Skincare pro Julia Ahmed over kokoswater en Skinmatrix

02:29 - 01:29
luistertijd 02:29 - leestijd 01:29
Beautyjournalist Emma Wagenaar

Wie weten er nou beter wat er zomers goed is voor de huid dan de huidexpert zelf? Beautyjournalist Emma Wagenaar vroeg vier leading ladies uit het vak naar hun zomer skincare geheimen.

Na onderzoeksarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee  cosmetisch arts Annebeth Kroeskop en huidcoach Marielle Eggenkamp is nu huidtherapeut Julia Ahmed aan de beurt.

 

 

Julia Ahmed, huidtherapeut bij Esthetisch Centrum Amsterdam:

“Door het dagelijks smeren van zonnebrandcrème in de zomer blijft er op de huid ook meer vuil uit de lucht plakken. Hierdoor heb ik snel last van verstopte poriën en talg ophopingen. Ik gebruik dan twee keer per week Vitamine A zuur 0.05, oftewel Tretinoine.

Dit prikkelt de aanmaak van cellen in de hoornlaag, waardoor de huidcellen loslaten en zich niet ophopen in de poriën. Daarnaast zorgt Vitamine A ervoor dat de nieuwe huid minder snel vervelt.”

Drink dagelijks kokoswater. Proost!

Iedere dag een paar glaasjes kokoswater drinken om de vochthuishouding in het lichaam te reguleren. Er zit een hoge hoeveelheid kalium in wat goed is voor je spieren, de werking van de zenuwen, het werkt bloeddruk verlagend en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

Verder bevat kokoswater ook andere mineralen, vitamines en cytokininen. Deze laatste helpt veroudering van cellen tegen te gaan. Al met al super goed voor je looks en je gezondheid, maar vooral ook heerlijk verfrissend.”

Wonderplantje Polypodium Leucotomos a.k.a fernblock

Fernblock is een term die in Australië en Amerika al vrij bekend is als het gaat om zonnebescherming van de huid. Het gaat om de plant (vaarn) Polypodium Leucotomos. Het kan worden verwerkt in een supplement of aan een zonnebrandcrème worden toegevoegd.

Het beschermt de huid tegen schadelijke Uv-straling, vrije radicalen, remt roodheid en jeuk van de huid, maar beschermt ook het enzym in de huid dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit. Uit onderzoeken blijkt ook dat fernblock rimpels en vervroegde huidveroudering tegengaat.

Nog zo’n tip: een Skinmatrix supplement

Ik gebruik ook het Skinmatrix supplement. Vooral omdat er cartidea in combinatie met Vitamine C inzit, waardoor je huid toch sneller herstelt nadat het in de zon is geweest. Essentieel om de huid zo lang mogelijk op een natuurlijke wijze elastisch te houden.”

Lees ook