Voor een intensieve regeneratie van de huid. Anja testte het zeven weken lang

06:06 - 03:39
luistertijd 06:06 - leestijd 03:39

Anja test Dr. Babor Vitamin Cream + Vitamin C BoosterDr. Babor Vitamin Cream + Vitamin C Booster

Biochemicus Dr. Michael Babor zette voor het eerst in 1956 huidverzorging op de markt. Het is altijd zijn doel geweest om met natuurlijke ingrediënten te werken in de hoogst werkzame concentraties en met de beste huidverdraagzaamheid.

BABOR producten zijn dan ook:

Dr. Babor werkt met productseries en ik mag uit de serie BIOGEN CELLULAR twee producten testen: de Dr. Babor Derma Cellular Detoxifying Vitamin Cream SPF15 en de Vitamin C Booster Concentrate.

Shop Babor hier online

 

Intensieve regeneratie van de huid

Deze producten kunnen zowel na cosmetische ingrepen worden gebruikt, als ingezet worden bij zichtbare uv-schades. Denk aan ouderdomsvlekken, verlies van elasticiteit, verslapping van weefsel, rimpels, pigmentvlekken en pigmentverstoringen of –veranderingen, de door licht beschadigde huid en bij een vermoeide huid en vale teint.

Biogen Plant Extract

In de producten zit een Biogen Plant Extract, een cocktail die bestaat uit acht plantenessences die elkaar aanvulling in werking. Deze lijn wordt geleverd in luxe uitziende, zware- zilverkleurige glazen verpakkingen waar daglicht geen invloed op kan hebben.

Shop Babor hier online

 

Claims Detoxifying Cream

De Detoxifying Cream met SPF15 claimt een “ontgiftende gezichtscrème” te zijn en zou beschermen tegen milieustress(?). Tuinkersextract activeert de huideigen antioxidanten en deto-enzymen, vitamine ACE-complex versterkt de immuunafweer tegen huid-oxidatie, UV-straling, luchtverontreiniging, nicotine en reeds ontstane beschadigingen. De UV-A en UV-B filters beschermen tegen UV-straling.

Kortom: de door het milieu veroorzaakte huidveroudering en de zichtbare tekenen worden voorkomen en de zichtbare tekenen worden gecorrigeerd waardoor de huid haar vitale, gezonde frisheid weer terug krijgt.

Claims Ultimate Vitamin C Booster Concentrate

Het claimt de collageenproductie van de huid te ondersteunen en de huid te beschermen tegen milieu-oxidatieve schade. Dit serum bevat een effectief werkstofconcentraat van 20 procent puur, stabiel en hooggeconcentreerd vitamine C-derivaat Hier kun je alles lezen over Vitamine C én wat het met én voor je huid doet.

Shop Babor hier online

 

Anja test Dr. Babor Vitamin Cream + Vitamin C BoosterHet gebruik

De Detoxifying Cream, die ik met een RVS-spatel uit het potje schep, ruikt licht kruidig en voelt lekker vochtig, maar niet vol, aan. Het smeert heerlijk uit en wordt heel goed door mijn huid opgenomen. Het parfum trekt snel weg.

Deze crème is zowel als dag- en nachtcreme te gebruiken, wel nadat de huid goed gereinigd is, en breng je ook aan op de nek en je decolleté.

De Ultimate Vitamin C Booster zit dus in een lichtdichte flacon met pipet (daardoor kun je niet zien hoeveel er nog in het flesje zit), ruikt lekker en subtiel bloemig en breng je ’s ochtends aan nadat je gezicht goed gereinigd is en vóór de Detoxifying Cream. Het is een substantie die iets dikker is dan water en loopt snel tussen je vingers door.

Shop Babor hier online

 

Ikzelf ‘pipeteer’ een flinke druppel op elke vinger van mijn linkerhand waarna ik het verdeel over de vingertopjes van mijn rechterhand. Hierna breng ik het aan op mijn vooraf gereinigde gezicht. Dit herhaal ik nog een keer voor mijn hals en decolleté.

anjaAnja concludeert:

Op het moment van schrijven, heb ik beide producten ruim zeven  weken gebruikt. Van “het bevrijden van belastende milieuvergiften en schadelijke stoffen” heb ik op zich niets gemerkt.

Pluspunten

Het is heel fijn om uit één pot crème te smeren. Daardoor maak je ook echt één product in zijn geheel op en ben je niet meer met meerdere potjes in de weer. Het serum is zuinig in gebruik.

Kijkend naar het eindresultaat kan ik met een bevredigend gevoel schrijven dat de kleine en mimische rimpeltjes optisch minder aanwezig zijn én de kleine pigmentvlekken zijn vervaagd en sommige nagenoeg niet meer te zien zijn.

Klein nadeel is dan wel dat de wat grotere pigmentvlekken daardoor, naar mijn idee, wat meer opvallen. Mijn gezicht ziet er in zijn algemeenheid écht frisser uit! Mijn cijfers: De Detoxifying Cream krijgt een 7 en De Vitamin C Booster krijgt een 8.

Shop Babor hier online

 

Minpunten

Klein nadeel van de Vitamine C-Booster is dat het mijn gezicht een plakkerig aanzicht geeft en zo dun is dat je daardoor product verspilt doordat het tussen je vingers door glijdt. Na het aanbrengen van deze producten gebruik ik dan ook een matterende poeder maar dat maskeert het niet helemaal.

Helaas is de Detoxifying Cream niet vol/rijk genoeg waardoor ik na verloop van een paar uur een trekkerig gevoel krijg. Dit los ik op door drie keer per dag mijn gezicht in te smeren.

Shop Babor hier online

 

Lees ook