Beharing Geteste producten Lichaam Voor hem

Groomingjournalist Hans test Boyzilian wax

Oef, tanden op elkaar! Maar wel netjes uitgevoerd.

Boyzilian Wax

De Boyzilian. Ik had er natuurlijk wel al van gehoord maar het was nooit echt bij me opgekomen om zelf een Boyzilian te laten doen. Natuurlijk, ik hou de boel wel enigszins bij, maar niet heel secuur. Af en toe een beetje snoeien met de schaar en zo nu en dan het zaakje ontharen met Veet – daar blijft het wel bij. Tenslotte – wie ziet het nou? Je kop is dagelijks te bezichtigen, maar je kruis is in het openbaar toch altijd opgeborgen in boxer, slip of zwembroek, in de regel met nog een jeans of pantalon er over heen. En dus vond ik mijn ietwat slordige en onregelmatige onderhoudsbeurten met schaar en Veet wel voldoende. Scheren – iets wat veel mannen blijkbaar doen – durf ik niet.

Ik scheer me weliswaar met superveilige driedubbele mesjes vol lubra- en andere strips, maar toch – zo’n scherp mes bij je ballen, ik moet er niet aan denken. Dat roept meteen beelden van moddervette harembewakers en aria’s brullende castraatzangers bij me op.

Daar bedank ik voor. Ik ben de handigste niet en men moet het noodlot nooit tarten, nietwaar? En dus ging ik nooit verder dan de ongevaarlijk ogende en aangenaam ruikende Veet.

Maar goed, je zit nu eenmaal in een testpanel. En dus test je. Toen Monique me vroeg om bij Delete in Amsterdam een Boyzilian te ondergaan zei ik meteen ja. Ik wilde het wel eens meemaken. Ik bestudeerde de website van Delete en hun menukaart en kwam er achter dat de boyzilian er in verschillende vormen en hoedanigheden blijkt te zijn:  de Full Boyzilian (alles weg), de Boyzilian Triangle (een klein driehoekje) en de Bikini Wax (alleen buiten de slip). Keuzes, keuzes – het leven bestaat uit lastige keuzes. Goed. Drastisch als ik ben, besloot ik maar meteen voor de Full Boyzilian te gaan.  Yep – alles weg, helemaal kaal.

Als je het doet, dan moet je het goed doen. Bovendien: zo’n kaal zaakje had ik sinds m’n twaalfde of dertiende niet meer gezien bij mezelf. Ik was ineens heel benieuwd hoe dat er uit zou zien, zo’n kale pik, geheel zonder schaamhaar.

Nadat ik een afspraak had gemaakt was ik een tikkeltje zenuwachtig. Niet voor de verwachte pijn – ik kan wel wat hebben – maar meer voor het resultaat. Zou het er niet bespottelijk uitzien, helemaal kaal? Misschien toch maar voor de Triangle of de Bikini Wax gaan?

Eenmaal aangekomen bij Delete merk ik dat ik nerveus ben – ik kwetter als een kip zonder kop tegen de overigens heel aardige dame achter de balie. Ik krijg een kop koffie en dan ben ik alweer aan de beurt.

Mijn Wax Angel (zo worden alle medewerkers bij Delete genoemd, het staat ook op hun schortjes) neemt me mee naar een cabine waar ik m’n schoenen, sokken, broek en slip uit moet trekken en m’n kruis moet reinigen met een vochtige tissue.

Ik had vooraf nog een keer extra gedoucht om toch een beetje fris voor de dag te komen maar maak nu braaf alles nog een keer schoon met de tissue. Dan moet ik op de behandeltafel gaan liggen en m’n kruis afdekken met een handdoekje.  Mijn Wax Angel legt uit dat ze gaat werken met een speciale door Delete ontwikkelde hardwax, ook wel hot filmwax genoemd. Deze wax hecht zich wel aan de haartjes maar niet aan de huid en is daardoor erg geschikt voor de behandeling van gevoelige plekken. Ze vraagt nog een keer wat ik precies wil en hop, ik ben weer bij m’n oorspronkelijke plan. Helemaal kaal, zeg ik.

Ze begint bij het schaambeen, het meest behaarde en meteen ook meest gevoelige deel. Heel goed – dan hebben we het ergste meteen achter de rug.

Ze smeert m’n schaambeen in met wax, laat het even hard worden en rukt met een katoenen strip in één keer alles er af. Auw! Auw! Auw! M’n piemel trekt zich meteen helemaal terug in m’n lijf. Allemachtig, dat doet dus echt even flink zeer.

