Eindeloze massages, goddelijk linnen

07:53 - 04:44
luistertijd 07:53 - leestijd 04:44

waldorf guerlain logo

Guerlain, een prachtig Frans merk, altijd al geweest, en hoewel de hoogtij dagen een beetje voorbij lijken te zijn, vind ik dat niet terecht. Guerlain zelf ook niet, want het onderneemt verwoede pogingen om niet alleen bij de mama’s in de smaak te blijven vallen, maar ook bij de dochters: The little black dress perfume indachtig, waar momenteel elk seizoen nieuwe variaties in beeldschone flesjes op uit komen.

Franse klassieke luxe, hoge en constante kwaliteit

Guerlain heeft historie en is gezegend met een constante kwaliteit van producten die ze maken. Van parfums (ik ben dol op hun parfums uit begin 20ste eeuw), en van skincare. Geen merk hydrateert zo prachtig, en, ruikt zo goddelijk. I am a fan, forever.

waldorf guerlain spa entree office

Guerlain is ultieme luxe, een sensorische totaalbeleving. Ik snap dan ook volkomen waarom het nieuwe uberchique hotel Waldorf Astoria in Amsterdam voor een Guerlain Spa gekozen heeft. Het is een prachtige tegenhanger met haar duizend-en-een-nacht-blauw en gouden krullen van de oh zo sober-chique inrichting van het hotel – en de spa.

waldorf guerlain spa entree

Weldadige stilte

Begin van deze zomer was ik er uitgenodigd. Eerst door de regen op mijn fiets, zoals het een Amsterdamse betaamt, en dan snel die andere wereld in. Van weldaad en overdaad, van stilte en 100% persoonlijke aandacht. Overgave, van mij en de spa-therapist….

De deuren van het paradijs gaan direct open zodra ik die echt allermooiste badjas die ik ooit heb aangereikt gekregen in een hotel(spa) aantrek (dubbelagige stof van keizerlijk zacht maar knisperend polyester met ultrazachte badstof gevoerd), en naar mijn slippertjes kijk waarop het logo van Guerlain is geborduurd. En zoals het hoort: alles past. Geen te kleine damesbadjas zoals ik ooit schaamtelijk in het Conservatorium Hotel moest ervaren en ik om een mannenmaat moest vragen. Geen slippermaat ‘Chinees-dametje’.

Geen overdadige prikkels

Het licht is gedimd, heel erg gedimd. De asgrijze kleur die domineert in de spa is best somber, maar eigenlijk ook weer niet, omdat het een kleur is die je totaal niet in je opneemt, hij is volstrekt neutraal, doet geen beroep op emoties. De schemer is fijn. In de Guerlain spa kom je niet voor een hardcore-facial, hoewel de analyselamp er zeker is, mochten er huidproblemen zijn en kleine oneffenheden weggehaald moeten worden. In de Guerlain Spa waldorf guerlain slipperskom je voor totale ontspanning.

Mijn signature facial van 2 uur (hij duurde iets korter want ik kwam wat laat) heet de Orchidee Imperiale Ultimate Face and Body treatment. Gebaseerd op de ultraluxe Orchideelijn, waarover ik al eens uitgebreid schreef. Een behandeling bestaande uit reiniging en scrub, zeer uitgebreide massages, twee soorten maskers en een afsluiting met crème.

Kabuki massage

Hoewel ik liever een enzympeeling heb dan een scrub met mijn gevoelige couperose wangen, besloot ik deze behandeling volstrekt neutraal te ondergaan. Want na een heerlijk voetenbad, lekker ingestopt te zijn onder een Koninklijke spa-deken, en een reiniging te krijgen met twee goddelijk zachte, grote Kabuki kwasten, had ik totaal geen zin meer om noten op mijn zang te hebben. Kwasten! Handen ken ik, edelstenen ken ik, doekjes en apparaten ken ik….maar kwasten. The First time…

waldorf guerlain therapistMijn spa-therapist Pauline, Nederlandssprekend, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, matchte ook perfect in deze omgeving. Frisse dame, mooi wit werkpakje aan, ontworpen door Jan Taminiau, aan de voeten beeldige witte ballerinaatjes van Geox. Een jonge vrouw die het muzikale ritme van de kwasten kent, maar oh la la, als haar eigen handen het werk overnemen, gaat de massage echt van start.

