Met adviezen van topkappers + producten voor thuisgebruik

04:58 - 02:59
luistertijd 04:58 - leestijd 02:59
BeautyJournaal redacteur Renske Meens

We zijn nog maar net gewend aan alle opvallende tinten in het haar zoals blauwe of paarsen lokken of er dient zich alweer een nieuwe trend aan: blondnuances. Het haar ziet er natuurlijk uit, maar er zijn  toch verschillende tinten aan te pas gekomen.

Een coupe die eruit ziet alsof je net terug bent van vakantie en de zon met je haren heeft gespeeld. Dat willen we toch allemaal?

Het is aan te raden een goede kapper te zoeken die de highlights er zo in zet dat het heel natuurlijk lijkt en je je haar zo min mogelijk beschadigt.

Drie kappers geven hun mening en advies.

Tip van Kimm Koffijberg

“The Soft Touch trend is een natuurlijke haartrend met zachte kleuringen en veel nuances in het haar. De kniptechniek die je hierbij gebruikt moet een zachte valling geven, zodat haarkleur en coupe elkaar versterken”, zegt Kim Koffijberg, eigenaar Hairdressers Amsterdam. “Het is een must om blondtinten na het verven goed te onderhouden met een goede shampoo en conditioner. Ik heb hier wat meer tips voor je.”

Tip van Hakan Alacali

Hakan Alacali, creative director van Ruthless Kappers in Enschede, vindt het belangrijk dat bij het kleuren de gebruikte kleuren en tinten bij de coupe passen. Die moeten een eenheid vormen. “De tijd van goed zichtbare highlights is voorbij. Vrijwel niemand wil nog strepen in het haar zien. De kleuren moeten geleidelijk in elkaar overlopen.”

 

Blond haar dat zonder folies maar intuitief met de hand is ingekleurd @Wella

Tip van Agnes Westerman

“Het oplichten van het haar is voor kappers moeilijker dan een donkere kleur geven”, zegt Agnes Westerman, hairstylist bij Team Twins Hair & Beauty in Dalen. Het is volgens haar niet alleen een kwestie van de juiste verf kiezen, maar ook van techniek. “Handmatig aanbrengen van de verf zonder folies leent zich bijvoorbeeld goed voor een sunkissed look.” Volgens haar gaan blondtinten dit seizoen het modebeeld bepalen.

BeautyJournaal tip! Lees hier meer over die nieuwe free hand kleurtechniek, zonder folies!

Je kunt natuurlijk thuis ook je haar oplichten. Onder andere L’Oréal en Andrélon hebben een aantal heerlijke producten gelanceerd voor aankomend seizoen. Denk eraan: de kleur van de highlights mogen nooit twee tinten verschillen van je originele haarkleur. Anders krijg je al snel een onnatuurlijk strepen effect.

Ga jij deze zomer voor blonde lokken? Shop the look!

L’Oréal Paris Casting Sunkiss Jelly

De Casting Sunkiss Jelly van L’Oreal Paris geeft je lokken een zomerse, lichtere kleur. Het product is een gel die ervoor zorgt dat je haar 1 à 2 tinten lichter wordt. Je hoeft de gel niet uit te spoelen.

Je bepaalt zelf hoe licht je haar wordt, omdat de bestanddelen op warmte reageren. Als de temperatuur stijgt lost er meer melanine op en dat zorgt voor een oplichtend effect.

Dankzij een lagere hoeveelheid oplichtende bestanddelen vindt het oplichten alleen plaats aan de oppervlakte. De gel bevat geen ammoniak en de formule is verrijkt met beschermende ingrediënten en camelia zaadolie dat de haarvezels verzorgt. In drie natuurtinten.

Koop het product hier.

Andrélon Zomer Blond

Andrélon lanceert deze zomer de vernieuwde lijn Zomer Blond. De lijn is uitgebreid met twee nieuwe producten: het 1-minuut masker en de glans crème.

De producten latende blonde glans herleven met kamille (ophelderend) en honing (vochtherstellend).  De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, droogshampoo, 1-minuut masker en een glans crème.

Je koopt de Zomer Blond collectie hier.

Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights Anti-Brassiness Shampoo

Alle producten neutraliseren ongewenst geeleffect. Daarnaast geven ze je blonden lokken een boost door het haar te verzorgen en een reflexterende glans achter te laten.  Verdeel het product over vochtig haar, schuim het op en spoel het uit.

Koop het product hier.

John Frieda Sheer Blonde Brightening Oil Elixir

De zachte olie laat dof en droog haar herleven. Het product ontwart, verheldert en intensiveert de kleur. De technologie zorgt ervoor dat licht reflecteert op de haarvezels met ultieme glans als resultaat.

De combinatie van zonnebloem- en arganolie voedt en herstelt de structuur van het haar. Deze olie is geschikt voor ieder type blond haar. Aanbrengen voor het stylen met warmte of als tussendoortje.

Koop het product hier.

John Frieda Sheer Blonde Everlasting Blonde Deep Conditioner

Ideaal voor pasgekleurd haar, verlengt de kleur tot max 12 weken.  Aanbrengen in de lengtes van nat haar, even laten intrekken en vervolgens uitspoelen.

Shop het product hier.

Lees ook