M’n Wax Angel legt uit dat je er aan moet wennen. De eerste keer is altijd de pijnlijkste. En ze gaat onverstoorbaar verder. Na drie, vier keer rukken met steeds een nieuwe katoenen strip is m’n schaambeen geheel kaal en rozerood. Het ziet er uit als een biologische kipfilet. Heel vreemd. De Wax Angel gaat verder met m’n ballen. En dat doet beduidend minder zeer. Heel professioneel drapeert ze m’n pik steeds een andere kant op om overal goed bij te kunnen. Ze werkt snel en nauwkeurig. Ik moet met m’n benen iets wijd en iets opgetrokken zdat ze ook goed bij de achterkant kan.

Het is eigenlijk best vreemd, op zo’n tafel liggen met je benen wijd terwijl een wildvreemde juffrouw steeds je lul verlegt. Maar omdat m’n Wax Angel zo aardig, gezellig en professioneel is, is het helemaal niet vreemd. Zelfs niet als ze aan het eind van de behandeling je hele zaakje van dichtbij heel nauwkeurig van alle kanten bestudeerd.

Deze dame doet gewoon haar werk heel goed en heel secuur. Tot slot worden kleine restjes wax weggeveegd en brengt de Wax angel een verkoelende crème aan. Heel lekker op zo’n moment. En dan is het klaar. Voor het eerst sinds het begin van m’n puberteit ben ik helemaal kaal tussen de benen.

Ik krijg een kaartje mee waar op staat wat ik de komende vierentwintig uur wel en niet mag doen. Af en toe insmeren met de verkoelende crème, waarvan ik een pot meekrijg, en katoenen ondergoed dragen. Geen heet bad, geen sauna, niet scrubben, geen deodorant of parfum en niet te strakke kleding. Da’s duidelijk.

De volgende dag is al het rozerood weggetrokken. Maar ik blijf het raar uit vinden zien. Kale ballen – da’s fijn. Maar een kaal schaambeen, ik vind het geen gezicht. Natuurlijk is zoiets een kwestie van smaak, een persoonlijke keuze. Maar het is niks voor mij. De volgende keer kies ik voor zo’n beschaafd driehoekje. Dat staat me, denk ik, toch beter.

Een volgende keer komt er zeer zeker. Vanaf nu ga ik m’n kruis netjes bijhouden. Dat jullie het maar weten.

Zo’n boyzilian is toch echt een hele prettige manier om de boel netjes bij te houden. Snel, schoon, grondig en de pijn valt eigenlijk best wel mee. Okay, die eerste paar rukken zijn pijnlijk, maar je schijnt er aan te wennen. En als ik voortaan een net driehoekje laat staan, hoeft die plek niet meer gewaxt te worden. Ook weer opgelost. Overigens moeten jullie me wel op m’n woord geloven. Geen voor- en na foto’s deze keer. Die komen wel weer als ik weer eens aan m’n kop heb laten sleutelen.

Delete, Eerste Constantijn Huygenstraat 43, 1054 BR Amsterdam, 088-2242222. Een Full Boyzilian en een Boyzilian Triangle kosten € 49,95. Een Bikini Wax kost € 19,95. Naast de Boyzilian biedt Delete meerdere andere wax behandelingen aan, voor zowel dames als heren. Voor meer info: www.delete-me.nl

Lees hieronder meer reviews van Hans.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

16 reacties

 • wat ontzettend leuk te lezen hoe de ervaring van zo een man van het begin tot het eind is! Ik hoor niets over het voordeel dat het “zaakje” stukken groter oogt na een Boyzilian? Ben zelf in Zaandam een wax salon begonnen en doe als enige in de regio de Boyzilian (hoewel ik die plekken geen strips gebruik) dus ik vind dit een heel leuk stukje! En voor diegenen die denken dat de heren dit toch ook zelf kunnen met een scheermesje.. het is niet hetzelfde langdurige resultaat en bovendien hebben mannen vaak last van ingegroeide haartjes, dat is na waxen vele malen minder dan bij scheren. Heel veel voordelen dus!
  enneh … over smaak valt niet te twisten he… persoonlijk zie ik ook graag nog wat van haar bij een man 😉

 • Hoi Yvonne,
  Met mijn vorige bericht reageerde ik op Alexandra die een onthaarde penis als kinderlijk omschreef met de zinsnede ‘ik ben toch geen pedo’. Aan het formaat van de penis herken je dus de man en niet aan het haar dat erop groeit!

