Cosmeticaclaims Gezicht Lichaam Monique schrijft Natuurlijk 100% Zon Special

Pas op voor de kokosolie idiotie als uv-beschermer!

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Groenten en fruit eet je. Beschermen doe je met breedspectrum filters.

kokosOnder healthfreaks internationaal online is een ware idiotie aan de gang om kokosolie, wortelen en cranberries te adviseren als antizonnebrand product. Het zou gezonder zijn dan de gangbaar verkrijgbare antizonnebrandmiddelen. Die zouden vervuild zijn en dus ongezond zijn. En je zou er door er zelf een middeltje van te maken wel een bescherming van spf 50 mee kunnen halen.

Ik zeg: laat je niet gek maken! Vertrouw op de producten van grote bedrijven die al tientallen decennia producten produceren tegen zonnebrand en deze ook in laboratoria, op mensen en op huidcellen in het lab testen.

Kokosolie is leuk om te verwerken in je eten, als maskertjes voor haar en huid, maar gebruik het niet als beschermer tegen zonnebrand, want dat helpt helemaal niet!

De factoriële bescherming die het van nature heeft is zo laag dat je er misschien tien minuten langer mee in de zon kan, voordat je huid verbrandt. Bovendien gaat het dan alleen om een kleine uv-b bescherming, en geen breedspectrum waaronder ook uv-a valt.

En verbranden is het kwalijkste wat de huid kan overkomen, omdat dat DNA schade veroorzaakt en kan leiden tot huidkanker.

Op Internet kan elke gek en elke freak zijn of haar verhaal kwijt, volg het niet klakkeloos. Gebruik je gezonde verstand. En als je dan toch geen antizonnebrandmiddel wilt gebruiken, blijf dat gewoon tussen 11 uur en 16 uur uit de zon en trek laagjes kleding aan, en zet een hoed op.

En wortelen, en cranberries? Stop die gewoon lekker in je mond. Over het nut van kokosolie lees je ook nog eens hier.

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.