Facial work-out

In deze facial worden twee soorten massages gegeven, waarvan ik mij er een herinner: een Intense Gymnastics, waarbij de spieren echt stevig opgepakt worden, vergelijk het met een bindweefselmassage en een klassieke massage. De work-out, zoals ze hem noemt, doet ze normaliter drie keer tijdens de facial, vanwege het tijdgebrek onderging ik hem een keer. Pittig! Niet alleen de greep zelf, maar ook de handen van Pauline. Een grote overgang na de zachte volle kwasten, het zou wat mij betreft iets meer vloeiend in elkaar over mogen lopen. Kaaklijn, hals, decolleté, nek, alles wordt meegenomen. En laat ik vooral eerlijk blijven: ik viel echt wel in slaap! Ondertussen werden al mijn cellen geactiveerd.

waldorf guerlain mise en place

Tijdens het eerste crèmemasker vindt de traditionele gezichtsmassage plaats, waarbij de crème goed ingemasseerd wordt. Overtollige crème wordt telkens afgenomen met schone witte, stoffen washandjes. Daarna is het tijd is voor het cloth masker met extra hydraterende stoffen. Tijdens het tweede en laatste masker krijg ik nog een heerlijke voetmassage. Ja, ik moet echt wakker blijven nu, de facial loopt ten einde. Ter afsluiting een crème voor het gezicht en een apart product voor de ogen en de lippen.

Terug in de stad: op de fiets, blozend, op wolken…

Ik geniet nog even ontzettend na in de relaxroom met kleine hapjes en een potje verveine thee. Wetende dat deze kamer pal aan de Herengracht grenst, maar dankzij uitmuntende isolatie en goede verduistering, merk je daar helemaal niets van. Een medewerkster komt nog een borstel en kam brengen. Maar ik vlieg op wolken het hotel uit, met blozende wangen, en vergeet volstrekt mijn haar te fatsoeneren. Ik wil nagenieten. Ik klim op mijn fiets, die ik natuurlijk wel pontificaal voor de deur van het hotel heb geparkeerd.

waldorf guerlain spa relaxroom

 

Puntjes van aandacht: doe je oorbellen uit. Tijdens de introductie krijg je een rolmassage met handdoeken, dit doet pijn als je oorbellen in hebt. Je gaat met een ouderwets glimhoofdje de deur uit. Ik heb de crème af moeten deppen en de oogcreme af moeten spoelen met water omdat het in mijn ogen liep. Wat mij betreft mag het iets minder royaal aangebracht worden. De opneembaarheid van de huid kent grenzen, overdaad geeft in dit geen geval geen meerwaarde. Het is fijn als de spa de mogelijkheid gaat aanbieden om het haar te wassen en te stylen na de treatments. Je dos moet na zoveel lekkers wel opgefrist worden.

Wanneer zou ik deze behandeling aanbevelen? Als je slaapt in dit geweldige hotel, ten eerste. In combinatie met een bezoekje aan het behoorlijk royale zwembad (voor een luxe Amsterdams hotel). Als je zin hebt om je huid en je ziel eens in een totaal luxe omgeving te laten verwennen. Pure pampering op hoog niveau , even afgesloten van de buitenwereld. Lekker met jezelf en voor jezelf. Wellicht aan de vooravond van een spannend event, zoals je bruiloft, een nieuwe baan, een ander mooi overgangsritueel in je leven? Bekijk hier de menukaart.

Nog een tip: de fantastische badjassen zijn te koop, gun jezelf er een, echt!

Deze treatment kost € 190,- voor 2,5 uur. Badjas, slippers en handdoeken zijn inbegrepen, evenals het gebruik van het  zwembad en de sauna’s. Deze faciliteiten kunnen door niet-hotelgasten niet bezocht worden zonder een spa-boeking.

Vrijwel alle producten die gebruikt worden, zijn te koop in de spa, behalve het speciale cloth masker. Ook zijn er bijzondere geurkaarsen te koop en bodyproducten die je niet in Nederlandse parfumeriewinkels vindt.

waldorf guerlain pool

 

WIN!

Dit is een exceptioneel aanbod: BeautyJournaal mag geheel exclusief de Guerlain spabehandeling verloten onder haar lezeressen. Je krijgt dan de Guerlain Tasting Treatment van 1 uur. Ga hier naar onze actie-pagina en lees er meer over.

 

 

Lees ook