophoopt, ben ik op dit matte (nude) palet uitgekomen. Deze oogschaduw is supergoed gepigmenteerd, maar blijft met een primer nóg mooier zitten! En dat een hele dag lang. Kijk wel uit met waar je dit palet gaat kopen. Er zijn veel ‘dupes’ ofwel neppers in omloop die je voor weinig kunt aanschaffen. Ik ben er ook ingestonken en heb een ‘dupe’ én een echte! De oogschaduw in het originele palet is rijker/voller van kleur. Ik heb o.a. dit palet van Urban Decay gekocht bij: Beautybay voor €28,70. Lijkt duur, maar komt uit op iets minder dan €5 per kleur van 1,3 gram. En dat is géén geld voor dit palet. Ik ben er dan ook erg blij mee!”

Shop dit geweldige palet hier online bij BeautyBay – vanuit Nederland.

Tip van beautyJournaal: Paula’s Choice heeft ook een heel mooie nude collection – kijk hier maar.

Jolanda:

“Mijn favoriet van deze maand is Affixx hairstyling Rasta Gum. Sinds ik mijn haar niet meer verf is het heel zacht en moeilijker in model te brengen. Vooral de houdbaarheid is er niet meer, binnen no-time hangt het slap op mijn hoofd.

Mijn kapper had nog wel een product die precies zou doen wat ik graag zou willen. Lachend wees ik dit van de hand en noemde al mijn miskopen op haar-gebied, kast vol van dat spul en niets werkt! Serieus kijkend gaf hij mij dit product in de handen met de opdracht om het een poosje te gebruiken. “Probeer het eens”, en gaf me een halve pot mee. Dat had ik nog nooit mee gemaakt bij een kapper! Na een paar keer het gebruikt te hebben ben ik fan en heb ik mijn eigen pot gekocht. Ideaal voor haar-nitwitten zoals ik.

Na het wassen even föhnen en dan pak ik eerst een beetje normale gel om wat body in mijn haar te krijgen. Dan hengel ik met mijn vingertop in de pot en pak precies genoeg.

Ik verdeel dat over mijn handen en haar en duw en trek een beetje aan mijn haar en dan zit het perfect. Ik heb moeten leren dat ik voor mijn gevoel teveel pak en dan zit het de hele dag prima! De Rasta Gum heeft een milde frisse geur en dat vind ik heerlijk aangezien haarproducten vaak zo zoet ruiken.

Soms heb ik nog een haar-instort-moment na het werk of zonder reden dan woel ik door mijn haar en tadaa, het zit weer lekker!”

Ik heb het gekocht bij mijn kapper voor ongeveer €13 en ik doe er al ruim een half jaar mee. Je kunt het ook hier online shoppen. 

 

Gerti:

“Mijn maandfavoriet is Paula’s Choice Resist retinol skin smoothing body treatment. Een heerlijk serum voor je lichaam. In combinatie met Paula’s Choice BHA body treatment maakt het mijn huid heerlijk zacht en heb ik minder last van keratosis pilaris.

Ik gebruik het serum twee keer per dag voor mijn decolleté en bovenarmen. Mijn huid voelt glad, zacht en stevig. Ik heb veel minder last van kleine irritaties en bultjes. Kortom, een topproduct en samen met de BHA lotion een perfect duo!” Je koopt dit product hier.

Note van BeautyJournaal: Paula’s Choice heeft nu ook speciale doekjes met peelingzuur om keratoris pilaris aan te pakken.

 

 

 

Maxim:

In oktober was ik aangenaam verrast door de Bulgari Man in Black. Een parfum toegewijd aan Vulcanus, de Romeinse God van vuur, vulkanen en het smeden. Het parfum zit in een prachtige fles van ruw gematteerd glas met koperen elementen. En dan de geur: een heerlijke oosterse compositie van tabak, leer, amber, iris en harssoorten.Met toevoeging van  tuberoos als symbool van verleiding.

Ik zie een mooie, ruige man met een stoer leren jack aan, een sigaret in zijn ene hand, een fles whiskey in de andere. Krachtig, diep, verleidelijk zoet en tegelijkertijd toch verfijnd en ingetogen.”

Shop de geur hier met korting.

Yvonne:

De gel eyeliner van Red Carpet Queen is mijn maandfavoriet. Hij is zo fijn in gebruik. Wanneer je de eyeliner gebruikt laat hij zich goed aanbrengen. Ik gebruik hiervoor een penseel van Red Carpet Queen Fine Liner 13, met een prachtig dun puntje. Je kunt hiermee zeer secuur werken. De eyeliner is smudge proof, hooggepigmenteerd, dus echt diep zwart. Droogt snel op. Je moet de eyeliner goed dicht tegen de wimperrand aanbrengen, van hieruit kun je verder werken. Je kunt hem dun aanbrengen, maar ook een Sophia Loren look maken met een dikke brede eyeliner. Ik vind het een echte aanrader.

Red Carpet Queen All-nite Gel Eye Liner koop je hier voor € 18,95, penseel € 14,95

Lees ook