Kalmeert en verzacht de huid met de geur van marsepein en sinaasappel

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Schermafbeelding 2014-06-10 om 22.29.03Een lekker warm bad. Dat is toch heerlijk? En dan liefst met een lekker ruikende en verzorgende badolie – daar hou ik van. Al ben ik er een beetje dubbel in.

Wanneer ik behoefte heb aan een feestelijke stemming, laat ik mij verleiden door de overvloed van geur, kleur, glitters en schuim. En als ik meer rust nodig heb, dan kies ik voor de natuurlijke producten verrijkt met heilzame etherische oliën.

De laatste tijd grijp ik steeds vaker naar de laatste. Voor deze review testte ik Amandelbad van Dr. Hauschka.

Rustige en betrouwbare uitstraling

De verpakking van Dr. Hauschka straalt rust en betrouwbaarheid uit. Geen fantasieopwekkende beelden en kleuren, wel tekst op een witte achtergrond met een duidelijke boodschap. Een beetje sobere apothekersuitstraling met hier en daar slechts een paar kleurnuances. Dit past goed bij een natuurlijke product met een goed onderbouwde werking.

Kalmerend en verzachtend

De claim van Amandel badolie is simpel: kalmerend en verzachtend. Het zou me aan de mediterrane lente doen denken door zijn fruitige bloemengeur, maar ook aan het warme marsepein.

Eenvoudig met vette en etherische oliën

In de INCI lijst zie ik dat de badolie is gebaseerd op gesulfoneerde castorolie. Normaal gesproken kunnen de vette oliën niet vermengd worden met water. Maar door de speciale behandeling (wat vergelijkbaar is met het maken van zeep) wordt de castorolie wateroplosbaar. Daarnaast zitten er ook zoete amandelolie, natuurlijke parfum en hulpstoffen in. De parfum is grotendeels gebaseerd op de etherische sinaasappelolie.

De warme geur van sinaasappel

Amandelbadolie is een gele olieachtige substantie. Ik mag naar mijn hartenlust meerdere dopjes daarvan in mijn bad schenken. Het vermengt zich heel goed met het badwater, het schuimt nauwelijks en laat geen vettige sporen aan de badranden achter.

Uit het flesje zelf ruikt de olie een beetje naar een mengsel van zoete en bittere amandel met sinaasappel. In bad ruik ik vooral de sinaasappel. En dan niet zozeer een frisse sappige fruit, maar eerder een gedroogde schil wat me aan een sinaasappel-pomander doet denken. De geur van amandelen verliest zich een beetje op de achtergrond. Dus wat warme marsepein betreft of een mediterrane lente, daar ruik ik niet veel van terug. Maar goed, de geurassociaties zijn natuurlijk heel persoonlijk.

Pas op met gevoelige huid

Kalmerend en verzachtend is deze olie wel. Ik kan er goed mee ontspannen. En mijn huid voelt lekker zacht als ik uit bad stap. Wel heb ik alsnog een behoefte om mijn huid in te smeren met een bodylotion. De aanwezige sinaasappelolie voel ik als een beetje badwater op mijn gezicht komt; ik ervaar een lichte prikkeling. Deze olie kan daarom misschien minder geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Maxim test Dr. Hauschka Almond Soothing Bath EssenceMaxim concludeert:

Amandelbad van Dr. Hauschka is een goede badolie voor de liefhebbers van de natuurlijke cosmetica. Het heeft een eenvoudige natuurlijke samenstelling op basis van de vette en etherische oliën en is daarom geschikt voor een kalmerende en verzachtende bad. Het kan alleen minder geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid gezien de aanwezigheid van sinaasappelolie.

Lees ook