Een mysterieuze geur met een oosters tintje

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

De laatste mythe binnen de Vulcanus trilogie

Met het parfum Man in Black sluit Bulgari een trilogie over het leven van de Romeinse God Vulcanus. De heerser van vuur, edelsmeden en vulkanen. Als kind was hij verbannen van Olympus vanwege zijn uiterlijk, maar hij kwam later als smid terug. Hij maakte onder meer prachtige bliksems voor oppergod Jupiter.

Intense mannelijkheid van Man in Blackbvlgari-man-in-black-reklama

Bulgari vindt het verhaal intens mannelijk en heeft dit ook in het parfum willen terugbrengen. De man van Man in Black is vitaal, uitbundig, bewust van zijn gebreken en is bereid om ze te overwinnen.  Het Franse model Patrick Petitjean is het model voor deze geur. Met zijn krachtige postuur en ruwe uiterlijk is hij een perfecte belichaming van Vulcanus.

 

783320971563

Neo-oriëntaals

Alberto Morillas is de maker van dit parfum. Hij heeft al diverse geuren gemaakt voor Bulgari, maar ook voor Givenchy, Armani, Versace en Kenzo. Liefhebbers van niche parfums kennen hem ook van By Kilian, Eau d’Italie en Le Labo.

Ik zou Men in Black neo-oriëntaals willen noemen. In de top herken ik noten van kruidige tabak, rum en amber. In het hart tref ik een leerakkoord, iris en tuberoos. De laatste is een bijzondere bloem met een sterk bedwelmend aroma, dat vaker in verband met verleiding wordt gebracht.  In de basis herken ik een cocktail van benzoïne, tonkaboon en gaiac hout.

Het romantiek van een “bad guy”

De geur heeft een oosterse vibe maar komt niet te zwaar over. Het is ook krachtig, dramatisch, diep en verleidelijk.  En slokje rum in het begin en de lichtzoete en droge akkoord van de tabaksbladeren komen samen met een hint van tuberoos. Hierdoor wordt de geur romantischer. Ik zie dan ook eerder een John Travolta of een Alec Baldwin in een lekker leer jack dan een ruige Vulcanus. Misschien ligt het ook aan mijn huid, waarop de vanillezoete geur van benzoïne neigt te versterken. Al vind ik deze zoete basis van benzoïne en tonkaboon met een touch van leer en een rokerig accent van guaiac hout heerlijk omhullend, intiem en tegelijkertijd diep en donker.

maximMaxim concludeert:

Het is een perfecte geur voor de man die van mysterie houdt, oosterse stijl weet te waarderen en een vleugje verleiding aan zijn charmante uitstraling wil toevoegen.  De geur is verkrijgbaar in EDP concentratie in drie verschillende maten – 30 ml kost €52, 50 ml – €72 en 100 ml – €95.

Daarnaast kan je een shampoo en shower gel, aftershave balm, scheerzeep en deodorant stick in dezelfde geur aanschaffen. Je koopt dit parfum hier met korting.

Lees ook