Wax, epileren en scheren….ieder haar meug

06:25 - 03:51
luistertijd 06:25 - leestijd 03:51

Ontharen.

Vraag tien vrouwen naar hun scheerritueel en de meesten zullen uitkomen bij het scheermes, en wel onder de douche. Zo deed ik het jarenlang ook. Hoewel, heel vroeger, toen ik twintig was, wilde ik nog wel eens waxstrips gebruiken. Je had toen ook al zg. epilady’s, maar dat vond ik een dodelijke kwelling, en nog steeds – ik gebruik hem alleen voor mijn kin – ideaal.

Vroeger was haar sexy
Toen ik twintig was, was lichaamshaar nog niet zo’n issue als het nu is. Haar had je gewoon, blond haar was helemaal geen probleem, dat mocht je gewoon laten zien op armen en benen. Het was zelfs schattig erotisch: hoe dan het zonlicht erop scheen. ‘Iets’ donkerblond haalde je hoogstens twee keer per jaar weg. Bij aanvang, en midden in de zomer. Okselhaar iets vaker. Het was nog allemaal heel relaxed. Bovendien was het de tijd van lekker in je blootje lopen en naakstranden, dus…who cared?

Bot scheermes
Naarmate ik ouder ben geworden is het lichaamshaar donkerder geworden en onder druk van de zedenpolitie is het tegenwoordig not done om haar te laten zien. Lang hield ik het vol met ’s mans scheermes, maar die is vaak zo bot (….) dat ik daar ook de kriebels van kreeg. IPL helpt ook geweldig (lees mijn review) maar het is te tijdrovend om zelf te doen.

Geen tijd voor gepruts
Toen het enkele jaren geleden pas goed tot me door begon te dringen (ja, ik ben altijd traag van begrip) dat er legers vrouwen rondlopen met benen als spiegels: ultra glad en bruin, vond ik dat toch wel erg fraai. Bovendien gun ik mijzelf steeds minder tijd voor tijdrovende beautyklussen. Mijn modus is tegenwoordig: laat het lekker door een ander doen!

Aan het plakpapier
De waxshop kwam in het vizier. Wat een drempel moest ik over, terwijl ik menig redacteur al de deur had uitgestuurd met een waxopdracht – waarvan de mooiste ooit door onze Hans beschreven is! Mijn eerste waxmomentje kwam in Castricum bij de, ja hoe kan het anders, de Waxsalon. Gut, ben je bijna vijftig, ken je dat! Bij een dame die letterlijk een half uur aan elkaar praat (heerlijke baan als je adhd hebt;-) en ondertussen roetsj roetsj je 110 m lange benen en de helft van wat daartussen zit, aan het plakpapier hangt. Ik wil nooit meer anders. Vier weken haarvrij en een gladde huid.

Zo dus! Maar hoe doet mijn team het eigenlijk? Op de valreep voor de vakantie, hebben vier vrouwen hun rituelen nog even op papier gezet:

Sabine zweert bij de Braun Silk Epil 7
Sabine: ‘Ik ben gezegend met weinig haargroei, maar in de zomer moet ik er toch aan geloven. Mijn bikinilijn en oksels zijn gevoelig en daarom gebruik ik het ouderwetse scheermes. Een Gilette in combinatie met Gilette scheerschuim. Dagelijks neem ik het scheermes ter hand en in een paar halen ben ik alweer toonbaar! In het weekend neem ik meer de tijd en na een goede scrubbeurt onthaar ik me grondiger. Een klein beetje bodylotion over de net geschoren plekken en klaar!

Mijn benen onthaar ik inmiddels anders. Sinds ik voor Beautyjournaal de Braun Silk epil 7 (Skin spa) heb getest, ben ik om. Dit is een super fijne en effectieve wijze om je benen langdurig van haar te kunnen ontdoen.’

Shop de Braun Skin Spa hier met fikse korting.

Niets gaat boven elektrisch epileren, zegt Rona
Rona: ‘Ik gebruik een epilator, Silk-Epil van Braun. Vroeger gebruikte ik hars, maar wat een gedoe met die lappen en het verwarmen van de hars. Scheren heb ik nooit fijn gevonden omdat ik een bloedhekel heb aan stoppels, alleen mijn oksels scheer ik. Met de epilator doe ik mijn benen, ook de bovenbenen en de bikinilijn. Hoe vaker je het doet hoe minder gevoelig het wordt. Tips: Zorg dat je huid droog en vetvrij is, ga traag met de epilator over de, strakgetrokken, huid. Daarna afspoelen en royaal insmeren. Gun je huid wat rust erna, doe het dus ook niet vlak voordat je gaat zonnebaden.’

Shop Silk-Epil apparaten van Braun hier online met korting.

Tessa: lekker met mes en zeep
Tessa: ‘Ontharen, het liefst pijnloos maar ook een langdurig resultaat. Helaas heb ik die methode nog niet ontdekt. Ik heb een aantal keren de Braun Silk Epil gebruikt maar ik ben hier niet tevreden over. Het is zeker niet pijnloos en de haartjes zaten binnen de kortste keren weer op mijn benen. Dus dan maar pijnloos met een kortdurend resultaat maar wel zacht voor mijn benen. Ik gebruik een scheermesje van bijvoorbeeld Venus of Wilkinson met zeep. Mijn benen worden op een snelle manier onthaard maar ik moet hem wel enkele keren per week gebruiken. Voor mijn bikinilijn en oksels gebruik ik ook een scheermesje van Venus of Wilkinson met zeep. En als ik klaar ben gaat er Gladskin Irritation gel op tegen de irritatie. Ik kan weer glad de zomer trotseren.’

Shop hier alle soorten scheermesjes met korting.

Yvonne kan niet zonder haar ‘proglide’
Yvonne: ‘Ik gebruik gewoon een scheermesje en scheerschuim. Ik doe dit om de dag even, vind dit echt een kleine moeite. Waxen heb ik nog nooit gedaan, vriendinnen van mij doen dit wel. Nou, dan moet je eerst een bush laten staan op je benen en dan kun je waxen. Lijkt me helemaal niks om zolang met flinke stoppels of haren te moeten lopen. Ik gebruik Gillette Proglide mesjes voor heren, die werken het gladst. Vaak gebruik ik de Sanex scheergel van mijn wederhelft of ik koop er één uit de dameslijn van Gillette. De geur is meestal lekkerder, de werkzaamheid hetzelfde. Me and my Proglide, kan me niks anders meer voorstellen dan dat. Smooth dat is wat je na gebruik bent, en dat is fijn.’

Shop hier Gillette proglide mesjes voordelig.

 

Lees ook