Helpen deze oliën haar droge, pluisgevoelige haar een handje?

11:14 - 06:44
luistertijd 11:14 - leestijd 06:44

Harriet test haarolie van L'Oreal, Syoss en Moroccanoil Wat heerlijk: een haar olie serum test met producten van L’Oreal, Syoss en Moroccanoil!

Moroccanoil Treatment, 100ml

Meestal ben ik er snel bij, bij nieuwe producten en ontwikkelingen, maar ondanks een wereldwijde hype heb ik nog nooit Moroccanoil producten voor mijn haar gebruikt. Echt! Terwijl het toch ideaal moet zijn voor mijn droge, pluisgevoelige haar.

Is arganolie wel zo bijzonder voor je haar? Er zijn immers zoveel oliën op het moment die ook goed zijn (avocado, jojoba, macadamia) en kan ik dan niet net zo goed, of nog beter, pure arganolie in mijn haar doen?

Shop hier online

 

De treatment zit in een apothekers-bruin glazen flesje van 50 of 100ml met zwarte draaidop en het herkenbare fris zeegroene etiket, bedrukt met witte letters en een feloranje M. Interessant feitje: De verpakking is zo herkenbaar geworden dat er namaak-Moroccanoil producten op de markt zijn met dezelfde kleurstelling.

De claims:

Het is een formule op basis van arganolie, dus niet puur. De ingredientenlijst toont eerst twee verschillende siliconen, dan argan olie, parfum, lijnzaadextract en kleurstoffen. Overzichtelijk, geen conserveermiddelen en andere onuitspreekbare toevoegingen. Het product is alcoholvrij.

De treatment is geschikt voor alle haartypes. Volgens de gebruiksaanwijzing verdeel je een kleine hoeveelheid gelijkmatig op droog of vochtig haar, waarna je het op de gebruikelijke manier styled. Je kunt het dus mengen met je gebruikelijke haarproduct of na elkaar gebruiken of op zichzelf. Probeer dus uit wat het beste voor jouw haar werkt.

Mijn ervaring is dat de olie de werking van je normale styling versterkt of juist de nadelen wegneemt, als een soort balansmiddel. Het maakt te hard haar door haarlak of mousse zachter, het versterkt het verstevigende effect van een cream. Bijzonder!

En je haar is nooit slap, vet of vormloos. Het volume na het stylen blijft gewoon de hele dag behouden.  Bovendien geeft het meer glans en voelt je haar heel verzorgd aan. Je hebt echt maar heel weinig nodig, een paar druppels om je hele haar mee te behandelen, zodat je er heel lang mee doet.

Shop hier online

 

Conclusie

Moroccan Oil is niet goedkoop, maar omdat het product echt alle claims waarmaakt en dus elke druppel effectief is, is het de prijs zeker waard.

 

Harriet test haarolie van L'Oreal, Syoss en Moroccanoil L’Oreal Hair Expertise EverRiche Absolute Oil, 150ml

Deze haarolie van L’Oreal zit in een donkerbruine kunststof sprayfles, met een prachtig gouden kartonnen verpakking erom die heel luxe aandoet. Goud voor je haar! Zie ook dit artikel over deze lijn op BeautyJournaal.

De Ever-lijn van L’Oreal is in verschillende versies is op de markt gebracht voor diegenen die geen sulfaten in haarproducten wil hebben. Dit staat dan ook groot op alle verpakkingen. Nu zijn sulfaten reinigende en schuimende bestanddelen, het is dan ook nogal logisch dat dit niet in een haarolie zit.

Shop hier online

 

De tekst op de verpakking is duidelijk uit het Frans vertaald en dat levert een nogal wollig taalgebruik op : ‘de zeldzame aromatische combinatie van houtachtige aromatische elementen prikkelt de zintuigen’.

De claim op een rijtje gezet:

Wat zit er in ?

Drie soorten siliconen, alcohol, verdikkingsmiddel en een hele serie geurstoffen. De botanische oliën staan er helaas niet bij. Een echte plantaardige olie zit er dus niet in, dit is puur een siliconenolie met geurstoffen. Op zich niks mis mee, maar het wordt wat onduidelijk gecommuniceerd.

Het gebruik

Het advies is:

Je kunt het op je haar sprayen of in je hand en dan over je haar verdelen. Dat laatste vind ik fijner, om te voorkomen dat het product in m’n hele badkamer terecht komt. De olie geurt sterk bij het opbrengen, inderdaad een houtachtig aroma, maar dat blijft (gelukkig) niet lang hangen.

