Boris van de Reijt geeft Monique de glossy look!

05:43 - 03:26
luistertijd 05:43 - leestijd 03:26

Het is altijd zo’n heerlijke verwennerij als je wordt uitgenodigd voor een hair-do.

Op een aanvankelijk zeer mistige maar uiteindelijk zeer zonnige vrijdagmorgen in oktober (ja heus, 20 graden celsius!) zat ik in het Kerastase trainingscenter in Hoofddorp, bij kapper Boris van de Reijt, productmanager Chantal ten Kroode en pr manager Valerie Doffegnies om informatie mee te nemen over twee mooie nieuwe stylingproducten voor krullend haar uit de Kerastase styling lijn die een jaar geleden werd geïntroduceerd, en een lekkere haarbehandeling te ondergaan met al deze prachtige producten.

1964!

Kerastase is dit jaar net zo oud geworden als ik, wat gezellig, beiden 50. Born in 1964!! Mijn generatie is groot geworden met dit prachtige merk, en hoe leuk is het dan na 49 jaar besloten werd om ook eindelijk stylingproducten uit te brengen. Waarom ook niet. You’re never too old. Bovendien: na wassen komt stylen, 1 en 1 = 2.

De stylinglijn Couture Styling bestaat inmiddels uit veertien producten, verdeeld in een fraaie smaragdgroene collectie en een paarse. Gels, mousses, sprays in verschillende uitvoeringen en doeleinden en voor alle haartypen.

De nieuwste producten zijn er speciaal voor krullend haar: de dikke dos en de fijne dos. Curl Fever is een gel met een medium fixatie voor iets dikker krullend haar. Het geeft lekker veel definitie en glans aan de krullen. De Fix Fabulous is een zg. natte spray waarmee je krullen ook heel sterk kunt definieren. Het benadrukt de structuur en geeft veel glans.

Luxe stylingproducten voor verfijnd resultaat

En Kerastase zet niet zomaar wat neer. Een ding hebben alle producten gemeen: ze geven een langdurige hold aan het haar, zonder ernstige stijfheid en droogheid achter te laten, dankzij een speciale polymerentechniek. Je haar blijft altijd bewegenlijk en glossy. Luxueus en verfijnd. Precies wat beauty’s willen. Er zit vitamine E in, en speciale kleur- en uv-beschermers tegen uitdroging. Het zijn absoluut geen producten die de dos uitdrogen of dermate mat maken dat het droog lijkt. En pluizigheid is al helemaal taboe. Nou moet ik wel zeggen dat het succes van een goede styling ook afhangt van je eigen kwaliteiten of die van je kapper.

Een mooi glossy en veerkrachtig stylingresultaat begint met een wasbeurt met producten die echt zijn afgestemd op je haartype. Bij mij werkt de Kerastase Voluminizing lijn perfect. Daarna moet je je haar goed preppen, zoals dat in vakjargon heet = voorbereiden. Voor mijn fijne, grijze haar betekent dit volume en veerkracht toevoegen met de Lift Vertige root uplifting gel met medium hold en dan stylen: eerst licht droog maken met de blower en dan de volume erin fohnen met een dikker ronde borstel.

Krullen in fijn haar

Kapper Borist van de Reijt geeft tijdens de blowdry het advies om de coupe vooral aan de punten te polijsten voor een mooi glad resultaat. Dan pakt hij nog een flinke krultang waarmee hij een heerlijke slag in mijn haar maakt. Hij fixeert de krullen met een droge lak, de Lacque Couture.

The colors of nature at 50!

Ik vind het resultaat geweldig. Ik heb echt super volume in mijn haar, het pluist niet en voelt ook niet droog aan, wat overigens wel snel kan gebeuren met mijn fijne, grijze haar, als niet de juiste producten gebruikt worden.  Nu mijn haar ook steeds langer wordt, zie ik steeds beter hoe grijs ik al ben, gemeleerd grijs, met donkerblond en blond. Het is apart. Boris vindt het prachtig en adviseert er ook niet teveel aan te doen qua kleur, misschien alleen nog wat extra accent te maken met wat low lights.

Verschil tussen natte en droge lak

Ik wil jullie nog wat tips mee geven over het verschil tussen een natte en een droge haarlak. Een natte lak zit in een pompverpakking: een keer drukken geeft een dosering. Je ziet ook echt dat hij nat is op het haar. Deze lak is ideaal om een echte stevige look mee te maken en details in het haar te maken en vast te houden, pluk voor pluk, voor echte accenten. Het is aanvankelijk wat plakkerig, je moet natte spray altijd goed laten drogen. Kerastase heeft hiervoor de Fix Fabulous extra strong hold. Een droge lak zit in een spraybus met een hele fijne vernevelaar, een aerosol spray. Die gebruik je als je een look hebt gemaakt die je ook lekker wilt blijven doorborstelen, of met je vingers er doorheen wilt blijven gaan. Zoals bij golven en krullen. Kerastase heeft hiervoor de Laque Couture.

Dit zijn de key products die in mijn haar gebruikt zijn voor de styling. Lift Vertige root volume gel en de droge lak Laque Couture.

Er zijn twee fijne online winkels die de Couture stylinglijn verkopen. Bekijk ze allebei, want bij de een is het ene product goedkoper en bij de ander weer het andere product.

LecoStore – shop hier.

Haarshop – shop hier.

 

 

 

Hier heb je nog eens een totaal overzicht van alle producten en waarvoor ze dienen:

Ik vind het leuk om dit filmpje dat wij alweer in 2011 maakten over werken met de styletang met kapper Piet Jan Duivenvoorden, nog eens te laten zien. Hierin worden bovengenoemde stylingproducten niet gebruikt, die waren er nog niet:

 

 

 

Lees ook