Van die typische tips die je nog wel kunt gebruiken!

03:33 - 02:07
luistertijd 03:33 - leestijd 02:07

Brr… we kennen maar weinig vrouwen die geen concealer nodig hebben dan wel niet gebruiken onder hun ogen – althans niet onder de make-upgebruiksters. Zeker naarmate je de twintig voorbij gaat, wordt camouflage van de sporen des levens onder je ogen meer noodzaak.

Je levenstijl verandert – wordt intensiever door de opkomst van een gezinnetje, sporen van uitgaan laten zich minder snel uitwissen, en de huidveroudering klopt aan de deur.

De wal en de kring

Nu is er een duidelijk verschil tussen wallen en kringen. Wallen zijn bijna altijd erfelijk, je hebt ze in de kindertijd al, als een schattige opbolling onder het oog.

Als de huid gaat uitzakken zakt ook vet en vocht mee naar beneden. Bekijk deze video met dr Velthuis nog maar eens. Een andere wal is de typische vochtval, die je kunt krijgen in perioden van grote huilbuien. Oogcremes die vocht reduceren kunnen dan helpen. Lees deze test van Jolanda over Origins nog eens.

Kring = dunne huid + zuurstofarm bloed

Kringen kunnen enerzijds ook erfelijk zijn, en lijken altijd wel zichtbaar te zijn bij een bepaalde botvorm van het aangezicht. Als het wenkbrauwbot meer dan normaal uitsteekt waardoor er permanent een kleine schaduw onder het oog zit. Maar kringen ontstaan ook onder invloed van levensstijl. Door te weinig slaap, ongezonde voeding en stress loopt er meer zuurstofarm bloed door de aderen, en dan in combinatie met een dunnere huid in dat gebied, wordt het zichtbaar als een blauwig schijnsel. De wal, als je die hebt, kan ook nog eens het schijnsel van de kring versterken.

Maar goed, we gaan concealen! Ik ga niet uitleggen welke kleuren je moet gebruiken, maar wel wat de beste methode is om een concealer heel natuurlijk op je huid te leggen, zonder dat hij in plooien trekt en er droog uitziet.

TOPTIPS!

Tot slot: als je geen concealer nodig hebt, doe het dan ook niet. Less is more! Is je foundation voldoende, houd het daar dan lekker bij.

Lees ook