Wat onderscheidt de lakken van Lauren B?

05:24 - 03:14
luistertijd 05:24 - leestijd 03:14
Beautyjournalist Emma Wagenaar

Afgelopen augustus bracht A-list manicurist Lauren B (het nichtje van Amerikaanse celeb kapper Philip B) een flitsbezoek aan Nederland. Haar producten – van nagellak tot handverzorging – zijn functioneel en modieus, niet getest op dieren, vegan friendly en vrij van de 5 bekende schadelijke stoffen (formaldehyde, DBP, toluene, formaldehydehars en kamfer). En, sinds kort ook te koop in NL. Ze maakte tijd voor een korte Q&A met beautyjournalist Emma Wagenaar.

Wie is je grootste inspiratiebron?

“Mijn oom Philip B. is een grote inspiratie voor mij op het gebied van het formuleren van de producten. Hij weet als geen ander truly luxurious producten te ontwikkelen met (onbekende en niet traditionele) natuurlijke ingrediënten. Philip heeft me veel geholpen bij het ontwikkelen van de formuleringen en in het creëren van hightech botanische producten die goed zijn voor huid, nagels en nagelriemen. Daarnaast kijk ik qua branding en verpakking graag naar andere iconische luxe merken zoals Rolex, Ray Ban, Ladurée en Maserati. Kleurinspiratie pik ik op in Los Angeles, en bij mode-ontwerpers.”

Wat heb je met nagels en lak?

“Nagellak is leuk en kleurrijk en het kan je beste accessoire zijn. Het is tijdloos en voegt plezier en helderheid toe aan je leven. Maar, nagels zijn meer dan een geweldige kleur; het draait allemaal om de verzorging, de perfecte manicure, en het gebruik van goede producten voor zowel handen, nagels als nagelriemen. Dan pas een leuk kleurtje. Je handen en nagels vallen direct op. Je nagels framen je handen en zeggen veel over de persoon die je bent.”

Hoe onderscheidend zijn jouw formuleringen?

“Wij gebruiken actieve concentraties van pure plantenextracten, gecombineerd met de modernste technieken, zodat we effectieve treatments kunnen creëren. Iedereen kan natuurlijk een drupje van iets gebruiken en het ‘natural’ noemen, maar het gaat om de effectiviteit. Onze nagellakken zijn vegan friendly, cruelty free en vrij van 5 belangrijke schadelijke stoffen. Wij hebben hard gewerkt om onze formules zo te maken. Dat betekent ook dat je op zoek moet naar alternatieven die net zo effectief, long lasting en glanzend zijn. De kwaliteit van onze producten spreken voor zich; het zijn lang houdende formules en krachtige treatments die echt werken!”

Hoe boks je op tegen al die merken die zich nu op de gel lak storten?

“Gel lak is huge, maar het is niet de meest gezonde optie. Het heeft me juist geïnspireerd om mijn merk Lauren B te creëren. Ik wilde salonwaardige gel-achtige resultaten voor de busy woman on the go, maar dan zonder de schadelijke chemicaliën, UV-lampen, het weken in aceton en het tijdrovende proces. Gel lak verstikt de nagel en is om veel verschillende redenen niet goed. Wij bieden een gezond alternatief voor de traditionele gel manicure. Vandaar ook de creatie van de Gel Like Top Coat die wel 2 tot 3 weken houdt. Je lakt hem er gemakkelijk op en hij droogt binnen no time. Het is een van onze bestsellers en de held van mijn lijn.”

Wat zijn de trends in de wereld van nagellak nu?

“Nagellak is een van de snelst groeiende segmenten in de beauty industrie. Social media heeft hier een gigantische invloed op gehad. 99% van de vrouwen heeft en gebruikt tegenwoordig nagellak. Dat is echt een verpletterend aantal. Ondanks dat het inmiddels een vrij volle markt is, blijft er altijd ruimte voor nieuwe merken die iets spannends en innovatiefs te melden hebben.

Neem nail art, dit is geen hype, het is een blijvertje! Maar de kleuren moeten wel on trend en fris zijn en de ingrediënten van hoge kwaliteit en zinvol. Daarnaast zie ik een tendens richting meer natuurlijke ingrediënten. De must do voor 2015 is chic sophisticated nail art, met verschillende vormen, patronen en accenten. Looks die zowel overdag als ’s avonds kunnen. Het matte effect is een duidelijke trend voor deze winter en geeft een meer fluwelen, ingetogen look. En, perfect voor het creëren van spannende effecten.”

Top 3 tips & tricks?

All time favoriete nagellak?

“Moeilijk kiezen! Mijn klassieke basiskleur is City of Angels; een chic roze die alle huidkleuren flatteert.”

Lauren B. is te koop bij Skins & Co Laren, Skins Bussum en Solo Hair in Bussum. Check haar eigen site ook.

Lees ook