Wij volgen de communicatie rond de orchidee creme van Guerlain al een tijdje.

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Wij volgen de communicatie rond de orchidee creme van Guerlain al een tijdje. Deze week kwam er weer zo’n geweldige persmap binnen vergezeld van zo’n prachtige luxe, maar oh zo zware pot creme. Dit maal is er in de serie een rijke creme uitgebracht, de Orchidee Imperiale Creme Riche. Voor de droge huid.

Wij zijn al jaren fan van Guerlain huidverzorgingsproducten. De hydratatiegraad is ongekend, de geur is fantastisch en de substanties zijn verrukkelijk om aan te brengen.

Guerlain onderzoekt al vele jaren de mogelijkheden van de orchidee. Het is eind jaren negentig bekend geworden dat het mogelijk was om stofjes uit de plant te isoleren voor een werkzaamheid in cosmetica. Zoals je weet kan een orchidee plant wel honderd jaar worden en dit fascineert wetenschappers, net zoals het feit dat de plant maar heel weinig water nodig heeft om te overleven.  Guerlain heeft toegang tot een Orchidarium zoals men dat zelf noemt (het TianZi centrum, een natuurreservaat in het zuiden van China), waar heerlijk geexperimenteerd kan worden met orchideesoorten en met de eigenschappen ervan.

Guerlain heeft uit honderd soorten drie soorten geselecteerd omdat ze de beste stofjes zouden bezitten die veroudering van huidcellen tegengaan. Een daarvan is de Vanda Coerulea. In het reservaat zet Guerlain zich ook in om juist de wilde variant  van deze orchideesoort in leven te houden. Uiteindelijk heeft men uit deze soort een molecuul gewonnen dat bio technologisch is opgewerkt zodat het de volgende bijzondere eigenschappen kreeg (in-vitro): stimulatie van sirtuines (boodschappers die ervoor zorgen dat cellen een goede levensduur behouden), bescherming van de celmembranen, indirecte versterking van het DNA, stimulatie van het regeneratieproces van de opperhuidcellen, tegengaan van overproductie van melanine.

In het kort komt het er volgens Guerlain op neer dat het molecuul eraan bijdraagt dat de mechanismen die betrokken zijn bij de celactiviteit zo goed en zo  lang mogelijk worden uitgevoerd. Het beschermt ook het ecosysteem van de jonge cellen, zoals Guerlain het noemt, en verhoogt de levensverwachting van de huidcellen.

Nu horen wij denkbeeldige critici al weer denken: je moet het maar net willen: de levensduur van cellen verlengen, daar krijg je op den duur echt geen mooiere huid van – eerder een verzwakte huid. De huid vernieuwt zich niet voor niets elke 28 dagen.

Maar deze lijn van Guerlain heeft dus ook ten doel om de jonge cellen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Een stukje preventie dus. Het gaat om anti-oxidatieve bescherming, ontstekingswerende eigenschappen en het intact proberen te houden van de extracellulaire matrix, de omgeving waarin de jonge cellen zich bevinden.

Zoals we lezen in de persmap, maakt Guerlain goed gebruik van de plant, want men heeft een soort orchideeboter gemaakt dat verzachtende eigenschappen bezit voor de droge huid met een aangetaste huidbarriere en ook een olie, die daarin ondersteundend werkt. Orchideeboter en olie- dat prikkelt de zintuigen, dat willen we zien, proeven, ruiken, voelen *wink*

Om de waarden van dit product goed te kunnen ervaren moet je minimaal 2 maanden smeren. Uit in-vivo tests onder 31 vrouwen blijkt dat 97% vindt dat de huid soepel en aangenaam aanvoelt, 94% ervaart een gevoede en intensief gehydrateerde huid, 97% vindt dat een onaangenaam trekkerig huidgevoel is vermindert. Dit zijn natuurlijk conclusies die we over elke (willekeurige) creme horen, dus dat maakt geen indruk. Helaas lezen we niets over wat die biotechnologisch opgewerkte stofjes nou uiteindelijk aan werkingsresultaat opleveren op de levende huid. Hoeveel gezonder de huidcellen worden, hoeveel langer ze in leven blijven, hoeveel minder overmatig melanine wordt aangemaakt. Wat een vrouw zelf ervaart is toch nog iets anders dan wat de cijfers uitwijzen na feitelijke doormeettests. Guerlain vult nog aan dat ook de gezichtscontour weer strakker wordt en de teint fluwelig egaal wordt.

Lees ook:

 

 

Lees ook