Billen zijn de nieuwe borsten, hoe maak je ze voller? De plastisch chirurg geeft advies

02:37 - 01:34
luistertijd 02:37 - leestijd 01:34

Vollere billen: sporten of aanvullen?

Onlangs stelde een lezeres leuke vragen aan onze plastisch chirurg dr. Frank Niessen onder de noemer ‘billen zijn de nieuwe borsten’. Ze wilde weten of je je billen beter voller kunt laten maken met injectables, of dat flink sporten toch helpt.

Lipofilling of bilspiertraining?
Ze geeft aan dat ze platte billen heeft, en ze overweegt lipofilling. Ze vindt het lelijk dat naarmate je ouder wordt, het bilvolume ook uitzakt. Ze vraagt zich af of bilspier training wel zin heeft. ‘Je billen worden dan wel sterker, maar krijgen niet meer volume.’ Volgens haar is het een kwestie van de juiste vetverdeling in de bil, en of je van nature wel of geen ronde billen hebt.
portret Frank Niessen 1Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam vertelt:

De stevigheid van de billen wordt voornamelijk door de spieren bepaald, het volume door de spieren en het vet. Mooie volle ronde billen is natuurlijk een kwestie van aanleg. Heb je die niet, dan is het lastiger om ze te krijgen uiteraard, maar versteviging krijg je zeker door bilspieroefeningen. Het meeste volume van je billen wordt toch gevormd door je spieren.

Geen grote hoeveelheden filler

Het inspuiten met een grote hoeveelheid filler in de billen is af te raden. De niet oplosbare fillers waaronder siliconenolie kunnen op termijn ontstekingsklachten geven en verlittekening.
Als je daar last van krijgt kun je dat behandelen met ontstekingsremmers(corticosteroïden), maar helpt dat niet, dan is de enige manier om alles weg te snijden. Fillers die er lang over doen om op te lossen (Macrolane) geven die ontstekingsklachten veel minder, maar kunnen in een aantal gevallen kapselvorming veroorzaken.

Voorkeur voor lipofilling

Mijn voorkeur heeft vet, maar dat hangt af van het volume dat je extra wilt en van het volume dat je elders hebt om te gebruiken. Is dat vet wat je elders wilt oogsten onvoldoende, dan valt een versteviging met bilimplantaten te overwegen. Daar zitten ook voor-en nadelen aan.

Heb jij ook een prangende vraag aan dr. Niessen? Mail hem via het contactformulier, je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

BeautyJournaal tipt: lees dit interview met Jeff die een bilimplantatie onderging.

Hoe gaat lipofilling eigenlijk? Bekijk hier twee films, een met een lipofilling behandeling van het gezicht, en een van een behandeling van de borsten:

Lees ook