Twee stappen peeling die je huid verfrist, egaler én stralender maakt

03:38 - 02:11
luistertijd 03:38 - leestijd 02:11

Voor deze review ging ik aan de slag met de twee stappen Alpha Beta peeling van Dr. Dennis Gross.

Claims:

Geschikt voor dagelijks gebruik, anti aging, gaat fijne lijntjes en rimpeltjes tegen, verbetert de huidstructuur, bevordert een egale teint, kalmeert roodheid en is bovendien geschikt voor een gevoelige huid. Verder is het product vrij van parabenen en sulfaten en voor mij altijd doorslaggevend: het is niet op dieren getest.

De peeling bestaat uit twee stappen en wordt verkocht in flacons of kant en klare sachets.
Joeri, een van de eigenaren van Red Carpet Queen Store op de Haarlemmerstraat, raadt mij een doos met verpakte sachets aan, daar ik veel reis voor mijn werk en ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Bovendien heb je zo altijd de juiste dosering te pakken. Ik kies voor de extra sterke formule in plaats van de reguliere.

Nieuwsgierig ga ik aan de gang..

Het gebruiksgemak is inderdaad geweldig; je hoeft enkel het zakje met nummer 1 open te scheuren, het doekje over je gezicht, hals en decolleté te halen tot het wat uitgedroogd is en vervolgens na 2 minuten het tweede zakje open te scheuren en het doekje gedrenkt in een neutraliserende lotion over je gezicht, hals en decolleté te halen.

Het eerste doekje, het doekje met de peeling dus, ruikt fris en iets alcohol-achtig. Contact met de huid geeft een tintelend iets prikkend gevoel. Het is geen naar gevoel, integendeel.
Na het neutraliseren, ziet mijn huid er onmiddellijk strak uit, mijn poriën zijn samengetrokken en mijn gezicht voelt aan als een glad baby huidje. Dat belooft wat…

Ik merk meteen dat ik minder crème en foundation nodig heb. Alles glijdt over mijn huid en kan perfect opgenomen worden. Fijn!

Fris koppie

Na een aantal weken moet ik constateren dat het product de claim over de verminderde roodheid helaas bij mij niet waar kan maken. Verder ben ik wel laaiend enthousiast over andere effecten van deze peeling. Het is een soort instant ‘at home’ facial die je er onmiddellijk goed uit laat zien.

Mijn huid ziet er frisser, strakker en egaler uit. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik duidelijk zie hoe verkleuringen als gevolg van littekentjes van acne en pigmentvlekjes vervagen. Mijn huid ziet er ook beter gehydrateerd uit. Dit komt volgens mij echt omdat je huidverzorging de huid beter kan penetreren.

Werkzame stoffen:

Een percentage van de zuren en werkzame stoffen wordt door de fabrikant niet bekend gemaakt. Navraag bij Joeri, tenslotte distributeur van Dr. Dennis Gross, leert dat de bedrijfsfilosofie gebaseerd is op de synergie tussen meer dan veertig verschillende ingrediënten.

De aanpak is gericht op het dagelijks behandelen van de huid in een milde concentratie in plaats van eens maand een hoge concentratie. Actieve ingrediënten accelereren de werking van de zuren die zonder deze actieve ingrediënten niet het gewenste resultaat zouden opleveren.

Ghita concludeert:

Behalve dat het uiterst gemakkelijk in gebruik is, is het een product dat veel van de claims waar kan maken en bovendien op zeer korte termijn resultaat laat zien. Ik moest het gebruik even staken in verband met een kuur Roaccutane maar ik ga dit zeker weer gebruiken als mijn kuur er op zit. Voor meer informatie over deze peeling verwijs ik je naar Red Carpet Queen Store in Amsterdam.

Lees ook