Zo lakt ze o.a met Guerlain, L'Oréal, Essie, Mavala en Barry

02:39 - 01:35
luistertijd 02:39 - leestijd 01:35

Go aquatic! Gerti test aquakleurige lakjes

Water, aqua, een thema dat we veel zien deze zomer. Zowel de Alluring Aquatic collectie van M.A.C als de cover van Vogue’s juninummer vormden de inspiratie voor deze selectie zomerse aquakleurige nagellakjes. Check hier nog meer prachtige aquatische make-up shopping!

gerti test aqua lak

 

Van pink tot duim, vlnr:

Guerlain 862 is een parelmoer lakje met een groene shimmer. Subtiel en erg mooi. Lakt goed, heeft een brede kwast waarmee je de nagel in drie streken volledig bedekt. Eén laagje geeft een mooie groen parelmoerglans, 2-3 laagjes geven een mooie dekking. Shop hier budget parelmoer met kleurnuances.

L’Oreál 852, Pistachio Drage, vond ik in het flesje mooier dan in het echt. De kleur komt krijtachtig over en is daardoor vrij hard. Ook lakt dit lakje niet zo lekker omdat de lak vrij dik is. De kwast is erg breed maar bevat minder hare dan het kwastje van Guerlain, daardoor krijg je makkelijker strepen. Shop hier online.

Go aquatic! Gerti test aquakleurige lakjesEssie 311, Fashion Playground, is een prachtige aqua mintkleur die niet melkachtig is. De kleur heeft een subtiele shimmer waardoor hij mooi glanst. Ook deze kwast is plat en breed. Hij lakt makkelijk. Shop hier online

Mavala 171, Blue Curaçao, een mooie zeeblauw-groene kleur. Deze lak komt uit de collectie van vorig jaar. Ik ben helemaal fan van de Mavala lakjes. De flesjes zijn klein maar kosten dan ook nog geen 5 euro. Er zijn heel veel verschillende kleuren en ze lakken allemaal goed. Deze kleur doet denken aan de Middellandse zee. Shop Mavala hier online.

Barry M 270. Deze kleur komt uit mijn eigen collectie en ik weet niet of hij nog te koop is. Vanwege de metallic glans komt hij het dichtst bij het echte zee gevoel. Barry M lakjes bieden een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook deze lak lakt goed, 2-3 laagjes en hij is volledig dekkend. De houdbaarheid van metallic lakjes is over het algemeen erg goed.

Van alle vijf de kleuren vond ik Essie Fashion Playground het mooiste. Hier heb ik al mijn nagels mee gelakt. Vijf dagen heb ik ze ongeschonden kunnen houden, daarna een kleine beschadiging omdat ik een gespleten nagel had. Houdbaarheid van nagellak ligt vooral aan de combinatie met de basecoat. Ik heb een basecoat van Collistar gebruikt die ik aan het testen ben en waarover binnenkort een review verschijnt.

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer aqua en mintkleurige lakjes. Een greep uit mijn stash:

Go aquatic! Gerti test aquakleurige lakjes

Lak ze!

Lees ook