Er zit geen kleur meer in! Kimm Koffijberg geeft advies

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

ontkleurt haarNa het verven is mijn haar kapot. Hoe komt dit goed?

Regelmatig krijgen wij noodkreten binnen van vrouwen die na het kleuren de mist in zijn gegaan met hun haar. Vaak gaat het om vrouwen met donker haar die lichter willen gaan en dan bij de drogist een verfje kopen. Er worden prachtige beloften gedaan op verpakkingen, maar de werkelijkheid is veel grimmiger. Fabrikanten van haarkleuringen laten nog altijd na om echt goede informatie te geven die ook gesnapt wordt door consumenten die laag of hoog geschoold zijn.

Kleuren is chemie en geen spielerei!

Je haar kleuren of ontkleuren is echt geen sinecure. Je krijgt het simpelweg niet lichter van de een op de andere dag, en donkerder maken kan ook ontzettend lelijk worden, door een te massieve kleur die zelfs op lichtere haren in het haar nog donkerder lijkt. KLeuren betekent per definitie opbouwen en dat gaat het mooist in geleidelijke stappen. Met high- en lowlights, met een spoeling. En ga alsjeblieft naar een goede kapper! Spaar ervoor! Je voorkomt zoveel ellende, en krijgt er zoveel vreugde voor terug!

Een lezeres had onlangs haar donkerblonde haar koperkleurig geverfd met verf van de drogist. Ze vond het prachtig maar na een paar maanden wilde ze haar eigen kleur weer terug. Gelukkig ging ze hier voor wel naar de kapper. Die adviseerde totale ontkleuring. En ging daarbij zo rigoureus te werk dat ze nu met een helblond hoofdje zit, want ze vreselijk vindt. De kapper bezwoer haar voorlopig van het haar af te blijven omdat het heel poreus geworden was. Ze vraagt zich af of het blond nog verlevendigd kan worden, en welke kleur blond bij haar past.

Tijd voor onze haarexpert Kimm Koffijberg om advies te geven:

Wat jij wil en nodig hebt is een echt goede kapper die je kan voorzien van een goed advies. Die verstand heeft van kleurtypes, of je koel of warm bent, en wat bij je uitstraling past.

Verzorging voor poreus haar

Verzorg je haar nu verder met echt opbouwende haarproducten: shampoo, conditioner en maskers voor poreus en gekleurd haar. Dergelijke producten helpen de haarstructuur weer te repareren. Wees voorzichtig met hete stylingtools.

Verlevendigen met milde spoeling

Om haar haar wat gezonder te laten ogen zou je met milde spoelingen bij de kapper het haar meer kunnen laten inkleuren, dus niet naar heel donker, maar wat meer karakter geven. Het haar krijgt meer glans waardoor het er al veel gezonder uitziet. Door een wat warmer karakter te kiezen ben je van het helblonde af. Zo kan de kleur wat meer gaan stapelen en meer houdbaarder worden.

Zorg wel dat de kapper verstand heeft van kleurtheorie. Laat je eerst adviseren en check zo of zij genoeg ervaring heeft om deze behandeling uit te voeren. Wanneer niet de juiste kleur gekozen wordt kan deze mat/groenig uitvallen doordat je haar nu zo poreus is.

Succes!

Kimm Koffijberg, Koffijberg Hairdressers Amsterdam.

 

 

Lees ook