Oef, tanden op elkaar! Maar wel netjes uitgevoerd.

07:50 - 04:42
luistertijd 07:50 - leestijd 04:42

Boyzilian Wax

De Boyzilian. Ik had er natuurlijk wel al van gehoord maar het was nooit echt bij me opgekomen om zelf een Boyzilian te laten doen. Natuurlijk, ik hou de boel wel enigszins bij, maar niet heel secuur. Af en toe een beetje snoeien met de schaar en zo nu en dan het zaakje ontharen met Veet – daar blijft het wel bij. Tenslotte – wie ziet het nou? Je kop is dagelijks te bezichtigen, maar je kruis is in het openbaar toch altijd opgeborgen in boxer, slip of zwembroek, in de regel met nog een jeans of pantalon er over heen. En dus vond ik mijn ietwat slordige en onregelmatige onderhoudsbeurten met schaar en Veet wel voldoende. Scheren – iets wat veel mannen blijkbaar doen – durf ik niet.

Ik scheer me weliswaar met superveilige driedubbele mesjes vol lubra- en andere strips, maar toch – zo’n scherp mes bij je ballen, ik moet er niet aan denken. Dat roept meteen beelden van moddervette harembewakers en aria’s brullende castraatzangers bij me op.

Daar bedank ik voor. Ik ben de handigste niet en men moet het noodlot nooit tarten, nietwaar? En dus ging ik nooit verder dan de ongevaarlijk ogende en aangenaam ruikende Veet.

Maar goed, je zit nu eenmaal in een testpanel. En dus test je. Toen Monique me vroeg om bij Delete in Amsterdam een Boyzilian te ondergaan zei ik meteen ja. Ik wilde het wel eens meemaken. Ik bestudeerde de website van Delete en hun menukaart en kwam er achter dat de boyzilian er in verschillende vormen en hoedanigheden blijkt te zijn:  de Full Boyzilian (alles weg), de Boyzilian Triangle (een klein driehoekje) en de Bikini Wax (alleen buiten de slip). Keuzes, keuzes – het leven bestaat uit lastige keuzes. Goed. Drastisch als ik ben, besloot ik maar meteen voor de Full Boyzilian te gaan.  Yep – alles weg, helemaal kaal.

Als je het doet, dan moet je het goed doen. Bovendien: zo’n kaal zaakje had ik sinds m’n twaalfde of dertiende niet meer gezien bij mezelf. Ik was ineens heel benieuwd hoe dat er uit zou zien, zo’n kale pik, geheel zonder schaamhaar.

Nadat ik een afspraak had gemaakt was ik een tikkeltje zenuwachtig. Niet voor de verwachte pijn – ik kan wel wat hebben – maar meer voor het resultaat. Zou het er niet bespottelijk uitzien, helemaal kaal? Misschien toch maar voor de Triangle of de Bikini Wax gaan?

Eenmaal aangekomen bij Delete merk ik dat ik nerveus ben – ik kwetter als een kip zonder kop tegen de overigens heel aardige dame achter de balie. Ik krijg een kop koffie en dan ben ik alweer aan de beurt.

Mijn Wax Angel (zo worden alle medewerkers bij Delete genoemd, het staat ook op hun schortjes) neemt me mee naar een cabine waar ik m’n schoenen, sokken, broek en slip uit moet trekken en m’n kruis moet reinigen met een vochtige tissue.

Ik had vooraf nog een keer extra gedoucht om toch een beetje fris voor de dag te komen maar maak nu braaf alles nog een keer schoon met de tissue. Dan moet ik op de behandeltafel gaan liggen en m’n kruis afdekken met een handdoekje.  Mijn Wax Angel legt uit dat ze gaat werken met een speciale door Delete ontwikkelde hardwax, ook wel hot filmwax genoemd. Deze wax hecht zich wel aan de haartjes maar niet aan de huid en is daardoor erg geschikt voor de behandeling van gevoelige plekken. Ze vraagt nog een keer wat ik precies wil en hop, ik ben weer bij m’n oorspronkelijke plan. Helemaal kaal, zeg ik.

