Berna slaapt zich mooi!

05:03 - 03:01
luistertijd 05:03 - leestijd 03:01

Berna test Sisley Skin Caviar Luxe Sleep MaskTop dat ik voor BeautyJournaal een product mag gaan testen van het prestigieuze merk La Prairie. En ik krijg niet zomaar een product toegestuurd. Uit de Caviar serie ontvang ik de Skin Caviar Luxe Sleep Mask!

Ik ben blij, want voordat ik met QMS Medicosmetics ging werken (als schoonheidsspecialiste), gebruikte ik verschillende producten van La Prairie. Dus ik heb een beetje het gevoel van een ontmoeting met een oude liefde! Ik voel me echt bevoorrecht dat ik na het prachtige masker van Sisley nu ook dit product mag testen.

La Prairie schrijft dat dit masker meer is dan een ‘gewoon’ masker en een ‘gewone’ nachtcrème, en dat maakt mij zeer nieuwsgierig. Super toch, wanneer je de werking van een masker en een nachtcrème samenvoegt.

De claim

De huid werkt van nature van 23.00 uur tot 03.00 uur. Dit masker verhoogt dus tijdens de slaap het natuurlijke herstelproces, omdat de huid beter in staat is om de werkstoffen op te nemen tijdens je rust-fase.

De kracht van kaviaar

In dit masker zit o.a. Carica Papaya dat een enzymatische werking heeft. Goed om te weten: enzymatische peelings zijn eiwitsplitsend, de dode huidcellen die op de eerste en tweede huidlaag zitten worden los geweekt.

De Carica papaya heeft in pure vorm een zelfde soort werking als glycolzuur=fruitzuur AHA`s = chemische peeling). Dit geeft de goede doorbloeding, de werkzame stoffen van de kaviaar extracten dringen diep in de huid, deze zijn weer rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen en zorgt voor stevigheid, geeft bescherming, voeding en energie.

Verder zitten er planten extracten, algenextract en het exclusieve Cellular Complex(ginsenwortelextract, paardenstaart extract, glycoproteinen) dat in bijna ieder product van La Prairie is verwerkt. Het staat bekend om de huid eigen vernieuwingsproces te stimuleren en te hydrateren.

Het gebruik

’s Avonds voordat ik naar bed ga, reinig ik mijn huid met de Deep Cleansing en de Freshening Tonic. Volgens de gebruiksaanwijzing breng ik Luxe Sleep Mask met opwaartse beweging aan op mijn voorhoofd, ik doe met buitenwaartse beweging over de wangen en neerwaartse beweging over neus en kin.

Ik vermijd zorgvuldig het gebied rondom de ogen, ik ben daar namelijk super gevoelig. Dat is maar goed ook want ik begin al meteen te tranen. Het masker heeft een sterke geur, aangenaam maar aanwezig. Na gebruik spoel ik de kwast onder heet water af en leg het op de speciale houder die bij het masker zit. Daar is over nagedacht, zo raak je de kwast niet kwijt.

The morning after..

Wanneer ik in bed lig, probeer ik op mijn rug te blijven liggen; ik vind het anders doodzonde als ik mijn wangen op het kussen leg en het masker daar op gaat zitten. Ik heb geen idee hoelang ik op mijn rug heb gelegen, maar volgens mij lang genoeg , want de volgende ochtend ziet mijn huid er mooi uit!

Wat vooral opvalt, is dat het goed doorbloed is. Ik heb zowaar wat kleur op mijn gezicht. En het voelt zo zacht aan, heerlijk. Enige nadeel is dat ik wel wat last heb van irriterende/tranende ogen, maar dit gaat in de loop van de ochtend gelukkig over.

Het tweede gebruik

De tweede keer breng ik het masker iets minder royaal aan en ik doe een gaasje over mijn gezicht. Ik heb gelukkig van die gaasjes waar ogen, neus en mond zijn uitgeknipt. Dit geeft mij het idee dat het masker niet meteen op de kussensloop komt.

Resultaat is weer hetzelfde als de eerste keer: een goed doorbloede huid. Ook zie ik er weer uitgerust uit. Nu heb ik ook goed geslapen, ik vraag me af of de geur daaraan heeft meewerkt, ik word er namelijk rustig van. Ook mijn ogen hebben dit keer niet getraand.

Een keer breng ik masker eerder op de avond aan. Ik ga beneden nog tv kijken en drink een glas wijn. Geen goed idee, want de geur van het masker is zo aanwezig dat mijn wijn ernaar gaat smaken. Zonde. In het vervolg dus smeren voordat ik mijn bed induik.

bernaBerna concludeert:

Alle keren dat ik masker heb gebruikt, ziet mijn huid er de volgende ochtend goed doorbloed uit en voelt het soepel en zijdezacht aan. Ik straal echt en ga die dagen weer puur natuur de straat op.

Ik weet niet wat dit masker op lange termijn gaat doen, je moet dit als aanvulling, als pure luxe zien, naast je gewone standaard verzorging. Het gevoel van pure luxe ervaar je ook in de prijs. Je betaalt dan ook een zeer speciale prijs voor een zeer speciaal masker.

Lees ook