Bodylotion op basis van het antioxidantenrijke granaatappelolie

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Maxim test Sans Soucis Naturkosmetik Granaatappel Body OilTijdens de zomermaanden met de vele uurtjes op het strand, in de zee of in het zwembad, kan onze huid meer vet gebruiken. En dat wordt veel smeren. Soms met een heerlijk ruikend geparfumeerd bodylotion, een ander keertje met een natuurlijk product op basis van vette oliën.

Ik vind het leuk om het een beetje in balans te houden. Deze keer test ik Pomegranate Conditioning Body Oil van Sans Soucis.

De sobere uitstraling van de natuurlijke cosmetica

De oliën van Sans Soucis zijn een beetje sober en eenvoudig verpakt. Er is geen doosje, maar een simpel bruin apothekersflesje inclusief etiket met weinig beeld en veel tekst. Geen luxe uitstraling zoals het vaker voorkomt binnen de natuurlijke cosmetica.

Een tussendeksel met een kleine opening in het midden zorgt dat olie druppelsgewijs uit het flesje komt. Het werkt op zich goed, maar niet zonder een beetje geknoei. Een tip voor Sans Soucis: een pompflacon zou misschien handiger zijn.

Voor een goed gehydrateerde huid

Deze olie is bedoeld voor alle huidtypes en zou de hydratatie moeten bevorderen, de elasticiteit handhaven en de regeneratieprocessen verbeteren. De aanwezige granaatappelolie zou de huid tegen vrije radicalen beschermen. Het product is gecertificeerd door de BDIH-kuurmerk en ook voorzien van het Vegan logo.

Eenvoud van de natuurlijke weldaad

De samenstelling van de olie is eenvoudig: slechts vette oliën, vitamine E en parfum. Ik ben heel blij met de keuze van de oliën, want de verzorgende kwaliteiten van de zoete amandelolie worden ondersteund door de ontstekingsremmende eigenschappen van de teunisbloemolie en aan het antioxidanten rijke granaatappelolie.

Het is een vettige substantie met een heerlijke geur. Het is zoet en fruitig met een fris zuurtje en de nuancen van melk en koekjes. Het doet me eerder denken aan bessenkoekjes dan aan granaatappel, maar dat komt misschien doordat ik een zoetekauw ben…

Zachte huid en een frisfruitige bessengeur

De gebruikersaanwijzing is simpel; gewoon smeren op de huid na een wasbeurt of een bad. En dat doe ik ook al vraagt het mij om veel geduld. Ten eerste is het lastig om te doseren met de smalle opening en ten tweede smeert het vrij moeilijk uit – het gaat nogal stroef.

Op sommige plekken wordt het vrij snel door mijn huid geslurpt, terwijl op andere stukken het wat langer blijft liggen als een glanzend vettig laagje. Mijn huid wordt er wel lekker zacht en soepel van.

Een zachte frisfruitige bessengeur blijf ik daarna de hele dag waarnemen van mijn huid. Ik vind het wel lekker, maar moet wel de keuze van mijn parfum hiermee afstemmen. Zelf combineer ik het met parfums met een uitgesproken chocoladenoot. Ook vermoed ik dat het ook goed met een rozengeur samen zal gaan.

maximMaxim concludeert:

Nadat de olie is ingetrokken, voelt mijn huid heel erg lekker aan. Zacht, zonder droge plekjes. Het effect is ook langdurig. Eigenlijk voelt het heerlijk om mijn huid af en toe te verwennen met een weldaad van pure oliën. Dat ze wat lastig op de huid uit te smeren zijn, neem ik dan voor lief.

Eerlijk is eerlijk: het gevoel van een luxe beleving ontbreekt, hoewel het wel op zijn plaats zou zijn bij dit product. Een iets luxere verpakking, misschien een romige textuur of wat makkelijker glijdende samenstelling plus een handig doseringssysteem zou wel eer aan doen aan de heilzame krachten van de natuurlijke oliën.

Lees ook