Ze begint bij het schaambeen, het meest behaarde en meteen ook meest gevoelige deel. Heel goed – dan hebben we het ergste meteen achter de rug.

Ze smeert m’n schaambeen in met wax, laat het even hard worden en rukt met een katoenen strip in één keer alles er af. Auw! Auw! Auw! M’n piemel trekt zich meteen helemaal terug in m’n lijf. Allemachtig, dat doet dus echt even flink zeer.

M’n Wax Angel legt uit dat je er aan moet wennen. De eerste keer is altijd de pijnlijkste. En ze gaat onverstoorbaar verder. Na drie, vier keer rukken met steeds een nieuwe katoenen strip is m’n schaambeen geheel kaal en rozerood. Het ziet er uit als een biologische kipfilet. Heel vreemd. De Wax Angel gaat verder met m’n ballen. En dat doet beduidend minder zeer. Heel professioneel drapeert ze m’n pik steeds een andere kant op om overal goed bij te kunnen. Ze werkt snel en nauwkeurig. Ik moet met m’n benen iets wijd en iets opgetrokken zdat ze ook goed bij de achterkant kan.

Het is eigenlijk best vreemd, op zo’n tafel liggen met je benen wijd terwijl een wildvreemde juffrouw steeds je lul verlegt. Maar omdat m’n Wax Angel zo aardig, gezellig en professioneel is, is het helemaal niet vreemd. Zelfs niet als ze aan het eind van de behandeling je hele zaakje van dichtbij heel nauwkeurig van alle kanten bestudeerd.

Deze dame doet gewoon haar werk heel goed en heel secuur. Tot slot worden kleine restjes wax weggeveegd en brengt de Wax angel een verkoelende crème aan. Heel lekker op zo’n moment. En dan is het klaar. Voor het eerst sinds het begin van m’n puberteit ben ik helemaal kaal tussen de benen.

Ik krijg een kaartje mee waar op staat wat ik de komende vierentwintig uur wel en niet mag doen. Af en toe insmeren met de verkoelende crème, waarvan ik een pot meekrijg, en katoenen ondergoed dragen. Geen heet bad, geen sauna, niet scrubben, geen deodorant of parfum en niet te strakke kleding. Da’s duidelijk.

De volgende dag is al het rozerood weggetrokken. Maar ik blijf het raar uit vinden zien. Kale ballen – da’s fijn. Maar een kaal schaambeen, ik vind het geen gezicht. Natuurlijk is zoiets een kwestie van smaak, een persoonlijke keuze. Maar het is niks voor mij. De volgende keer kies ik voor zo’n beschaafd driehoekje. Dat staat me, denk ik, toch beter.

Een volgende keer komt er zeer zeker. Vanaf nu ga ik m’n kruis netjes bijhouden. Dat jullie het maar weten.

Zo’n boyzilian is toch echt een hele prettige manier om de boel netjes bij te houden. Snel, schoon, grondig en de pijn valt eigenlijk best wel mee. Okay, die eerste paar rukken zijn pijnlijk, maar je schijnt er aan te wennen. En als ik voortaan een net driehoekje laat staan, hoeft die plek niet meer gewaxt te worden. Ook weer opgelost. Overigens moeten jullie me wel op m’n woord geloven. Geen voor- en na foto’s deze keer. Die komen wel weer als ik weer eens aan m’n kop heb laten sleutelen.

Delete, Eerste Constantijn Huygenstraat 43, 1054 BR Amsterdam, 088-2242222. Een Full Boyzilian en een Boyzilian Triangle kosten € 49,95. Een Bikini Wax kost € 19,95. Naast de Boyzilian biedt Delete meerdere andere wax behandelingen aan, voor zowel dames als heren. Voor meer info: www.delete-me.nl

Lees hieronder meer reviews van Hans.

Lees ook