Conclusie:

De olie als finisher is voor mijn haar niet zo’n succes. Ik krijg er absoluut meer glans door, maar het heeft geen stylingeffect, het maakt niet gladder en heeft geen verzorgende werking. Mijn haar blijft pluizig, maar dan met glans, er ligt als het ware een laagje op.  Niet zo mooi. Als ik het product na mijn gebruikelijke krulcrème opdoe, op vochtig haar, werkt het beter. Het haar is zachter, heeft meer glans, het geeft de curlcreme als het ware wat extra’s.

Shop hier online

 

 

Harriet test haarolie van L'Oreal, Syoss en Moroccanoil Syoss Beauty Elixer Absolute oil  Every Day Elixir, 100ml

De olie zit in een transparent plastic pompflesje met goudkleurige inhoud en zwarte dop. Het oogt net een tikje minder luxe en iets zakelijker dan de Absolute Oil van L’Oreal.

Wat zit er in?

Twee siliconen, een UV beschermer, zonnebloemolie, arganolie, parfum, conserveermiddelen en geurstoffen.

Claims:

Shop hier online

 

Gebruik:

Ook hier kun je het op drie manieren gebruiken.

  1. Voor het wassen op droog haar als extra verzorging
  2. Na het wassen op handdoekdroog haar voor intensieve ‘ voeding’  en verzorging zonder het haar te verzwaren ( voeding tussen aanhalingstekens, omdat haar dood materiaal is en niet gevoed kan worden ).
  3. Als finish op droog haar voor extra glans, structuur en soepelheid.

Ik test het product na het wassen, als styling in handdoekdroog haar. 1 pompje verdeel ik over mijn handen en bring het dan over het gehele haar aan. Ik hoef nu geen product te gebruiken om mijn haar doorkambaar te maken, dat was met de Absolute Spray wel nodig. Voorzichtig wrijf ik de volgende dag een paar druppels als finisher over mijn vers gekrulde haar, voor meer glans en stevigheid. De krul blijft zitten en er verschijnt meer glans.

Conclusie:

Werkt op zich prima, is multifunctioneel, maar heeft geen opvallend effect.

Shop hier online

 

L’Oreal Elvive Extraordinairy OilL’Oreal Elvive Extraordinairy Oil, 100ml

Deze haarolie zit in een goudbruin glazen fles met gouden pompje als dop. L’Oreal is altijd erg goed in luxe ogende verpakkingen.

De claims:

Ook hier weer ingewikkeld, wollig taalgebruik : “een magische textuur met een unieke collectie van zes oliën van zeldzame bloemen die een metamorfose van de haarvezel mogelijk maakt voor een perfecte haarstructuur. . .”

Shop hier online

 

Het gebruik

Royaal aanbrengen, staat op de fles, dat is drie a vier pompjes. Voor het wassen om het haar te ‘voeden’ zonder te verzwaren, voor het föhnen om de haartextuur glad en zacht te maken, als finish om de textuur te perfectioneren en zacht te maken. Deze gebruiksaanwijzing is bij bijna alle oliën dus hetzelfde.

Wat zit erin?

Twee siliconen, kamille extract en inderdaad nog zes bloemextracten waaronder roos, conserveermiddel, geurstoffen, kokosolie, sojaolie en parfum.

Deze olie is- net als alle andere olieen – inderdaad multifunctioneel. Het werkt tegen klitten na het wassen, het werkt als glansgever en voor zacht haar na het stylen, het werkt met of zonder mijn curlcreme om net wat meer stevigheid en glans te geven.

Shop hier online

 

harriet liggendHarriet concludeert:

Mijn haar is droog, heeft slag en pluist, precies kenmerken waar een haarolie goed mee uit de voeten kan, maar dan moet er wel echt plantenolie inzitten en niet alleen siliconen. Ook voor steil haar lijkt het me haarolie prima werken. Olie is echt multifunctioneel in gebruik, je kunt er dus veel mee doen, maar niet voor alle types haar zoals de Everiche sprayfles adviseert.

Ik vind de haaroliespray Everich Absolute Oil dan ook het minst goed. Het is geen olie en echt niet geschikt voor alle haartypes, zoals op de fles vermeld staat. Heel fijn of vet haar hiermee behandelen lijkt me geen goed plan.

En de winner? Dat is toch de Moroccanoil. Qua kwaliteit, de minieme hoeveelheid die je nodig hebt, de niet overheersende geur, de verpakking – alles klopt.

Een goed tweede is de L’ Oreal extraodinairy oil. Komt qua effect en toepasbaarheid zeker in de buurt van de Moroccan oil, voor een betere prijs.

Lees ook