 • Erik, wat bedoel je in hemelsnaam? Aan het formaat herken je tegenwoordig een man niet aan het haar? Ik snap hem niet, deze zin. Is formaat van toepassing, trouwens formaat van wat? Bilnaad?

 • Hahaha leuk verhaal! Maaarre…ik zou me werkelijk helemaal slap lachen als ik met een leuke meneer tussen de lakens belandde en hij blijkt een volkomen kale johannes te hebben! Sorry hoor. Kale ballen en een bijgewerkt plukje haar vind ik netjes, maar helemaal kaal? Whoehahahaha! Ik ben toch geen pedo! Kale oksels hoeft ook niet voor mij, maar de heren mogen het wel een beetje kort houden daar. Overigens een bijzondere ontwikkeling: je ziet steeds meer hippe mannen met baarden en hip als ze zijn, zullen die dus allemaal wel een kale pielemuis hebben…

 • He lekker…. jongens dit kunnen jullie zelf toch wel met een scheermesje, blijft ook lang glad. Enne heet het niet gewoon officieel penis ipv pik en lul……. voordat ik toch door iemand anders mijn bikinilijn laat doen, that will be the day, neverrrrr

 • Afgelopen maandag heb ik dezelfde behandeling laten doen. Ik heb veel aan je verslag gehad. Alles klopt. Op het moment dat je de salon in gaat kom je in een onwezenlijke wereld terecht van mensen, professionals, die het echt volkomen normaal vinden om deze behandelingen te doen. Tijdens de behandeling, waar de pijn erg van meeviel, vertelde mijn waxangel dat er steeds meer mannen komen. Ik vind dat een positieve ontwikkeling want het ziet er echt veel verzorgder uit! En dan heb ik het nog niet eens over het heerlijk gladde gevoel. Geen jeuk achteraf en geen gedoe meer met scheermesjes.
  Heren niet langer twijfelen gewoon gaan!

 • Geweldig verslag en ook geweldig dat je het gedurfd hebt. Een bikiniwax voor mannen, ik weet het niet, misschien moeten ze toch de naam veranderen. Geen jeuk erna gehad?

 • Best mooi, zo’n gladde speelplaats, maar ik vraag me stiekem af hoe het oogt met al die beharing die de gemiddelde man dan nog op zijn lijf heeft:)

 • Hoi Hans, ik heb me gek gelachen om jouw verslag! Ik vind het wel lef, dat je dat liet doen 🙂 .Daar hou ik wel van.
  ik gebruik Veet, diegene die maar 5 minuten in hoeft te laten trekken en dan onder de douche weer 5 minuten laten zitten. afspoelen ( evt. met bijgeleverd sponsje) . Werkt perfect!
  Kijk al uit naar je volgende review!

 • Hoi Jacqueline,

  Het blijft zo’n maandje weg en ja, ze hebben ook m’n bilnaad behandeld. Voor zover ik weet is er wel degelijk vraag naar al doen veel mensen het gewoon zelf met scheermes of ontharingscrème.

  Groet, Hans

 • He Hans,
  Jammer van het weglaten van die voor en nafoto’s ha ha. Hoe lang blijft het weg? Ik heb zelf ook een full B. maar gewoon met het scheermesje, spiegeltijeglad (nou ben ik van mezelf niet zo harig, dat scheelt) Ik ben huidspecialist en binnenkort krijg ik een de Nd Yag laser binnen waarbij je permanent kunt ontharen. Ik denk erover deze service ook aan de bieden. Maar ik vroeg mij serieus af, hebben ze ook je bilnaad meegepakt? Vraag me af of er echt vraag naar is/ Wat vind jij? Groetjes, Jacqueline Rosenberg.

 • Ha, wat vind ik het toch leuk om te lezen hoe een man tegen bepaalde zaken aankijkt. En, wederom, ben ik een beetje jaloers wat ‘jullie’ in Amsterdam kunnen laten doen. Ik heb jaren zelf benen en bikinilijn met hars ‘gedaan’. Tegenwoordig met het eplileerapparaat. Maar het laten doen daar ben ik nooit aan toegekomen. Als ik het zo lees is dat toch wel erg makkelijk. Bij het zelf doen moet je je toch in allerlei bochten wringen, ik heb er soms spierpijn van. Echt!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.