Ook nagellak houdt beter, we leggen uit waarom

02:59 - 01:47
luistertijd 02:59 - leestijd 01:47
BeautyJournaal redacteur Renske Meens

Volgens celebrity manicure Lisa Jachno, die onder andere gewerkt heeft met Miley Cyrus en Julia Roberts, moeten we allemaal aan de droge manicure. Wat dat is? Simpel gezegd een manicure zonder water als in niet weken. Volgens Lisa Jachno is het weken van de nagels één van de hoofdoorzaken dat nagellak al na enkele dagen na een manicure chipt.

Opgeblazen nagels

Door weken, worden de nagels als het ware opgeblazen, waardoor ze uitzetten en zacht worden. Vervolgens versmallen de nagels weer. Als je op deze ‘opgeblazen’ nagels nagellak aanbrengt, versmalt de nagellak vervolgens samen met je nagel. Deze versmalling zorgt ervoor dat de hechting van de nagellak aan de nagels aangetast wordt. Dit leidt tot chippen. Bij een droge manicure heb je dit nietof in ieder geval minder.

Hoe je een droge manicure bij jezelf doet?

Verwijder je nagellak, vijl je nagels, breng een beetje nagelriem remover aan (dit zorgt er volgens Lisa voor dat de huid zacht wordt), scrub de nagels en maak ze vervolgens met een nagellakremover schoon en droog. Daarna ga je aan de slag met nagellak.

Als je het weken overslaat in je manicure, blijft niet alleen je lak langer zitten, je bent ook sneller klaar met je manicure. Je hebt nu nog slechts een paar minuten nodig.

Lees hier meer BeautyJournaal expertadviezen over nagelproblemen

  1. Sally Hansen Instant Cuticles Remover

De gelformule van deze remover verzorgt de nagelriemen intensief, zodat ze zacht en verzorgd zijn. Het product bevat kalmerende ingrediënten zoals Kamille en Aloë Vera. Breng een dunne strook aan om je nagelriemen en onder de uiteindes van de nagels. Niet langer laten inwerken dan 1 minuut.

Shop het product hier.

  1. Calvin Klein Shine Nail Polish

Deze mooie lak van Calvin Klein in een poederige nudetint is heel stijlvol. De claim is dat de lak snel droogt en makkelijk aan te brengen is zonder strepen. Daarnaast is de lak heel dekkend, dus je bent in één a twee laagjes klaar. Verkrijgbaar in twee kleuren: Trouble en Electric.

Shop het product hier met korting.

  1. Alessandro Nail Polish Très Chic

De nieuwe lakjes van Alessandro zijn geïnspireerd op een Brits café. De lak is in zes fijne poederachtige nude kleuren en romantische roodtinten verkrijgbaar in zowel striplac als de reguliere nagellak.

Shop het product hier.

  1. Dior Crème Abricot

Deze fijne crème van Dior verzorgt de nagels intensief. Het is een boterachtige crème die de groei van de nagels stimuleert en de weerstand verbetert, meent Dior. Breng de crème aan en masseer hem zachtjes in de nagels. Resultaat zijn prachtig verzorgde nagels en nagelriemen.

Koop het product hier met korting.

Lees ook